Nytt gulv?

Planene våre om å bygge terrasse denne sommeren har endret seg litt, for jeg og Kai har nemlig blitt enige om at vi heller vil bruke de pengene på å legge et nytt gulv i andre etasje i stedet!

De siste dagene har vi vært innom Coop Bygg, Byggmax og Montèr for å kikke på forskjellige typer gulv. Akkurat slike ting MÅ jeg se i virkeligheten før jeg bestemmer meg. Vi syns også det er greit å gå innom flere butikker både for å se utvalget og for å finne best mulig pris. Vi vil ikke ha et kjempe billig gulv som ikke tåler noe, men vi vil ikke sprenge budsjettet heller. Så i dag da vi var på Montèr fant vi et laminat gulv som vi begge likte og hadde en grei i pris. Vi fikk med oss hjem en gulv-prøve og så egentlig med en gang at det var noe sånt vi hadde tenkt oss. Jeg har lagt ut flere bilder av gulvet på insta-storyen min @annelinsta.

Jeg tror det er mye mulig at vi kommer til å gå for dette gulvet. Det var liksom ikke for grått og ikke for beige. Jeg føler det var ganske så midt i midten, og det var akkurat det jeg var på jakt etter! Gulvet heter Lys Fjordeik fra Pergo forresten. Kai likte også the fact at bordene var så brede, etter at han gjorde meg oppmerksom på det så begynte jeg å like det og. Og btw, hvorfor heter det bord egentlig og ikke planker? Jeg syns byggbransjen har så mange rare navn på ting jeg, haha..

Uansett, gulvet må bestilles, så vi vet ikke når vi kan begynne å legge det. Men! Jeg tror nok ikke det blir så alt for lenge til. Åh som jeg gleder meg! Jeg har hatt lyst på grått gulv lenge. 😍

Ellers har jeg ganske vondt i hodet i dag, så jeg skal bare slappe av resten av kvelden og se på TV. Love Island UK (fjorårets sesong) og Jane The Virgin.

Håper fredagen deres er fin <3

En stor skuffelse! Jeg ble sagt opp…

I går kveld fikk jeg en skuffende mail fra managementet mitt – (som jeg forresten nettopp har blitt en del av.) De skal legge ned kontoret sitt i Norge og jeg er dermed blitt sagt opp!

Jeg har ikke hatt et eneste samarbeid med dem en gang, og sist uke var det faktisk snakk om at jeg skulle komme til Oslo for å møte dem? Jeg skjønner ikke helt.

Jeg ble ganske skuffet da jeg hadde lest ferdig mailen fordi det var så klart utrolig stas å bli spurt om å være med i United Screens in the first place. Det er liksom nordens største Yt-nettverk. Da jeg først ble en del av det, følte jeg meg liksom litt tatt under vingene til noen som endelig kunne hjelpe meg med hva enn det måtte være når det kom til sosiale medier. For eksempel diverse samarbeid, hvor mye jeg skulle ta betalt, tips og råd etc. Men nei, det varte jaggu meg ikke lenge…

Det var ikke bare meg som ble sagt opp, men faktisk 95% av hele nettverket. Så jeg kan tenke meg at det ikke bare var jeg som fikk den skuffende mailen i går..

Men, jeg skal prøve å se fremover og gir ikke opp så lett! Når en dør lukker seg så åpner det seg plutselig en annen. Jeg har funnet en helt ny motivasjon til både blogging, instagram og yt i det siste. Jeg har begynt å se alt på en helt annen måte og føler selv at alt er mye kjekkere denne gangen. Kanskje jeg trengte den “av og på” perioden med de sosiale mediene mine for å finne ut hva jeg virkelig vil. 😊

Planlegge baby nummer 3?

Jeg og Kai har snakket en del i det siste om når vi skal få baby nummer tre. Egentlig så hadde vi tenkt til å vente i et par år ettersom jeg skal begynne i gruppe terapi igjen, men nå har det blitt utsatt helt til januar.. Pluss at vi begge kjenner en del på det at det hadde vært veldig greit å bli “ferdige” med den perioden i livet vårt.

Kai sier han kunne klart seg med to barn men han vet at jeg ønsker meg minimum 3, og det er han med på.

Jeg er veldig på gjerdet hva jeg vil. Jeg har jo lyst til å bli skikkelig fit og komme i form, samtidig som jeg har litt i bakhodet at innsatsen jeg gjør nå kan bli ødelagt om jeg blir gravid igjen, fordi jeg vet jo aldri hva slags form jeg er i da og om jeg blir sengeliggende igjen slik som sist. Det er litt demotiverende å tenke på.

Jeg har jo også alltid drømt om at alle barna mine skal være relativt tette i aldersforskjell, og det blir de ikke om vi skal vente i så mange år som vi egentlig hadde tenkt.

Til og med her hjemme har jeg møblert og tenkt ut skapplass i forhold til om vi skulle fått en baby til. Selv om det i realiteten kan være mange år frem i tid. Vi har til og med diskutert babynavn og funnet noen favoritter.

På en måte så var det skikkelig godt å komme seg ut av nyfødt-bobla og få rutiner på plass og alt det der med Leo, men samtidig så savner jeg det litt også. Den syke følelsen av å være gravid, spenningen, en voksende mage, et nytt bankende hjerte, nyfødt baby lukt. Åh.. Savn.. <3

Nei jeg vet ikke, vi må og kommer til å tenke mye mer på dette. Helt ærlig så vet ingen av oss helt hva vi vil, men det hadde vært gøy da. 🙂

Hvorfor jeg sluttet å amme

Som jeg skrev i gårsdagens blogginnlegg har jeg så og si sluttet og amme. Det er tre dager siden jeg ammet sist. 

Grunnen til at jeg valgte å slutte å amme var rett og slett fordi at jeg kjente det var på tide for meg. Leo var så glad i pupp at han ikke var interessert i noe annet. Ikke grøt, middag, frukt, ingenting! Kun melk. Nå som han snart er 10 måneder gammel ble han ikke skikkelig mett på bare melken min lengre, derfor måtte jeg amme hele tiden. Og hver gang vi prøvde å gi ham noe som ikke var melk var det en kamp for å få ham til å åpne opp munnen sin og spise det. Jeg var også veldig låst til hjemmet, og kjente på et stort stress hver gang jeg var på trening eller generelt ute av huset. Jeg følte at jeg måtte være rundt Leo hele tiden og klarte aldri slappe helt av hvis jeg var borte fra ham.

Etter en kveld der Leo hadde vekket meg seks ganger på en natt for å amme så sa jeg til Kai: ” nå orker jeg ikke mer.. Nå er vi nødt til å gjøre noe.” Ikke bare var jeg utrolig sliten men Leo var også nødt til å lære seg å spise noe annet enn melk uten at det skulle være en så stor utfordring.

Da ble vi enige om at Kai skulle ta ham et par netter for å prøve å få han til å ta morsmelkerstatning i flaske. Leo har nektet å ta flaske helt siden han ble født. Kai hadde akkurat fått pappa-permisjon, så timingen var perfekt. Grunnen til at Kai var den som tok den kampen er fordi Leo forbinder meg og lukten min med å amme, så jobben hadde nok blitt mye tøffere skulle jeg ha gjort den. Pluss at helt ærlig, jeg var så utslitt.

Vi flyttet først Leo inn på eget soverom. Han har sovet i krybben sin inne hos oss ved siden av meg, helt siden han ble født. Jeg hadde ikke sovet skikkelig på over 1 år. Jeg sov utrolig dårlig i flere måneder da jeg var gravid også, derfor var det en fryd å endelig få sove uavbrutt en natt igjen.

Kai holdt på i to netter med å prøve å få Leo til å ta flaske, mens jeg ammet så lite som mulig på dagene. Den andre natta tok Leo endelig flasken, og har drukket fra den siden. Jeg gikk med mye spreng de første dagene, og kunne i teorien latt være å trappe ned på ammingen så brått, men jeg følte nesten det var et must i vårt tilfelle for det kjentes ut som om det var det eneste som kom til å gjøre at Leo ville ta flasken.

Så, etter de to nettene og en nesten bråslutt, kjente jeg at det ble litt mye på en gang for meg. Jeg savnet å samsove med Leo, ha ham inne på vårt rom og amme, for det er super koselig! Det er ikke det. Det bare satte en stopper for så mye annet. Jeg følte meg så stuck og låst. Leo hadde ikke rutiner, han ammet hver andre time og vi fikk ham ikke i seng for å sove om natta før vi selv la oss.

Derfor kjente jeg på meg at jeg fortsatt ville ha en amme-økt til dagen, og det tror jeg var godt for både meg og Leo i begynnelsen. Vi fikk fortsatt den nærheten, i tillegg til at alt det andre falt på plass.

Nå spiser Leo masse! Han spiser alt egentlig. Middag, grøt, frukt, ja! Han har blitt så matglad! Åh, jeg blir så glad når jeg tenker over det. Endelig liksom. Vi legger han kl 19.00 med en flaske MME, gir ham kanskje en flaske til kl 00.00, også sover han til kl 08.00!! Det er et helt annet liv!

Jeg har blitt mer meg selv igjen. Nå kan jeg overlate ham til andre og være trygg på at han ikke blir sulten eller utrøstelig til det punktet der det er pupp som funker. Kai og jeg har fått soverommet vårt tilbake som ja – betyr bedre sexliv, som også har vært bra for forholdet. Jeg er mer uthvilt og alt har generelt blitt bedre. Hverdagen er endelig tilbake til normalt.

Jeg ammet Leo en gang til dagen i ca. 2 uker før jeg nå har sluttet helt. Jeg er veldig fornøyd med at jeg har ammet i snart 10 måneder. Kudos til dere som gjør det lengre. Amming er en veldig fin ting som jeg anbefaler alle som vil og får det til. Jeg hadde nok fortsatt å amme jeg også hadde Leo spist annen mat i tillegg og det ikke hadde vært så mange andre utfordringer som medfulgte. I slutten var rutinene våre et rent kaos.

Så ja, nå var tiden inne. Jeg tror ikke at jeg kommer til å amme mer nå, nå er det jo tre dager siden sist, og jeg kjenner ingen melkespreng what so ever. Jeg setter stor pris på at jeg har fått til å amme så lenge som jeg har og til jeg var klar for å slutte. Vet ikke om dere husker det men jeg hadde jo en del problemer i begynnelsen med den klumpen jeg hadde i brystet.

Anyways, jeg kommer til å savne det litt, og det er litt bittersøtt at den “epoken” er over, men jeg er sikker på at jeg får oppleve det igjen en gang senere. <3

Har jeg sluttet å amme?

I dag har jeg gjestet snapchat kontoen @insta.mums og det har vært veldig koselig. Det var litt sånn som gamle dager føler jeg. Da jeg akkurat hadde begynt med instagram og var skikkelig “inni” det.

Jeg har fått chattet litt med dere i dag og det trengte jeg. Jeg har følt meg ganske ensom på sosiale medier i det siste. Jeg har postet lite rundt forbi, mistet følgere på instagram som en følge av det, og ja, følt meg litt “expired” på en måte.

Det var koselig å snakke med noen av dere igjen, jeg setter så uendelig stor pris på dere! Og det mener jeg fra bunnen av mitt hjerte. Jeg kan enda ikke forstå helt hvorfor folk vil følge meg, men ja, det betyr i alle fall ubeskrivelig masse.

Så fikk jeg et spørsmål på snapchat om jeg har sluttet å amme, og det har jeg, nesten. Jeg ammet sist for to dager siden, men jeg tror fortsatt jeg har litt melk igjen i puppene.

Grunnen til at jeg har sluttet å amme vil jeg utdype mer i et eget innlegg. Kommer til å skrive det i løpet av kvelden og publisere det på bloggen i morgen.

Nå skal jeg spille The Sims igjen. 🤗 Vet dere, jeg endte faktisk ikke opp med å kjøpe det spillet som jeg hadde ventet så lenge på! Typisk meg.. Hvilke spill jeg endte opp med å kjøpe kan dere se på snapchat storyen til @insta.mums.

Håper kvelden deres er fin, så snakkes vi igjen i morgen <3

Liam på 3 år svarer på spørsmål

Liam svarer på noen av spørsmålene dere har stilt på instastoryen min, i tillegg til noen spørsmål jeg har lurt på selv. Jeg helt seriøst dåner over hvor herlig han er. Jeg er så heldig som har en så fin og god gutt. <3

Noen av spørsmålene jeg stilte ham:

○ Hvor mange søsken vil du ha?

○ Hva er det kuleste dyret?

○ Hva gjør deg glad?

og masse mer! Sjekk ut videoen under for å se hva han svarte:

Jeg blir som alltid utrolig glad om dere gir videoen en tommel opp, og abonnerer på kanalen!

Vil dere se flere videoer med Liam? Kommenter under videoen på yt-kanalen min.

 

 

 

Våre planer for sommeren

Pjuh, nå er jeg skikkelig sliten, men endelig er vi ferdige med prosjektet vårt i gangen! Det tar på med oppussing altså. Da Kai har malet og styrt har jeg hatt ansvaret for ungene og for å holde huset rent. Til normalt så gjør vi det meste 50/50, derfor kjenner jeg som regel at det er ekstra godt å slenge seg på sofaen på slutten av kvelden de dagene han jobber sent eller som nå, holder på med et prosjekt her hjemme.

Det er deilig å endelig komme i mål med gangen, men vi er langt i fra ferdige med hva vi skal gjøre her hjemme i sommer. Vi skal etter planen bygge terrasse ute og male hele huset, så vi har nok av jobb å gjøre for å si det sånn. Det er også en av grunnene til at vi også ikke skal reise på ferie. Jeg hadde ikke orket det for å være helt ærlig. Vi har nok med det som vi skal gjøre hjemme, pluss at ting koster penger. Vi skal til dyreparken i Kristiansand da, det gleder vi oss til!

Jeg har som sagt filmet prosessen så godt som det har latt seg gjøre, så nå skal jeg bare redigere videoen så kommer den ut på yt-kanalen min. Men i morgen kommer det en annen ny spennende video ut på kanalen, så følg med! 😍

Ellers håper jeg dere alle har en fin lørdagskveld <3 Kai er ute med jobben sin i dag, så jeg skal bare chille hjemme i sengen og se på Jane The Virgin. Jeg er på siste sesong nå og det er sååå koselig og spennende. 🤗

Teller ned dagene

Helt siden jeg ble klar over det har jeg hatt en påminnelse liggende i kalenderen min om at fredag den 21. juni, da blir The Sims 4 – Livet i Tropene lansert! Ææh, som jeg gleder meg! 😍 Jeg elsker Sims og har spilt det helt siden jeg var liten, helt fra Sims 1 faktisk, selv om det var da Sims 2 kom ut at jeg begynte å spille skikkelig.

Jeg husker jeg satt oppe hele nettene og spammet med motherlode-koden for å bygge drømme huset mitt, lage crushet mitt, gifte meg med ham og få barn sammen.

Åh, jeg gleder meg, kan nesten ikke vente faktisk! Jeg har ikke planlagt noe hele helgen, for jeg skal gameee! Ikke på dagene da, da vil jeg være med ungene. Btw, jeg kommer aldri til å slutte å spille Sims. Kommer fortsatt til å spille når jeg er 90 år på gamlehjemmet, jeg lover dere. 👵🏻

Jeg har også vurdert om jeg kanskje skal prøve meg på en sånn 100 baby challenge på Sims, og lage en mini-serie på yt? Hadde det vært interessant? Lik innlegget i så fall så vet jeg hva du syns ettersom jeg har stengt kommentarfeltet. Men først skal jeg filme en spørsmålsrunde som jeg hadde på IG for en stund siden. Sorry, jeg vet. Jeg har vært alt for treig i det siste. Jeg skal gjøre mitt beste for å fyre ut videoer litt oftere.

Dette er ikke reklame forresten, I wish. EA, holla at me..

Voksenpoeng

Nå følte jeg meg plutselig ganske voksen. Ikke nok med at jeg nå har gått til kiropraktor to ganger i løpet av denne uken, (ryggproblemer… hallo liksom), jeg har også blitt en av de som har kjøpt serviettholder og servietter til å ha på display på spisebordet.

Vi må jo ha det, sier jeg til Kai på IKEA, når jeg i realiteten nettopp så en venninne som hadde det og følte at jeg måtte ha det selv. Det er jo en sånn ting som voksne folk har! Lol, Annelin. I dag bestilte jeg også et navneskilt til postkassen, og sendte nettopp Kai ut for å kjøpe en musematte til PCen. Dette er slike ting som jeg aldri har tenkt noe særlig over før, vi har liksom alltid hatt det da jeg har bodd hjemme hos foreldrene mine. Har aldri følt meg så voksen som nå jeg 😂 #voksenpoeng

Tenk at jeg har blitt 24 år og er to-barnsmamma. Det er sykt det.

Serviettholderen for de som lurte på hvordan den så ut. Den er kjøpt på IKEA ja som jeg nevnte, samme med serviettene. Tok bare bilde av den i farten, det er enda kaos her hjemme da vi fortsatt holder på å pusse opp gangen, men vi er snart ferdig! I morgen kjører vi nok inn til IKEA igjen for å kjøpe de knaggene som jeg nevnte tidligere om de har fått de inn på lager. Krysser fingrene 🤞

Nytt oppussingsprosjekt

På søndag begynte Kai å male gangen i huset vårt. Den grønne fargen som var der fra før var fin, men den passet liksom ikke inn med resten av “temaet” vi har på gang nå føler jeg. Fargene vi har mest av i huset nå er sort, gull, grått og rosa. Hvilken farge tror dere vi har gått for denne gangen?… I gangen? haha, jeg måtte bare. Forresten et retorisk spørsmål da jeg har stengt kommentarfeltet mitt her på bloggen, hehe. Men hvis du vil gjette kan du alltids sende meg en melding på instagram. <3

Kai ble ferdig å male i går kveld, så nå gleder jeg meg bare til at vi får de nye entrèmøblene på plass! Jeg har forresten filmet under hele prosessen og kommer til å laste opp en video av resultatet når jeg er ferdig. Om dere ikke har sett videoen der hvor vi pusser opp soverommet så finner dere den på yt-kanalen min.

I går reiste vi forresten inn til IKEA på formiddagen mens Liam var i barnehagen for å kjøpe noen knagger som vi egentlig skulle ha i gangen, meeen, de var selvfølgelig utsolgt. Det er så typisk! Så vi må inn igjen om et par dager når de har kommet inn på lager igjen. Det er et stykke å kjøre så det var ikke sånn at jeg hadde kjempe lyst til å reise bort igjen allerede, men jaja. Jeg endte jo opp med å kjøpe masse andre greier som jeg egentlig ikke skulle! Blant annet en ny fin kommode til å ha i gangen. Gleder meg til å vise dere!

før-bilde av gangen