Å reise seg igjen om man faller

Jeg har vært i et litt rart mood de siste dagene. Det er så irriterende… Men nå har jeg i alle fall begynt å legge en litt bedre plan på kostholdet fremover for jeg vet at det meste stammer i det – at jeg ikke føler meg helt vell. Jeg har jo vært inne i en god periode med trening en stund nå, men den siste uken har det skjedd så mye at jeg føler at jeg har falt en del bakpå igjen.

Selv om det er vanskelig å hive seg tilbake så må jeg gjøre det. Perioden jeg er inni nå med å bryte dårlige vaner er bare helt sykt vanskelig. Jeg er klar over at det kan ta tid, men det krever en helt enorm viljestyrke, og det vet jeg ikke om jeg har helt akkurat nå med en 6 måneder gammel baby som jeg må ta meg av. Jeg er sinnsykt sukkeravhengig liksom, det er helt ekstremt! Det sies jo at sukker er like avhengighetsskapende som kokain, og de siste månedene har jeg helt ærlig ikke gått en eneste dag uten noe søtt. Det er mange av dere som også har skrevet til meg at dere har hatt et enormt søtsug når dere ammer, så det kan jo ligge noe i det også.

Men i dag har jeg i alle fall bestemt meg for å for eksempel ikke drikke mer Pepsi Max da. Ikke bare er det usunt men det er også ekstremt kostbart! Jeg har villet slutte med det lenge, så nå håper jeg virkelig at jeg får det til. Jeg tror også at Pepsi Maxen har bidratt til å gi meg mer søtsug, så det håper jeg også det blir mindre av bare jeg kutter brusen fremover. (hehe jeg har sagt det før I know, men nåååå, nå skal jeg få det til).

Det skjer ting i alle fall. Og det handler bare å reise seg igjen om man faller. Jeg har gått ned i vekt før, og det er utrolig tøft. Og det kan jeg tenke meg det er for de som har det motsatt også og vil opp i vekt.

Jeg ble så redd…

Ouf… for en helg. Natt til lørdag fikk Leo helt utav det blå skikkelig vondt i magen. Huff, det er virkelig ingenting som er verre enn å se barna sine ha det vondt. Plutselig begynte han å spy, mye. Han fortsatte og fortsatte selv om ikke hadde noe mer igjen å spy opp stakkars… Etter et par timer ringte jeg legevakten av bekymring. Vi skulle følge med og se om det ble bedre fikk jeg beskjed om.

Jeg satt oppe med ham til klokken ble halv 6 før jeg byttet shift med Kai holdt jeg på og si, slik at jeg endelig kunne få meg litt søvn. Jeg hadde da ikke klart å amme ham på flere timer. Da jeg våknet et par timer senere hadde Leo begynt å bli veldig slapp, men jeg fikk endelig til å gi ham litt pupp. Dog så spydde han det opp igjen innen et par minutter, bare at det denne gangen var grønt oppkast! Det har jeg faktisk aldri sett før. Det var da jeg ble skikkelig redd… Åh den følelsen! Helt forferdelig. Han hadde ikke feber, og ingen vi kjenner ei heller oss har hatt spysyken i det siste, så jeg ringte legevakten igjen og vi fikk komme på sjekk senere på dagen.

Det man er mest redd for er jo uttørking, og når han spydde alt rett opp igjen, er det jo klart at man blir bekymret. Men oppkast kan også være tegn på mer alvorlige ting, så som jeg alltid pleier å si: det er bedre å ringe en gang for mye enn en gang for lite.

På sjekken hos legevakten så vi litt tegn til dehydrering, men Leo hadde heldigvis begynt å bli litt bedre i formen. Jeg fikk beskjed om å ikke amme han så mye om gangen, og heller stoppe før han ble fornøyd for å prøve å unngå at han skulle spy det opp igjen. Det fortsatte jeg med hele dagen, selv om han kastet litt opp senere ut på kvelden. I dag er han heldigvis mye bedre, men jeg tror vi alle er slitne og trøtte etter i går. En dag med mye bekymring, stress og lite søvn. Og vi som liksom skulle få gjort så mye i helga… Jaja. På slike dager går tankene mine alltid til mødre som har alvorlig syke barn hele tiden. Jeg kan ikke forestille meg.. Så selv om planene våre nok en gang gikk i vasken og jeg ikke har fått gjort en dritt av det jeg skulle denne helgen, er jeg så sykt takknemlig for at jeg har friske og raske barn til normalt <3