Jeg ble så redd…

Ouf… for en helg. Natt til lørdag fikk Leo helt utav det blå skikkelig vondt i magen. Huff, det er virkelig ingenting som er verre enn å se barna sine ha det vondt. Plutselig begynte han å spy, mye. Han fortsatte og fortsatte selv om ikke hadde noe mer igjen å spy opp stakkars… Etter et par timer ringte jeg legevakten av bekymring. Vi skulle følge med og se om det ble bedre fikk jeg beskjed om.

Jeg satt oppe med ham til klokken ble halv 6 før jeg byttet shift med Kai holdt jeg på og si, slik at jeg endelig kunne få meg litt søvn. Jeg hadde da ikke klart å amme ham på flere timer. Da jeg våknet et par timer senere hadde Leo begynt å bli veldig slapp, men jeg fikk endelig til å gi ham litt pupp. Dog så spydde han det opp igjen innen et par minutter, bare at det denne gangen var grønt oppkast! Det har jeg faktisk aldri sett før. Det var da jeg ble skikkelig redd… Åh den følelsen! Helt forferdelig. Han hadde ikke feber, og ingen vi kjenner ei heller oss har hatt spysyken i det siste, så jeg ringte legevakten igjen og vi fikk komme på sjekk senere på dagen.

Det man er mest redd for er jo uttørking, og når han spydde alt rett opp igjen, er det jo klart at man blir bekymret. Men oppkast kan også være tegn på mer alvorlige ting, så som jeg alltid pleier å si: det er bedre å ringe en gang for mye enn en gang for lite.

På sjekken hos legevakten så vi litt tegn til dehydrering, men Leo hadde heldigvis begynt å bli litt bedre i formen. Jeg fikk beskjed om å ikke amme han så mye om gangen, og heller stoppe før han ble fornøyd for å prøve å unngå at han skulle spy det opp igjen. Det fortsatte jeg med hele dagen, selv om han kastet litt opp senere ut på kvelden. I dag er han heldigvis mye bedre, men jeg tror vi alle er slitne og trøtte etter i går. En dag med mye bekymring, stress og lite søvn. Og vi som liksom skulle få gjort så mye i helga… Jaja. På slike dager går tankene mine alltid til mødre som har alvorlig syke barn hele tiden. Jeg kan ikke forestille meg.. Så selv om planene våre nok en gang gikk i vasken og jeg ikke har fått gjort en dritt av det jeg skulle denne helgen, er jeg så sykt takknemlig for at jeg har friske og raske barn til normalt <3

0 kommentarer

Siste innlegg