Gravidoppdatering: uke 13 (12+0)

Argh…. Nå er jeg litt forbanna her. Rett før jeg skulle til å publisere dette innlegget slo maccen min seg av og jeg måtte skrive hele innlegget på nytt! Baaah…. Jaja, må vell kanskje lære meg å lagre til oftere. But still, sånn er så syykt irriterende… Well, well… Over til innlegget som ellers har en veldig munter tone, hehe. 

Iiiik! Da hadde vi endelig kommet oss til uke 13! For de som ikke vet så reduseres faren for spontanabort med ca. 65% denne uken, (har visst skrevet feil tidligere, whops), og jeg kjenner nå at jeg kan slappe litt mer av. Det er deilig 🙂 Jeg kjenner også på at jeg er veldig nysgjerrig på om det gjemmer seg en liten lillebror eller lillesøster inne i magehuset mitt, og har veldig lyst til å snart bestille en privat UL for å finne det ut. Sist gang med Liam fant vi det allerede ut i uke 15, og jeg har ei venninne som fant det ut i uke 14 – og det har stemt begge gangene. Det er jo selvfølgelig ikke 100% sikkert når man får vite det så tidlig, men det er det egentlig aldri før ungen faktisk er ute og man kan se det selv med sine sine egne øyne. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Fra Preglife appen: 

Barnet: Barnet er nå ca 5,5 cm langt fra hode til stump. Nakken er nå sterk nok til at barnet kan bevege på hodet. Det finnes forskning som tyder på at barnet begynner å oppfatte lyd denne uken. Ørene er riktignok ferdigutviklet først i uke 24, men forskerne tror at barnet hører ved hjelp av reseptorer i huden som tar opp vibrasjoner. Når barnet er født, vil det kjenne igjen mors og fars stemme. 

Mamma: Livmoren er nå omtrent like stor som en knyttneve og du kan kanskje kjenne den øverste delen av livmoren (fundus), rett over skambeinet. Noen er plaget av kvalme gjennom hele graviditeten, men for de aller fleste er dette nå helt over. Livmoren vokser nå i en jevn og merkbar fart. Faren for spontanabort er nå redusert med 65% nå som du har nådd uke 13, og mange par trekker et lettelsens sukk.

Fra Babydrøm:

Nå kan barnet både drikke og tisse – og selv om det nå har svettekjertler, kommer det ikke til å svette så lenge det er i livmoren. Det begynner å få små hår på hodet og er opp til 7 cm langt.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ Trimester: 1 trimester

♥ Neste kontroll: Kommer nok til å bestille time til en tidlig UL i løpet av de neste ukene!

♥ Kjønn: We don’t know yet 

♥ Navn: Haha, vi hadde egentlig både jente og guttenavn klare, men nå er jeg usikker.

♥ Utålmodig: Mest på å få vite om det er en liten lillebror eller lillesøster.

♥ Innkjøp: Bittelitt! Men det vil jeg heller vise dere i en video. 🙂 

♥ Søvn: Sover verken bra eller dårlig

♥ Strekkmerker: Ikke enda, fra dette svangerskapet i alle fall.

♥ Hevelser og vann i kroppen: Ingenting

♥ Har magen begynt å vise? Ja! Men jeg føler meg fortsatt bare litt småblaut, hehe.

♥ Vektøkning: Gått ned omtrent 2 kilo

♥ Aktivitet: Kjenner av og til litt kramper i magen, men det kommer nok ikke av babyen

♥ Babyrom: Babyen skal sove med oss i begynnelsen. 🙂 

♥ Sulten: Dårlig matlyst. Har nesten ikke lyst på noen ting

♥ Mat craving? Not really….

♥ Noe som gjør deg kvalm eller dårlig? Kjøtt! 

♥ Hodet ned: Nei

♥ Tungt: Nei

♥ Plager: Sliten, trøtt og veldig kvalm akkurat i dag!

♥ Humør: Lettere irritert 😂

♥ Beste øyeblikk denne uken: Definitivt at vi har kommet til uke 13 i dag! 

♥ Savner du noe? Savner å ikke kunne spise et skikkelig godt måltid. Det er bare ingenting som er så godt lenger.. 🙁 

♥ Sykehusbagen: Den har vi ikke begynt å tenke på enda. 

♥ Høygravid: Nei

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Lik og del gjerne om du vil at jeg skal fortsette å lage slike innlegg som dette. Du kan også følge facebookgruppen min HER for flere oppdateringer og for å være først ute når jeg poster nye innlegg ♥ much love xx

Større pupper?

Processed with VSCO with a5 preset

Det er faktisk helt sykt hvor mye puppene mine har vokst den siste tiden! De føles sånn helt seriøst tre ganger så tunge som før. Trodde ikke det var mulig etter min første graviditet. Etter jeg var ferdig å amme Liam, vell… for å ha noe så sammenligne det med så er det beste jeg klarer å komme på to ballonger som nesten all luften har gått utav. Slik har puppene mine kjent ut helt siden, eller, helt fram til nå da.

Bah, jeg kjenner at jeg gruer meg til de forsvinner igjen, man blir liksom så glad i de når de for det første er der. Haha. Sikkert feil å si det, men jeg føler meg mye mer selvsikker og fin – dere som ikke har født kan faktisk ikke si noe på det for dere vet ikke hvordan det her er. Jeg vet at det er mange mammaer som kjenner seg igjen i dette. Jeg har i tillegg gått opp og ned 20kg i vekt for noen år siden, og for å si det sånn, så er det ikke å legge skjul på at det gikk ganske så mye utover puppene mine.

Jeg tror heller ikke det kun plent var ammingen som gjorde den verste skaden. Jeg tror det er mest vektøkning og vektnedgang som har skylden, som også er en naturlig del av et svangerskap. Puppene jo vokser som regel en del i løpet av de 9 månedene man er gravid og endrer seg ettersom kroppen begynner å gjøre seg klar for melkeproduksjon før babyen kommer. Vell, sånn er jo livet. Jeg får vell bare nyte det så lenge det varer. 😉 

“Liam ser så lei seg ut på bildene dine!”

Her om dagen tok jeg et ganske dumt valg. Jeg tok å søkte meg selv opp på google etterfulgt av kvinneguiden og der kom det jaggu meg opp to innlegg. Det har jeg gjort en gang før, men da har det ikke fått noen treff. Derfor ble jeg egentlig ganske sjokkert da jeg så det lå ute ikke bare en men to tråder der folk snakket dritt om meg.

Ut i fra overskriftene kunne jeg lese: “photoshop fail?” og “andre som har lagt merke til at ungen til @annelinsta alltid ser så lei seg ut på bildene hennes” (innlegget er visstnok slettet nå, men det stod i alle fall noe i den duren). Det eneste jeg gadd å trykke innpå var det med Liam. Da jeg trykket inn kom det opp en “feilmelding”, så jeg tror egentlig at innlegget hadde allerede blitt slettet – bare at det ikke blitt fjernet fra google enda. Det så ikke ut som om noen hadde fortsatt på tråden heller, så personen som skrev innlegget innså vell til slutt hvor dumt innlegget dens var og slettet hele greia. 

Så ja, til den personen som syns Liam ser så lei seg ut på bildene mine. Okei, først og fremst så gidder jeg ikke å prøve eller tvinge ungen min til å smile når jeg skal ta bilder! Liam blir fort opptatt av omgivelsene sine, og liker av og til å bare sitte og se seg rundt. Og hvis vi sitter og koser sammen på kveldene, enten om det er inne i stuen eller i sengen på soverommet passer det seg godt å knipse noen bilder når vi begge sitter så fint. Samme hvis vi tar bilder ute, da er han også veldig opptatt av omgivelsene, og det er ikke så lett å få kontakt – og sånn syns jeg det skal få lov til å være! Jeg gidder ikke prøve å få fram noe falskt bare for å ta et freakin bilde. Jeg lar ham være den han er! 

Liam er en av de blideste ungene jeg vet om! Og når han er lei seg så kunne det aldri falt meg inn å ta bilde eller filme. Men jeg gidder ikke prøve å ta bilde når han er blid og smiler bare for å bevise noe! – (fyi, da står han som regel ikke i ro en gang for han er opptatt av å hoppe rundt som en liten kanin, ergo, umulig å ta bilder av). Han har to foreldre som er helt obsessed med ham og viser ham masse oppmerksomhet, og vi har det helt sinnsykt moro sammen. Men han er også som jeg nevnte tidligere en veldig konsentrert unge, og det er da det er lettest å ta bilder av ham. SÅNN. Bastabom ferdig snakka. Jeg blir så irritert når folk ikke bare kan stille meg slike spørsmål face to face, eller, i DM på instagram eller sende en melding på snapchat eller facebook! De må liksom heller starte en tråd på den kvinneguiden drittplassen som egentlig bare er et samlested for  nett-troll som er så misfornøyde med sine egne liv at de prøver å dra andre ned til deres egne nivå. 

NEW IN fra den nye NEWBIE kolleksjonen

Processed with VSCO with a5 preset

Happy sunday beauts. ♥ I dag skal vi bare ta dagen heeelt med ro. Kai har vært syk hele helgen med feber, og før det har han jobbet kveld så jeg har på en måte vært “alene-mamma” de siste fire dagene. Det har selvfølgelig gått helt fint, Liam er jo i barnehagen på dagtid – men med stell og kjøring til barnehagen, middagslaging, rydding, osv, så syns jeg det er veldig greit at vi er to til vanlig.

Man blir jo mer sliten av å gjøre alt alene, pluss at jeg i tillegg har hatt timeplanen proppet full hele uken. Nok en gang, jeg tar av meg hatten til alle dere alene-mødre, eller alene-pappaer som har det slik til vanlig. 🙂

Processed with VSCO with a5 preset

Sist uke var jeg forresten en kjapp tur innom Kappahl og tittet på den nye NEWBIE kolleksjonen som nettopp har lansert. Jeg tror i alle fall den nettopp har lansert. Jeg følger ikke såå mye med, med andre ord, hihi. Anyways, jeg klarte ikke motstå å kjøpe litt nytt til Liam, så dette ble med meg hjem den dagen. Jeg elsker fargene! Og merker at jeg har savnet litt “søtt” oppi den ellers tøffe stilen som nå er så i vinden. 

Den første timen hos jordmor

Processed with VSCO with a5 preset

I går var jeg på min første time hos jordmor! Jeg fikk masse informasjon og papirer, likt som sist gang, men fortsatt, så var alt annerledes. Jeg har jo gjort dette før! Det var liksom ikke like skummelt på en måte, det var rett og slett bare noe kjent ved det hele. 🙂

Jeg fikk også den samme jordmoren som jeg hadde hatt sist gang, og det var kjekt å kunne vise henne litt bilder av Liam og fortelle hvordan alt har vært etter at jeg fødte. Jeg har jo ikke sett henne siden jeg var gravid for over to år siden! Det syns jeg må være litt kjedelig egentlig. Å følge noen så tett på svangerskapet også aldri få se babyen etterpå. Jeg skulle egentlig ønske at jeg hadde kunnet hatt litt kontakt med henne selv etter at jeg fødte, jeg fikk liksom aldri tilbud om det. Vet ikke om det er normalt eller hva det er, men det er en tanke som har streifet meg etter at Liam kom til verden.

Processed with VSCO with a5 preset

Det er ingen tvil om at disse svangerskapene har vært totalt forskjellige. Med Liam var det alt jeg kunne tenke på og dagene gikk utrolig sent. Nå har jeg liksom ikke like mye tid til å tenke over alt, og følger ikke med flere ganger hver eneste dag som en hauk på preglife appen om at tallet på dagene mirakuløst skulle minske selv om det kun hadde passert noen timer av gangen 😉 Hehe. 

Det føles nesten litt uvirkelig egentlig. Jeg kan ikke huske hvordan jeg følte meg på dette stadiet sist, men nå som kvalmen og trøttheten sånn noen lunde har forsvunnet kjenner jeg meg nesten ikke gravid på en måte. Føler bare at jeg har lagt på meg, hehe. Jeg tror derfor jeg må ringe og bestille en time til en ultralyd igjen snart, en liten stund etter at jeg har passert uke 12 tenker jeg. Tror jeg trenger å se at det faktisk fortsatt er noe der inne. 🙊

Min første gravidoppdatering: uke 12 (11+1)

Da var det på tide med den aller første gravid-oppdatering her på bloggen! Dette har jeg faktisk gledet meg veldig til, og nå var dagen plutselig her. 🙂 Den siste tiden har gått veldig fort, og jeg har allerede passert 27,6 % av svangerskapet – noe jeg syns er helt sykt å tenke på. Man er jo faktisk et godt stykke på vei før man er 12 fullgåtte uker som er sånn ca da gjennomsnittet pleier å annonsere at de er gravide. Nå er dette siste uken før vi kan slappe litt mer av, ettersom ukene før uke 12 alltid er litt mer skumle enn resten av svangerskapet. Det er nemlig for de som ikke vet større sjanse for å ha en spontanabort før man er 12 fullgåtte uker. Etter at man er det så er sjansen for å miste mindre enn 1%. Så vi krysser fortsatt fingrene for at alt går bra ut denne uken og resten av svangerskapet. <3 

Nå har jeg hermet veldig etter carolinebergeriksen sine gravidoppdateringer med bildet over her, men jeg syns bare det var så genialt og så så fint ut å gjøre det på den måten! 🙂 

♥ Trimester: 1 trimester

♥ Neste kontroll: Første jordmorbesøk er i morgen faktisk!

♥ Kjønn: Det er for tidlig å si enda.

♥ Navn: Er ikke bestemt.

♥ Utålmodig: Nei, mer til å få vite kjønnet.

♥ Innkjøp: Bittelitt! Men det vil jeg heller vise dere i en video. 🙂 

♥ Søvn: Sover ikke noe bra for tiden. Føler meg aldri helt uthvilt, også er jeg mye mer tissetrengt enn vanlig.

♥ Strekkmerker: Ikke enda, fra dette svangerskapet i alle fall.

♥ Hevelser og vann i kroppen: Ingenting

♥ Har magen begynt å vise? Ja, jeg føler det! Eller det ser bare ut som jeg er litt små blaut føler jeg, hehe.

♥ Vektøkning: Gått ned omtrent 2 kilo

♥ Aktivitet: Ingenting så langt. Men har kjent litt kramper i magen ganske lenge faktisk

♥ Babyrom: Babyen skal sove med oss i begynnelsen. 🙂 

♥ Sulten: Dårlig matlyst.

♥ Mat craving? Jeg hadde på frukt en stund men akkurat nå er det ingenting

♥ Noe som gjør deg kvalm eller dårlig? Kjøtt! 

♥ Hodet ned: Nei

♥ Tungt: Nei

♥ Plager: Sliten og trøtt. 

♥ Humør: Kanskje litt mer emosjonell enn vanlig 😂

♥ Beste øyeblikk denne uken: At jeg kom til uke 12! 

♥ Savner du noe? ​Savner å ikke føle meg så sykt oppblåst hele tiden. Gleder meg til å få skikkelig mage nå, for for øyeblikket føler jeg meg bare litt smålubben 

♥ Sykehusbagen: Den har vi ikke begynt å tenke på enda. 

♥ Høygravid: Nei

Fra Preglife appen: Barnet er nå ca. 4 cm langt fra hode til stump. Det begynner mer og mer og se ut som et lite menneske – hodet blir rundere i formen, skjelettet blir hardere, og fingre og tær har delt seg. Barnet beveger seg stadig mer i livmoren, og det kan smile, rynke pannen og suge på tommelen. 

Den siste uken har jeg begynt å bli litt bedre i formen bortsett fra at jeg har vært litt småsyk med mye slim i halsen og tetthet i nesen. Kvalmen avtok vell sånn egentlig på søndag tror jeg. Da var jeg plutselig ikke så trøtt og kvalm som jeg har vært de siste ukene lengre. Denne uken har jeg med andre ord fått gjort mye mer, og kjente meg klar for å begynne litt mer med blogg og instagram igjen. 🙂 I morgen skal jeg til min første jordmortime! Og er veldig spent på det. Vil dere forresten at jeg skal fortsette med innlegg som dette, eller filme en ukentlig oppdatering til youtube? Send meg gjerne DM på instagram @annelinsta eller melding på snapchat: annelinstan om hva du syns ettersom jeg har stengt kommentarfeltet. <3 

FØR OG ETTER BILDER AV HÅRET! *Jeg betalte over 4000kr*

Sånn! Da har jeg endelig fått satt meg ned i sofaen og kan endelig begynne med dagens innlegg. 😀 I dag har jeg tilbragt hele 5 timer i frisørstolen og betalt over 4000kr! Jeg har gjort utrolig mye med håret, selv om det kanskje ikke ser ut som det, men jeg er i alle fall sykt fornøyd. 🙂 Jeg har ikke gått til frisøren og brukt en eneste krone på over fire år, så hvis en faktisk regner på det: så blir 4000 delt på fire år 1000kr per år – og det er ikke så urimelig syns jeg!

Vi startet med å ta bleking og vann (en mildt avfarging rett og slett) i hele håret for å få bort mest mulig fargeforskjeller. Jeg hadde ganske mange blå flekker rundt om i håret etter å ha brukt litt mye silvershampo, og hadde et parti rundt hodet der det var ekstra blått. Ikke så veldig flatterende kan du si. Dette var første prosjekt. Etter å ha sittet ved vasken og hatt det i håret en stund, var det bort i frisørstolen igjen – og da la vi plutselig merke til da var at hele håret mitt hadde blitt oransje! Den hadde vi virkelig ikke sett komme! Så jeg er glad jeg ikke prøvde på dette her hjemme, for da hadde jeg vært rimelig f*cked. 

Etter at vi hadde kommet oss over det lille “oransje-sjokket”, fortsatte vi med å bleke etterveksten og resten av håret. Vi brukte ikke så sterk bleking i lengdene, og hadde også Olaplex oppi. Olaplex skåner håret når en farger, men gjør også at det koster mer. Alle Kardashiansene er kjent for å bruke dette, og det er derfor de kan gå fra mørkt til blondt på så kort tid. Jeg for min del vil heller betale litt ekstra slik at jeg kan beholde lengden på håret mitt, enn å måtte betale for å klippe av det som er slitt etterpå eller kjøpe extensions. Makes sense? Yep. 

Etter blekingen hadde virket ferdig, gikk Grete (som var frisøren min) inn med en kald minicolor i hele håret mitt, lot det sitte ut virketiden, før vi så skylte ut, fønte og krølte håret!

..Oooog slik ble det! Nå hadde krøllene gått ganske mye ut når jeg fikk tatt dette bildet, men her ser dere i alle fall håret i innelys, og nedunder i utelys. Begge er tatt med blitz og er ikke redigert. 

Uten blitz og heller ikke redigert:

Grunnen til at det ble så dyrt er rett og slett fordi jeg har så syyykt mye og langt hår, derfor går det en haug med bleking. Jeg hadde også Olaplex i blekingen, avfarging, minicolor og en liten stuss. Da er du fort oppi slike høye summer altså. Å gå til frisøren koster, det er bare sånn det er. Frisører er fagutlærte de også. Jeg betalte 5000kr for to timer hos tannlegen nå nettopp liksom. Og det var kun for sjekk og for å bore et par hull. Hos frisøren fikk jeg mye mer i tillegg til at jeg var der flere timer. Så ja, å se fin ut på håret koster! Hehe. Det er det mange som ikke helt forstår, og det er det viktig at en vet, spesielt hvis en skal ha det så lyst som meg og ikke gjør det selv hjemme, som ikke er så spesielt lurt hvis en ikke vet hva en driver med. 

Jeg syns det er en stor forskjell – det er mye jevnere og lysere nå, og jeg har ikke lenger de stygge blå flekkene. Jeg kommer nok til å fortsette å ta etterveksten min selv hjemme, men det var sykt digg å få en skikkelig oppfriskning hos frisøren samt rette opp i alle fargeforskjellene. Dette var noe jeg trengte, og jeg kjenner meg 1000 ganger freshere nå. 🙂 Tusen takk Grete! Hun jobber på Senze frisør på Nærbø for de som lurer, og er den beste jeg vet om når det kommer til å farge hår. Jobbet med henne for lenge siden da jeg selv var frisørlærling, så da jeg tenkte på å gå til frisøren igjen denne gangen var det kun hun jeg hadde lyst til å gå til. Igjen, ikke spons 😉 

HJELP!

Iiik!! I morgen skal jeg til frisøren igjen for sikkert første gang på to år! De siste årene har jeg jo fikset håret mitt selv her hjemme, og har vært ganske fornøyd med det egentlig, men så har jeg vært så utrolig trøtt og sliten i det siste at jeg faktisk heller vil betale litt for at noen skal gjøre det for meg denne gangen! Hehe.. Det er også begrensninger for hvor mye en kan gjøre hjemme liksom. Nå har jeg kun tatt etterveksten min og tatt i noen tonere her og da, men det er liksom ikke så mye en kan forvente når det er venner eller familie som gjør det for deg. Frisørbesøket er ikke sponset btw. Hadde det vært det hadde det alltid stått øverst i innlegget. 

Sååååå var det jo bare hva jeg skal gjøre da?! Jeg har faktisk ikke peiling! En del av meg vil prøve noe nytt, en del av meg vil kjøre safe, en del av meg vil ha det litt mer naturlig… Så ja, HELP ME!! Hihi. Kan godt være jeg må klippe meg også, tuppene mine er ganske slitte. Hva syns du jeg burde gjøre? Klippe det mye kortere? Fortsette å ha det langt? Farge det pastell? Mørkere i bunn og lysere i tuppene? Eller fortsette å ha det slik som jeg har det nå? Send meg gjerne en snap eller DM på instagram og fortell meg. ♥ Jeg har nemlig stengt kommentarfeltet her på bloggen fra nå av. 😉 Det hadde jeg i alle fall satt utrolig stor pris på! Jeg er nemlig verdens mest ubesluttsomme person… Hehe. Du finner meg på instagram: @annelinsta og på snapchat @annelinstan. Much love. Xx

/ OMG! Tomorrow I’m going to the hairdresser for the first time in about two years! Till’ now I’ve done my hair myself, but since I’ve been soooo tired lately, I figured I’d rather pay to have somebody else do it for me. I have absolutely nooooo idea what I’m gonna do, so if you can pretty please help me by sending me a DM on insta @annelinsta or a snapchat by adding me @annelinstan on snapchat, I would greatly appreaciate it! ♥ Much love. Xx

Hvorfor det har vært så stille fra meg i det siste…

Hei dere. Æh, nesten litt uvant å skrive her igjen. De siste ukene har vært… vell… slitsomme. Don’t worry! Ingenting har skjedd med babyen, så langt jeg vet i alle fall, men jeg har bare vært så utrolig trøtt og sliten i det siste. Jeg kan faktisk ikke huske å ha vært så sliten før noen sinne. Ikke en gang da Liam var en nyfødt liksom.

Det er heller ikke bare fysisk men også psykisk. Jeg har jo nettopp som mange av dere vet begynt i gruppeterapi, og det er mildt sagt en stor utfordring. Der går jeg fire ganger i uken, så det er liksom det jeg driver på med for tiden. Så jeg tror det i tillegg til at jeg er gravid og de siste ukene vært trøtt, kvalm og sliten, har gjort at jeg har trengt å trekke meg litt bort i fra alt. Jeg har trengt å hente meg litt inn igjen på en måte.

I dag er første dagen på flere uker at jeg kjenner meg litt oppegående igjen. Jeg har kun sovet og spilt Sims 3 den siste uken, og rett og slett følt meg som en gammel dame på 90 år i formen. Ryggen har gjort konstant vondt, jeg har vært svimmel og generelt bare helt utmattet i hele kroppen. Så jeg håper og krysser alt jeg har for at den verste perioden er over nå, for på onsdag går jeg faktisk inn i uke 12! Sykt fort det har gått til nå egentlig. Jeg var på besøk hos faren min i dag, og de trodde jo jeg var i uke 9! Haha. Så det går visst fort for de andre i familien også, og jeg merker at det er mange som gleder seg, sikkert like mye som oss også 🙂 

Også har jeg tenkt litt. Nå har Kai vært sykt flink til å blogge i en hel uke faktisk, og jeg merker at jeg får mer og mer lyst til å prøve å blogge daglig igjen nå som han gjør det. Vi får se, men jeg skal i alle fall prøve å få postet litt flere innlegg igjen her fremover, spesielt nå som det er så mye å dokumentere gjennom graviditeten. <3 Se opp for en graviditetsoppdatering! For den vil garantert komme på bloggen ganske snart. 🙂