Bade i melk??

Det var kun et par dager siden jeg ramlet over en video på youtube hvor noen holdt på å ta gravidbilder hjemme. ​De hadde ansatt en profesjonell fotograf til å ta bilder både inne og ute, og også oppi badekaret, badende i melk av alle ting?! Jeg har sett slike bilder før men jeg har aldri tenkt over at det faktisk er melk de bader i. Jeg vet ikke hva jeg har trodd det har vært, det har liksom sett ut som en slags tåke? Eller så har jeg trodd det har vært photoshoppet, men, nå fikk vi i alle fall avklart det da, haha. 😅

Den første tanken som slo meg da jeg fant ut at det var melk var jo at det var bittelitte grann… ekkelt? 🙈og ikke minst dyrt? Men absolutt utrolig vakkert. Veldig magisk. Fikk egentlig ganske lyst til å prøve på noe lignende selv, bare seee på alle disse fine bildene her!

Skal, skal ikke? Trykk gjerne på “liker” knappen rett under her om du syns jeg burde gjøre det. 🤔

Tur til legen + en ny tradisjon

Først vil jeg starte med å si tusen takk til alle de som har tatt seg tid til å skrive meldinger til meg etter gårsdagens innlegg. Jeg har ikke fått tid til å svare alle enda, men jeg skal prøve å få svart alle i løpet av kvelden. Det gjør meg utrolig trist at så mange av dere også har det sånn, men etter i går så kan jeg med hånda på hjertet si at vi ikke er alene! Det var mange av dere som kjente det på akkurat samme måte som meg, eller ikke hadde blitt arrangert babyshower for i det hele tatt… Virkelig, kunne jeg invitert dere alle til min så hadde jeg gjort det på et blunk! Tenk så koselig det hadde vært. ♥ Uansett, for en god gjeng altså. Jeg er så utrolig takknemlig for dere. Det skal dere vite. 

Dagen i dag startet først med et spennende møte før jeg og Kai reiste på check-up hos dyrlegen med begge dyrene våre, Bentley og Eevee. Eevee har vi nettopp sterilisert, så sjekken hennes var i forhold til det, mens Bentley har slitt en del med tennene de siste årene og hans årlige sjekk tilfeldigvis falt på rundt denne tiden. Så, vi slo like gjerne to fluer (dyr) i en smekk, eheh, den var drøyt tørr 😂, og ordnet slik at vi fikk time til dem begge på samme tidspunkt. Like så greit! 

Etter at vi var ferdige hos dyrlegen hadde vi planlagt å hente Liam i barnehagen, vi kjørte først hjem med dyrene. Da vi kom for å hente ham hadde han nesten akkurat falt og slått seg rundt 15 minutter tidligere og klarte ikke å gå på den ene foten sin etterpå. Barnehagen hadde prøvd å ringe meg rett etter at jeg hadde gått ut av bilen liksom. Vi kontaktet legen og fikk en time til Liam med en gang selv om han ikke gråt, samtidig som han virket helt vanlig i formen. 

Da vi kom til legekontoret klarte han fortsatt ikke stå på foten sin og var ikke så veldig villig til å la seg sjekke heller. Han er utrolig redd for doktorer, sykehus og leger generelt, som er utrolig vanskelig…. men det kan jeg fortelle mer om senere. Uansett, vi fikk beskjed om å se det litt ann til dagen etterpå før vi eventuelt skulle ta kontakt igjen, også vet du det ikke… rett før vi skulle sette oss inn i bilen igjen klarte han plutselig på mirakuløst vis gå på foten sin som normalt og var helt seg selv igjen. Vi ventet litt og spurte om han hadde lyst til å reise på en liten biltur, og det takker han som regel aldri nei til.

Processed with VSCO with a5 preset

Plutselig var vi alle sultne og på vei inn mot Stavanger. Liam elsker å reise på tur, se på omgivelser og oppdage nye steder, og inni Stavanger er det jo masse å se på! Mennesker, båter og biler! Enkelt og greit et drømmescenario for Liammen vår. 🙊Så vi visste at det ville gjøre oss alle godt å komme oss bort litt til tross for den lille støkken vi hadde hatt tidligere. 

En ting både jeg og Kai hadde bestemt oss for allerede før sommerferien var at vi i alle fall skulle treat ourselves til en skikkelig bra middag på Egon i Stavanger. Det er så klart ikke den dyreste restauranten du finner, men det koster jo. Vi tok oss friheten til å bestille akkurat det vi hadde lyst på, jeg hadde spareribs, tempura scampi og løkringer, Liam hadde pannekaker med blåbærsyltetøy mens Kai hadde biff og fløtegratinerte poteter. Det som er litt spesielt er at vi reiste inn på Egon sist gang da jeg var gravid og rundt like langt på vei med Liam også, så det har på en måte blitt en liten tradisjon for oss. At babyene i magen og den vordene mammaen skal bli servert med et skikkelig festmåltid kun en liten stund før fødselen, hihi. 

Processed with VSCO with a5 preset

Venneløs og gruer meg til babyshoweren min

Dette er egentlig ganske teit, og jeg blir helt ærlig en smule flau av å både skrive og innrømme dette. Men, i løpet av svangerskapet er det en spesiell ting som jeg ofte har gått og bekymret meg over… Og det er: babyshoweren min.

Jeg har fått vite av min snille, gode lillesøster at hun kommer til å arrangere en for meg, men om det kommer til å bli så spesielt “folksomt”, det er en annen ting. Jeg har nemlig nesten ingen venner, verken gutter eller jenter. Jeg har liksom to nære jente-venninner (inkludert søsteren min), også er det Kai da. Jeg har ingen andre venner. Alle andre er liksom bare bekjente. Så jeg vet ikke om det i det hele tatt nesten er vits at hun arrangerer noe egentlig.

Jeg liker normalt sett å ha det sånn. Jeg ble vandt til det i tidlig alder. Jeg flyttet og byttet skoler så mye at forholdene jeg hadde med vennene mine etterhvert døde ut. Jeg hadde også mange stesøsken som jeg aldri så igjen da det ble slutt med foreldrene mine og kjærestene de hadde på de forskjellige tidspunktene – så jeg har på en måte vokst opp med at relasjoner, de tar slutt. Og etterhvert ble det bare til at jeg ikke ville prøve lenger en gang å få nye venner eller kontakter, ettersom jeg hadde lært meg og vokst opp med det mønsteret. Dette har også vært en av faktorene som har bidratt til at jeg har fått en diagnose forresten. 

Likevel… så ser jeg alle de her andre blivende mødrene. De får arrangert store surprise-babyshowere, hvor de må ha langbord til å få plass til alle vennene sine. De blir drøsset ned i gaver (ikke at jeg bryr meg noe spesielt om det), men det er bare tanken liksom, omtanken. At noen har brukt tid og energi til å tenke på deg og tenke på babyen din i form av å for eksempel finne den perfekte gaven, bake kake eller planlegge arrangementet. 

Det forventes jo på en måte av meg at jeg skal dele bilder/video/whatever av babyshoweren min ettersom jeg driver mye på med sosiale medier, og det er nok derfor jeg kjenner at jeg gruer meg litt. Da får folk se det liksom. Se hvor lite venner jeg har og hvor lite folk det er som bryr seg. Jeg er så klart veldig takknemlig for de få og gode jeg har i livet mitt, men likevel så syns jeg det er flaut og jeg føler meg veldig, veldig alene om å kun ha to-tre stykker (søsteren min og Kai inkludert) som skal komme i babyshoweren min.. Det gjør meg trist på en rar måte. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg føler det sånn som dette, og det er kanskje teit… Men, nå er det sånn jeg føler det.. 

#gravid #mamma #familie

Noe jeg ikke har fortalt dere

Den siste uken har det skjedd MYE. Jeg har verken snakket eller vist noe av det på de sosiale mediene mine, nesten heller ikke fortalt om dette til venner og familie. Men, nå virker det som om drømmen vår mest sannsynlig kan bli en realitet – og går det ikke akkurat nå så vil jeg tro at det i alle fall ikke lenge til det gjør det. Jeg og Kai har nemlig begynt å se etter større bolig! Nå har vi en helt ok størrelse leilighet som vi begge syns begynner å bli litt trang, i alle fall når lillebror er her. Vi trodde ikke det her kom til å bli mulig på mange år, men nye omstendigheter har gjort at det mest sannsynlig kommer til å la seg gjøre. Så, den siste uken har vi vært i møte med banken og på et par visninger, og jeg kan ikke annet enn å si at vi er helt utrolig spente på å se hvordan alt dette her kommer til å utarte seg!!

Hvor godt kjenner han meg EGENTLIG?

På fredag tror jeg det var, filmet jeg og Kai en Boyfriend TAG video til youtubekanalen min. Jeg filmet også en gravidoppdatering for uke 29 i samme slengen og fant ut at det var bedre om jeg prioriterte å få ut den først ettersom jeg faktisk ikke er i uke 29 lengre men i uke 30 fra og med i dag!

Det var ganske gøy å filme Boyfriend Taggen egentlig, jeg stilte Kai rundt 70 spørsmål om meg og forholdet vårt, og ble nesten litt sjokkert over noen av svarene for å være helt ærlig! Jeg skal prøve å få redigert videoen så kjapt som mulig men satser på at den vil komme ut i løpet av morgendagen. 😉 

Nå skal vi straks på kino for å se Oceans 8! Vi snakkes senere ❤️

#familie #mamma #gravid

Gravidoppdatering: uke 29 sammen med Liam! VIDEO

Hei dere ♥ Håper dere har det fint! I går fikk jeg endelig filmet en ny gravidoppdatering, og gjett hvem som hadde lyst til å være med? (I alle fall en bitte liten stund da… haha). Jooo, det var Liam! Syns det er gøy å få filmet han også litt av og til så hvis han har lyst så skal han selvsagt få være med om så det bare er for en liten stund. 

Uansett, jeg tenkte bare jeg skulle stikke en kjapp tur innom og gi beskjed om at jeg har lagt ut videoen, det er jo såå lenge siden sist! Satser på at jeg klarer å oppdatere jevnligere nå som vi går mot slutten av svangerskapet og ting har roet seg, kind of.. haha. Men dere, jeg har egentlig sykt hodepine nå – er rart hvor dårlig jeg plutselig blir mot slutten av dagen altså… Det er skikkelig slitsomt faktisk, men uansett, så håper jeg dere liker videoen! Ikke glem å subscribe og gi den en tommel opp så blir jeg super, duper glad ♥ God helg! 

28 UKERS KONTROLL + SVAR PÅ GLUKOSEBELASTNINGSTESTEN

I dag var jeg på 28-ukers kontroll hos legen hvor jeg også fikk svar på hvordan alt så ut med tanke på glukose-belastningstesten. Den så heldigvis helt fin ut! Så det ble jeg naturligvis veldig glad for å høre. Jeg hadde egentlig ikke forventet noe annet, men likevel så er det greit å få et svar på det. Ellers tok legen blodtrykket mitt, målte magen min og hørte på babyen sin hjertelyd, og alt sammen var helt normalt! 🙂

Jeg føler meg helt ok i formen sånn ellers bortsett fra at jeg blir så sinnsykt trøtt på ettermiddagene. Jeg forstår det ikke liksom. Jeg sover helt normalt, men nå som Kai har ferie benytter vi tiden med å styre på med diverse ærend og prosjekter på dagene, som tar en del energi. Jeg har også de siste ukene begynt å få hyppige og kraftige kynnere, noen av dem har nesten kjentes ut som rier! Speaking of, jeg fikk en akkurat nå…. Au. Men ja, så hvem vet, kanskje denne babyen bestemmer seg for å komme en del før tiden? Det vet jeg nesten ikke om jeg er klar for… Det blir spennende å se. 😳

#gravid #mamma #familie

Min nye Versace stelleveske

sponset: babyshop

Processed with VSCO with 10 preset Processed with VSCO with 10 preset

Young Versace Black Medusa Embossed Branded Changing Bag 

Hyyl!! Jeg har seriøst vært i himmelen helt siden jeg plukket opp denne nydeligheten på postkontoret. Jeg er bare så fornøyd! hihi. Nå sier jeg selvfølgelig ikke at det er nødvendig med en så dyr stelleveske, selv om det er mange ute på markedet som bare koster ca. en tusing mindre, men vet du hva? – jeg ser på det som en “Push Gift” til meg selv. Dere vet, for å bære et menneske inni magen min i over ni måneder og faktisk “pushe” det ut. Babyen er jo selvfølgelig en gave nok i seg selv men av og til er det lov å skjemme seg selv bort litt, og en nydelig stelleveske som jeg også kan bruke etterpå som en vanlig veske, så jeg på som den perfekte gave til meg selv. 

Vesken er fra babyshop.no og dessverre utsolgt akkurat nå, men dere finner aalt for masse annet fint fra Versace HER

#mamma #gravid #familie

Glukose-belastningstest

Hei, hola, hoi hoi på dere! Shit, her blogger vi andre dag på rad og greier. Vi får håpe det varer… 😂Men sånn helt seriøst – fra spøk til revolver, så har jeg sett meg som mål å prøve å blogge litt bedre fremover nå som jeg er ferdig med terapien for sommeren. Terapien har vært utrolig hard og helt ærlig tatt opp det meste av hjernekapasiteten min, så selv om jeg har prøvd å blogge litt i ny og ne så føler jeg ikke at jeg har gjort det av særlig god kvalitet. Men, vi prøver litt nå så får vi se hvordan det går. Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste, også kan man jo ikke gjøre stort bedre enn det. 😉 

I dag har jeg vært og tatt noe som kalles for glukose-belastningstest på legekontoret. Jeg hadde gruet meg fælt i forveien ettersom jeg hater å gå sulten uten å ha mulighet til å spise mat. Jeg får nesten litt panikk liksom? Sykt rart, haha. Jeg fungerer mye bedre på lite søvn enn lite mat for å ta et eksempel. Å være sulten er faktisk noe av det verste jeg vet. Uansett, jeg stilte klokka på halv 8 slik at jeg kunne stå opp og levere Liam i barnehagen for så å kjøre direkte til legekontoret rett etter åpningstid. Da slapp jeg liksom å gå lengre enn nødvendig uten mat. 

Jeg våknet halv 7, en time før vekkerklokken som jeg hadde stilt til halv 8 fordi jeg var så nervøs, er det mulig liksom… 😂Liam sov enda, og jeg prøvde febrilsk å sovne igjen da jeg ikke ville være oppe lenge nok til å bli sulten. Herregud, det høres jo nesten ut som jeg har et problem når jeg sitter og skriver dette her. Uansett, jeg fikk ikke til å sovne igjen, og etter ca en time med prøving våknet Liam. Jeg tok morgenstellet, gav han to skiver med baconost før jeg så kjørte ham i barnehagen. 

Så var det avgårde til legekontoret. Da jeg kom inn holdt de på med masse oppussingsgreier, så jeg fant ikke frem til å begynne med. Jeg endte opp inne hos en lege/assistent, vet ikke egentlig hva hun var, men det så ut til at hun ikke hadde gjort det så mange ganger før i alle fall. En ting jeg IKKE hadde tenkt over var at vi må ta blodprøve både før og etter vi har drukket drikken vi vår tildelt, og jeg og sprøyter er ikke alltid en særlig god kombo. Det er jo egentlig litt rart med tanke på at jeg må stikke meg selv i magen hver kveld med Klexane (blodfortynnende), men det er bare noe med det der når andre skal stikke på meg? Jeg er liksom ikke vandt til det, og egentlig så har jeg en ganske stor sprøyteskrekk fra før av. 

Hun satte i alle fall nålen i armen min og blodet begynte å strømme ut. Jeg kunne høre blodet mitt bli tappet liksom. Fysj…. Grøsser enda bare på tanken. Vell, det var nok det til at hun godeste Annelin tok natta. Jeg merket at jeg ble svimmel og gav beskjed om at jeg kanskje kom til å besvime – legen spurte om jeg ville ha vann og mer enn det husker jeg ikke. Jeg våknet opp alene inne på kontoret og i et sekund forstod jeg ikke helt hvor jeg var, hvilken dag eller hvilket år det var, haha. Ut av det blå kom alt tilbake til meg og plutselig kom damen inn på kontoret igjen med et glass med vann til meg. Hun hadde visst ikke fått med seg at jeg hadde besvimt en gang så jeg var nok ikke “borte” så lenge. 

Etter den lille hendelsen fikk jeg utdelt “drikken”, som btw ikke smakte like ille som jeg hadde forventet. Jeg hadde hørt på forhånd at den smakte helt forferdelig. Altså, det var ikke noe godt, men jeg brakk meg ikke. Et par “æsj” og “blærh” lurte seg ut av meg, men ikke noe verre enn det liksom.

Da jeg var ferdig å styrte drikken gikk jeg ut på et rolig venterom, for å vell.. vente. En må vente i to timer etter at man har tatt testen for så å ta en ny blodprøve. Grunnen til at man tar glukose-belastningstest er for å finne ut hvordan kroppen håndterer inntak av en bestemt mengde sukker (eller glukose). Dette betyr at en sjekker om kroppen tåler belastningen, og svarer med å sende ut nok av insulinhormonet som kan få ned blodsukkernivået når det stiger etter inntak av glukose. Det er insulinet som gjør at glukosen fraktes bort fra blodet og inn i cellene.

Dersom responsen er svekket, stiger blodsukkeret til unormale høyder etter at en har fått i seg glukosen. Dersom blodsukkernivået er høyere enn normalt, kan det være snakk om svangerskapsdiabetes. Men verdiene kan også være såpass høye at det defineres om en «vanlig diabetes», og dette kan skje selv om en er gravid.

Etter at jeg hadde ventet i to timer måtte jeg ta ny blodprøve, den gikk et par hakk bedre og jeg besvimte ikke. Jeg har vært litt svimmel og ør i hele dag dog etter testen, men ellers går det fint. Jeg får testresultatene om et par dager da de skal sendes inn til sykehuset – så krysser vi selvsagt fingrene for at alt er fint og at kroppen min fungerer som den skal. 

Vet ikke om dere liker hverdagsinnlegg som dette? Lik gjerne innlegget om du gjør det. 🙂 

#gravid #familie #mamma