Jeg så ikke moren min på 4 måneder…

Sist måned kom moren min endelig hjem igjen. Da hadde vi ikke sett henne siden mai! Hun har nemlig vært på reise i store deler av Asia, og litt i Europa i tiden hun var borte. Jeg savnet henne veldig, men samtidig så visste jeg at hun trengte den turen. Hun har ikke alltid hatt det så lett, hun er adoptert og har opplevd mye vondt i barndommen. Så det var vell en slags finne seg selv opplevelse hun tok ut på. Helt alene, tenk det! Det syns jeg er utrolig tøft. Da hun var borte holdt hun hennes nærmeste oppdatert i en facebook gruppe kalt “bestemor på tur.” Det var utrolig spennende å følge med på og få se alt hun opplevde og alle de fine stedene hun besøkte da hun var borte. Da hun kom hjem igjen var hun en friskere og raskere versjon av seg selv. Jeg er både stolt og glad for at hun oppnådde målene sine og fikk en opplevelse for livet. Men nå er vi veldig glade for å ha henne hjemme igjen. Glad i deg mor. ❤️

My mother finally came home last month. I hadn’t seen her since may. She’d been traveling in Asia and Europe for months. I missed her a lot while she was gone, at the same time I knew that was something she needed. For herself. She is adopted and hasn’t had the easiest childhood. So I guess it was a kind of “finding herself” experience she was searching for. She travelled all alone, with no company, imagine that! I would never have dared. While she was gone she held her closest updated in her facebook group called “grandma is travelling”. It was increadibly exciting to follow her journey and see everything she experienced and all the beautiful places she got to visit while she was gone. When she came home she was a more healthier version of herself. I’m both proud and glad that she reached her goals with the trip and got an experience of a lifetime. Although, it’s pretty nice to have her back since we missed her so much. Love you mom. ❤️

Etter og før turen. Flinke mor! <3 Before the trip (right), after the trip (left). Proud of you mom.

Thanks to her I now I have tons of places on my bucket list that I want to travel to. Can’t wait to visit the same places one day.

Mama, you can handle anything! Even flu season – Physiomer

Annonse* I et annonsesamarbeid med Physiomer – les mer om produktene HER

Så var høsten her. Den tiden på året hvor luften kjennes ekstra sprø, fargene på himmelen, trærne og bakken endres. Det blir kaldere ute. Når man kan dra frem favoritt genseren sin og kose seg under et teppe med kakao i koppen og Netflix på tv-en. Det høres jo alt veldig idyllisk ut – og jeg er en selv en stor fan av høst, men som mamma, vet jeg også at dette har en stor sjanse for å bli en travel sesong for meg.

Dette er nemlig influensa sesong! Og å ha syke barn er ikke noe særlig kjekt, for verken meg eller dem. Har man syke barn kan man fort føle seg ganske hjelpesløs, og ikke vite helt hva man skal gjøre for barnet sitt for at det skal få det bedre. Sykdom i hus er for det første mye jobb, og for det andre, så kan det også være litt små-skummelt, spesielt når det gjelder de som er helt små.
I følge helsedirektoratet blir barn oftere syke enn voksne. De har gjennomsnittlig fem forkjølelser i året. Voksne har i gjennomsnitt tre. Og Gud bedre om man blir syke samtidig som barna sine! Det har jeg opplevd et par ganger og det er seriøst noe av det verste som finnes. Neida, det finnes jo mange verre ting, men når man sitter oppi det, jeg kan love dere… Selv om man er syk kan man liksom ikke være det, for man må jo ta hånd om barna sine. Man kan liksom ikke bare gå og legge seg i sengen hele dagen, slik som man kunne før man ble foreldre.
Men, la oss ikke miste helt motet her. Barn blir syke og sånn er det bare. Here’s the thing, mama, you can handle anything! Even flu season! Altså bare tenk på alt vi foreldre faktisk klarer. Ikke bare mødre, men fedre også! Vi betaler regninger, vasker huset, klær, leverer og henter barna i barnehagen, lager frokost, middag og kveldsmat, samtidig som vi på en eller annen måte klarer å ta vare på oss selv også. Det som er lurt er bare å være litt forberedt. Jeg har bøttene mine klare, ekstra sengetøy, varme tepper, og mitt ikke lenger så hemmelige våpen som vi har fått testet ut en god stund nå: Physiomer! Les mer om Physiomer HER. 

Physiomer Baby Mist er helt seriøst en livredder og vår bestevenn når barna er syke. Senest i går brukte jeg nesesprayen til Leo og i dag er det null tegn til tett og rennende nese. 🙏🏼 Nesesprayen er spesielt tilpasset spedbarns og små barns følsomme neser. Sprayen er mild og rengjør samtidig som den renser nese-gangene ved tett nese og gjør søvnen og f.eks amming mer behagelig for babyen. Physiomer Baby Mist kan også virke forebyggende mot sekundære infeksjoner og ørebetennelser. Æh! Yes please! Slipper med gleede unna det om det er et alternativ.

Jeg foretrekker definitivt Physiomer i forhold til andre nesesprayer da denne er ulik noen jeg har sett og prøvd før. Elsker også det faktum at Physiomer Baby Mist kun inneholder naturlige ingredienser og isotont sjøvann med over 80 forskjellige mineraler og sporstoffer. Den er også uten konserveringsmiddel. Med andre ord, så er den helt trygg å bruke og kan faktisk brukes hver dag da den ikke vil påvirke den følsomme neseslimhinnefunksjonen.

Physiomer er anbefalt av leger og kan også brukes til voksne. Man kan enkelt ta av og på munnstykket for å rengjøre om man vil, og til Physiomer Normal jet følger det faktisk med et ekstra munnstykke. Så om du har flere barn som blir syke samtidig og er litt germ freak, trenger du ikke kjøpe flere nesesprayer. Før jeg ble introdusert for denne hadde jeg bare vært borti vanlige saltvanns-dråper, og de gjorde egentlig ingenting for Liam eller Leo sine tette neser. Så jeg er utrolig glad for at jeg ble introdusert for Physiomer! Skjønner ikke at jeg ikke har brukt dem før. Har også lest veldig mye bra om det på nettet etter at jeg ble observant på det, men glad for at jeg i alle fall vet om det nå. Forresten, legg også merke til hvor store flaskene er. Greit å slippe å kjøpe nytt hele tiden.

Physiomer kan være en løsning på mange andre forskjellige nese problemer som f.eks: akutt influensa/forkjølelse, tørr nese, allergi, graviditet rhinitt, og overforbruk av slimhinneavsvellende nesedråper. Jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde vist om Physiomer da jeg var gravid sist! Husker jeg var tett i nesen min heeele tiden. Noen ganger måtte jeg bruke vanlig nesespray selv om det ikke var anbefalt. Hadde jeg vist om Physiomer kunne jeg ha brukt det med god samvittighet.

Jaja, nå vet jeg det til en eventuell neste gang, og vi er i alle fall godt forberedt til årets influensasesong! Har dere lyst til å lese mer om eller kjøpe Physiomer kan dere gjøre det her: Physiomer.no eller på apoteket HER.

(Physiomer er medisinsk utstyr. Les bruksanvisningen nøye før
bruk. Perrigo Norge AS)