Bilder fra nyfødt-fotograferingen!

Endeliiig kan jeg dele bildene fra nyfødt-fotograferingen til Leo med dere! Jeg har egentlig hatt dem en liten stund, men det har vært helt enormt travelt de siste dagene, så tiden har rett og slett ikke strukket til. Vi tok bildene hos Siri Froiland som vanlig, da Leo var seks dager gammel, og jeg syns bildene ble super fine!

Jeg skulle ønske at vi fikk tatt bilder av Leo i litt flere antrekk med litt andre bakgrunner, men etter fire timer på photoshoot med sinnsykt vond tannverk og en lite samarbeidsvillig og våken baby bestemte jeg for at vi hadde gjort vårt beste den dagen og gav til slutt opp. Det kan hende vi skal ta bilder igjen ved en senere anledning, men som sagt, så har det vært så utrolig mye å gjøre i det siste. Leo har også nettopp fått et nuppete og rødt utslett i ansiktet som etter planen skal skal gå bort etter et par dager i følge det jeg har lest, så vi får se om det lar seg gjøre med en fotografering til. Jeg helst vil ta bilder når han er normal i huden igjen.

Hvis ikke, er vi uansett fornøyde med det vi har! Gleder meg til å fremkalle og henge opp noen av disse i trappe-gangen her hjemme. 🙂

<3

Leo Noel 2 uker gammel

I dag er Leo blitt hele to og en halv uke gammel. Sykt hvor fort tiden har gått altså, det er helt enormt! Jeg tenkte å komme med en liten oppdatering på hvordan de siste ukene har vært, og hvordan ting har gått i forhold til vekstkurven hans samt med ammingen. 🙂

Den første uken etter at vi hadde kommet hjem fra sykehuset gikk mest til å få besøk av familie og venner, pluss at meg og Kai ryddet og fikk på plass ting i det nye huset vårt. Vi dro også og tok nyfødt-screening da Leo var to dager gammel på vårt lokale legekontor ettersom jeg dro hjem så kjapt fra sykehuset at de ikke fikk tatt den der.

Da Leo var fem dager gammel hadde vi hjemmebesøk av jordmor for samtale og for veiing/sjekk av vekstkurve. Leo hadde prestert med å allerede ta forbi fødselsvekta si som var 4020 gram, og veide hele 4100 gram! Da vi var på sjekk igjen uken etterpå (som var nå på mandag), veide han hele 4600 gram! Så med andre ord spiser han godt og legger rikelig på seg, og med andre ord igjen, så går ammingen utrolig fint. Jeg har så og si hatt null sårhet på brystvortene og Leo tok pupp med en gang han kom ut av magen. 

Den første shoppingturen vi reiste ut på sammen var også da Leo var fem dager gammel, altså fredag den 14. september. Vi reiste til kjøpesenteret M44, ettersom jeg trengte litt greier til fotograferingen vi skulle på dagen etter. Det ble litt stress, og jeg måtte ta to ammepauser mens vi var der da Leo ble urolig og vi kun hadde ham i bilstolen og ikke vogn. Tipper han hadde sovet lengre og vært mer fornøyd hadde vi tatt med oss vogna. Men, vi ble ferdige da, selv om det ikke akkurat var en spesielt avslappende tur. 

På lørdagen da Leo var seks dager gammel dro vi på nyfødt-fotografering som varte i over fire timer (!!). Slo rekorden til storebroren sin der gitt… Leo ville verken sove, spise eller være noe særlig samarbeidsvillig, som selvfølgelig er noe man ikke kan kontrollere, men når jeg tenker tilbake på det så kan det hende at han var så urolig fordi jeg hadde så sykt vondt i visdomstanna mi, som muligens kan ha påvirket melken? Jeg vet ikke, men han pleier i alle fall aldri å være så misfornøyd. Til vanlig sover han mye og har veldig lite vondt i magen. Uansett, vi fikk noen fine bilder til slutt da. Skal vise dere snart! 

Processed with VSCO with a5 preset

Ellers har jeg blødd mye. Det er noe jeg føler få snakker så veldig mye om men blarh altså! Nå er jeg lei. Må skifte bind flere ganger til dagen, blør ut trusene mine og ja – kan ikke huske at jeg blødde så lenge sist gang. Jeg kan kun gå med “granny pants” som jeg kaller dem. Egentlig liker jeg best å gå med stringtruse slik at man slipper å se trusekanten gjennom buksene og favoritten min – tights. Så, man kan trygt si at jeg gleder meg til å bli ferdig med alt dette her nå og få tilbake min normale kropp igjen.

Utenom deeet, så har Leo vært en del tett i nesen og nå de siste dagene fått et slags rødt og nuppete utslett i ansiktet (som jeg har lest at er helt normalt, Liam hadde også det da han var nyfødt). Jeg har holdt meg mye inne av den grunn, – jeg har enda til gode å for eksempel ta den første trilleturen ute. Men da jeg var hos jordmor tidligere i uken fikk jeg beskjed om at jeg kunne fortsette som normalt, og at jeg ikke trengte å holde ham inne med mindre han hadde feber eller nedsatt allmenntilstand. (Om nyfødte får feber skal man forresten kontakte lege). Han er helt fin i formen så vi har vært litt mer ute på ting de siste dagene, blant annet Leo’s lekeland sammen med Elin Bergius og barna nå denne helgen som var. 

Det er forresten flere som har spurt når fødselsvloggen kommer, og den tenkte jeg at jeg kanskje skulle begynne å redigere nå til helgen. Jeg har rett og slett ikke vært helt klar for å gå gjennom film-materialet før nå, så det er derfor det har tatt litt tid å komme i gang med videoen. Det er også noen som har lurt på hvordan Liam har taklet storebror-rollen, som jeg tenkte jeg kunne lage et eget innlegg om senere. 

Nytt salongbord

Etter at jeg la ut en instagram-poll på instastories sist uke har det strømmet inn med spørsmål om hvor vårt nye salongbord er fra. Bordet er kjøpt på Jysk og kostet bare 999kr! Det er ikke ekte marmor for de som lurte, – det kan ikke vi ha ettersom Liam har slått seg hele tre ganger på det som vi hadde før, og måttet sy og stripse hos legevakten to ganger (!!). Men like så greit, dette her er minst like fint og mye rimeligere. Man kan forresten også snu topplaten andre veien og få en “gull” overflate. Samme med det sorte under her, bare at man da får en eik-topplate om man snur det. Det sorte er forresten hakket rimeligere, og koster 799kr. 

Det sorte bordet heter HADBJERG  og det i gull heter OMMESTRUP for de som lurte. 🙂

Mye har skjedd

Hallo der! Det var jaggu meg lenge siden sist. Shit, det er mye som har skjedd den siste måneden! Vi har flyttet til et helt nytt sted, inn i nytt hus, vi har lagt ut den gamle leiligheten vår for salg, jeg har trukket en visdomstann, og… sist men ikke minst! Vi har fått en baby! Som om vi ikke har hatt nok å finne på har vi også malt litt i det nye huset, så ja, ting har virkelig gått i et den siste tiden for å si det mildt.

Vi overtok huset den 24. august, som allerede føles ut som en evighet siden. Etter at Leo ble født trakk jeg meg litt tilbake fra instagram og de andre sosiale mediene mine rett og slett for å bli vandt til den nye tilværelsen som to-barnsmamma, bli kjent med Leo og nyte denne spesielle tiden sammen med min lille familie. 

Kroppen min har også trengt tid på å komme seg etter fødselen. Selv om opplevelsen var fin hadde jeg så vondt i bekkenet mitt mot slutten at jeg enda må være forsiktig med hvordan jeg går og rører meg. Gir jeg litt for mye en dag kjenner jeg det godt i kroppen og bekkenet dagen etterpå, så hvor aktiv jeg klarer å være er noe jeg kjenner jeg må trappe opp forsiktig og gradvis. Heldigvis går det rette veien. 🙂 

Etter at Leo kom til verden fikk Kai to ukers betalt permisjon og i dag er første dagen hans tilbake på jobb. Det har vært såå deilig å ha han hjemme nå den første tiden. Det at vi har vært to om nesten alt nå i to uker er jeg sikker på er forebyggende for for eksempel fødselsdepresjon. Overgangen for meg og ikke minst for alle oss fire som familie har blitt veldig behagelig. Jeg og Kai har delt litt på å stå opp om nettene, (selv om Leo til nå har hatt et veldig godt sovehjerte), vi har gitt hverandre muligheten til å sove litt på dagene, delt på husarbeid og ja – virkelig fungert som et skikkelig team syns jeg! 

Jeg har naturligvis hatt mye følelser og tanker nå i ettertid av fødselen, (som er helt normalt), og det har vært så utrolig godt å kunne lufte tankene mine og gråte litt barselstårer til Kai når jeg har følt for det, om det har blitt litt for fullt inne i hodet mitt. Så, to uker med betalt permisjon etter en fødsel er et tilbud jeg syns alle nybakte fedre burde fått. 

For øyeblikket ligger Leo og sover ved siden av meg i bedside-cribben sin. Nå har han sovet lenge. I tillegg til å ha fått skrevet dette blogginnlegget har jeg til og med fått tatt meg en dusj! Så, jeg tenker at det er på tide å runde av her ettersom at han ganske sikkert våkner om noen få strakser 😉

Vi prates senere dere! Skal blant annet dele med dere hvor det nye salongbordet vårt er fra ettersom det er mange som har lurt på det, bilder fra nyfødt-fotograferingen til Leo og hvilken maling vi har malt på tv-veggen. 

Klem <3