Jeg flytter bloggen!

Nå har jeg etter grundig vurdering bestemt meg for å flytte bloggen til en ny bloggplatform kalt nouw.com!

Dette er første gang jeg beveger meg til en annen bloggplatform enn blogg.no, så det blir spennede å se om jeg liker meg på nouw, eller om jeg til slutt ender opp tilbake på blogg.no igjen. Alle innleggene mine fra denne bloggen har automatisk blitt importert til den nye bloggen slik at dere kan bla i arkivet osv, akkurat slik som før. Håper dere vil følge meg videre på http://nouw.com/annelinsta

Trykk HER for å komme til den nye bloggen ♥

New in til baby L

I går var denne frøkna på shopping, og da ble det masse nytt til bebisen! Først var jeg på Bik Bok for å ta en kikk på januarsalget, men etter en kort tur i prøverommet gikk det opp for meg at det var lite vits å kjøpe noe spesielt nå ettersom kroppen min snart kommer til å forandre seg v-e-l-d-i-g, hihi. Derfor ble det heller maasse nytt til lillegull, og det med god samvittighet! Her er litt bilder av det jeg kjøpte:

Jeg har vært utrolig forsiktig med å kjøpe babyklær – kanskje litt for forsiktig til og med. Rett og slett fordi alle har sagt at vi kom til å få så masse til jul og fordi jeg har vært så usikker på hvilke størrelser jeg skal kjøpe. En annen faktor som sikkert har bidratt litt er det at jeg enda ikke helt klarer å forstå at jeg snart kommer til å sitte med en liten baby i armene. MIN baby. Det er liksom så uvirkelig! Selv etter snart 10 måneder så går det bare ikke helt opp for meg.

Nå kan han faktisk komme når som helst. Jeg gikk inn i uke 40 i dag, og det er med det bare 10 små dager igjen til termin. Tenk det! Bare 10 dager!! Helt sykt. Men selvom det føles så fjernt, så er jeg fortsatt  veldig klar. Kanskje ikke så mye til fødselen da akkurat, men veldig klar til å møte babyen min for første gang og til å endelig bli mamma <3

Gravidoppdatering – uke 39

♥ På vei: 38 + 5 (95,8%)

♥ Termin: 19. januar ♥

♥ Trimester: Tredje og siste trimester!

♥ Igjen til termin: 12 dager

♥ Neste kontroll: Jordmor førstkommende mandag

♥ Kjønn: Gutt ♥ 

♥ Navn: Nå har vi endelig bestemt oss, men det er hemmelig fram til fødsel 🙂 Har gitt et lite hint på instagram da. 

♥ Utålmodig: Både ja og nei. De dagene kroppen kjennes helt forj***** ut, kunne jeg godt ønsket at det hele snart var over. Mens de dagene hvor jeg føler meg helt fin – (som det har vært mange i forhold til før av i det siste), så går det faktisk relativt greit. Mange jeg kjenner og vet hvem er som skulle få i januar og ei til og med i februar har fått sine nå, og det er jo selvfølgelig litt kjipt når det føles ut som om jeg er “den eneste” igjen på en måte. Men, men… Jeg har begynt å grue meg en del til fødsel, og selv om jeg gleder meg masse til å endelig få holde den lille babyen min, så er det akkurat som om jeg klarer å nyte de siste dagene litt bedre på grunn av det. Føles ut som om dagene flyr nå, og jeg ikke får gjort alt jeg egentlig skulle fått gjort til før han kommer. Så egentlig, så er jeg nok litt delt på det spørsmålet, hehe. 

♥ Innkjøp: Ingenting denne uken.

♥ Mammaklær? Nope.

♥ Søvn: Helt greit faktisk. Føler han ligger så langt nede nå at magen nesten har blitt mindre (?). Jeg får i alle fall til å bøye meg og sove bedre, så det er jo ikke feil det.

♥ Strekkmerker: Tror ikke det. Noen dager ser det ut som om jeg har noen veldig svake rett over lårene, men magen er så i veien nå at det rett og slett ikke er godt å vite. 

♥ Hevelser og vann i kroppen: Hadde en del på nyttårsaften som sikkert kom av at jeg hadde spist en del pinnekjøtt, haha! 

♥ Har magen begynt å vise? Lenge siden

♥ Vektøkning: Varierer fra 5 – 5,7 kg. Har gått litt opp og ned i det siste.

♥ Aktivitet: De tre siste dagene har han roet noe helt enormt. I går ble jeg faktisk så bekymret at jeg først ringte til jordmor og deretter fødeavdelingen. Jeg fikk beskjed om å ta noe de kaller for en 30-minutters test, hvor en først spiser noe (gjerne søtt), drikker noe kaldt og deretter slapper av i 30 minutt for å kjenne om babyen kvikner til eller ikke. Lillemann rørte ikke like mye på seg som det han pleier selv etter jeg hadde tatt testen, så da bestemte jeg meg til slutt for å slå av alt av lyd, legge meg i senga og scrolle nedover instagram mens jeg kjente godt etter. Etter en liten stund kviknet han litt til og gav fra seg de velkjente sparkene som han alltid pleier. Ellers har han vært ganske rolig i dag, men jeg tror det nok kan komme litt av at han har mye mindre plass der inne nå enn før og jeg har vært mye mer aktiv i dag enn det jeg ellers pleier. Når jeg er i gang så er det akkurat som om babyen “vugges” i søvn, og det er heller ikke like enkelt å kjenne etter på bevegelser når jeg flyr rundt i leiligheten og ikke slapper av. Jeg blir å følge med de neste dagene, men er ganske sikker på at alt er helt fint.

♥ Giftering/forlovelsesring av eller på?

♥ Babyrom: Han skal sove på soverommet vårt i begynnelsen, og nå er vuggen endelig klar!

♥ Sulten: Har helt normal matlyst, men enten så har jeg lyst på noe søtt eller så har jeg lyst på noe veldig sunt som for eksempel; salat eller frukt og grønt, osv.

♥ Mat craving? Sjokolade, god morgen yoghurt og pære

♥ Noe som gjør deg kvalm eller dårlig? I det siste har jeg blitt veldig kvalm om det er for varmt et sted. Kai liker å ha på full varme i bilen noe som vi ikke alltid er like enige om. haha

♥ Hodet ned: Ja, og han er i følge jordmor også godt festet

♥ Ser frem til? Å endelig få holde ham i armene mine, lukte på ham og kose med ham 

♥ Tungt: Nei, har faktisk ikke merket så mye til det denne uken.

♥ Plager: Kjenner ofte en slags vond stikking nedentil, som visstnok skal være babyen som jobber seg nedover, også har jeg også hatt en del vondt i bekkenet, men på en annen måte nå enn før. Det kjennes nesten ut som menssmerter liksom, også sitter det på en måte i ryggen lenge. Et par falske rier og kraftige kynnere har jeg også fått oppleve. Var så vondt den ene morgenen at jeg faktisk måtte puste meg gjennom det.

♥ Humør: Opp og ned. Er nok litt mer irritabel enn det jeg pleier å være.

♥ Beste øyeblikk denne uken: Har ikke skjedd så mye spesielt annet enn at jeg og K har vært sammen i 5 år! Og det syns jeg er litt stort

♥ Savner du noe? Savner at kroppen kjennes normal ut. Men på en annen side så kjenner jeg at jeg kommer til å savne den fine magen min (trodde aaaldri jeg kom til å si det). Så på en måte så både gleder og gruer jeg meg litt til den forsvinner.

♥ Sykehusbagen: Den er ferdig! Har også gjort klar K sin bag, så nå er vi “ready to go” hvis noe skjer 🙂 

♥ Høygravid: Ja 

Husk at dere kan følge meg på instagram: @annelinsta

#gravid #mammablogg

Gårsdagen

Se på disse fine rosene da! ♥ De fikk jeg i går av min kjære i anledning vår 5-års jubileumsdag som kjærester. ♥ ♥ Jeg syns det er viktig at man husker på slike dager selv om en har vært sammen lenge, det hjelper liksom litt på og bevare “gnisten” i forholdet tror jeg. Jeg kjenner meg for eksempel like fnisete og full av sommerfugler hver gang jeg blir overrassket med slike uventede gaver, og det er vet jeg at absolutt ikke er feil 🙂 

Gårsdagen ble feiret ganske “casual” egentlig, med først en god middag her hjemme etterfulgt av “grey`s anatomy” på tv-skjermen. I går var første gang vi faktisk så en hel episode av serien sammen, – vi måtte jo bare teste det ut til slutt ettersom vi har hørt så mye bra om det! Derfor gav vi det i går like så greit en sjanse, og endte opp med å se hele fire episoder i strekk! Ser nok ikke bort i fra at det blir enda flere i kveld også, hihi! 


Nå kommer snart Kai hjem fra jobb, og middag er neste punkt på agendaen. Jeg har hatt utrolig mye energi i dag og har ulikt de siste månedene fått ryddet og gjort masse! De fleste babyklærne er nå vasket (så sent ute at jeg skjems… haha), og vuggen til lillemann står også klar. Vi får se om jeg kanskje viser dere noen bilder av sakene i morgen 🙂 

Må bare minne dere på at dere kan like bloggen min på facebook HER – så får dere opp i feeden deres hver gang jeg legger ut et nytt innlegg. Ellers håper jeg dere alle får en fin kveld videre, så blogges vi senere ♥

5 år som kjærester

2010 var året da vi møttes for første gang. Jeg var 15 og du var 16 år. Vi var begge unge og hadde nok ingen aning i hele verden om at det til slutt skulle bli oss to. Det som først var en attraksjon, ble til forelskelse som igjen ble til kjærlighet. Nå har vi formert kjærligheten i form av et barn, som kommer til å være hos oss kun i løpet av et par små uker.

Du har alltid vært der for meg, støttet meg og aldri gitt opp på meg. Du har aldri forlatt min side selv når ting ble vanskelige – alt for vanskelige for en 16, 17, 18, 19, til og med en 20-åring. Du er flink til å passe på meg, trøste meg når jeg er lei, fortelle meg hvor mye du elsker meg, hvor fin jeg er og hvor glad du er for at det er oss to.

Du har uendelig mange gode egenskaper og ting du er flink til, og jeg er stolt av deg! Jeg er verdens heldigste som har deg og som kan kalle deg min, og gleder meg noe så enormt til du skal bli pappa for sønnen vår og til vi endelig blir en ordentlig, liten familie.

Jeg elsker deg, og det kommer jeg alltid til å gjøre. 

2015 – tilbakeblikk

2015 er nå historie, og selvom det har vært et utrolig tøft år på mange måter, har det også vært et av de mest spesielle i hele mitt liv. Her er mitt tilbakeblikk på året 2015:  

I januar startet jeg på en privat frisørskole. Her skulle jeg gå i 5 måneder for å få grunnutdanning til å senere kunne starte som frisørlærling. 


(skjekk rotet på gulvet da, haha!) 

Denne måneden gikk hverdagen mest ut på å konsentrere seg og jobbe hardt med skolen. Samtidig var jeg og Kai også veldig opptatte av trening, og drev for det meste med dette på fritiden.


13. mars 2015 ble jeg fridd til av verdens beste kjæreste og samboer, og sa selvsagt ja! 


I følge terminkalkulator ble jeg gravid rundt den 25. april denne måneden. Livet skulle snart få en helt ny mening. 


I mai begynte eksamensperioden og kroppen min begynte å oppføre seg annerledes. Jeg var utrolig nervøs for eksamen og husker at jeg ikke fikk til å sove på natta før den aller første. Dopet ned på redbull og energitabeletter (som virkelig er fy-fy når en er gravid! – men visste jo ikke at jeg var det da), fullførte jeg min første skriftlige frisøreksamen med bebis i magen, som på det tidspunktet ikke var større enn et lite frø! Jeg begynte få mistanke om at jeg var gravid etter både uteblitt mens og såre bryster, men fikk negativt resultat på den første graviditetstesten jeg tok. 9 dager, (tror jeg det var), etter uteblitt mens tok jeg en ny test som da viste seg å være positiv. For en lykke!


Denne måneden skjedde det mye. Jeg tok de tre siste eksamenen på frisørskolen samtidig som jeg ble trakassert av ei jente med some serious issues i klassen. Jeg begynte også å slite veldig med kvalme og trøtthet, og fikk nesten ikke i meg noen ting – (ble kvalm av absolutt alt). Jeg holdt nyheten om at jeg var gravid hemmelig for alle i klassen rett og slett fordi jeg ikke følte meg nære nok noen av dem, selvom hun ene lærerinnen fikk vite det helt i slutten ettersom hun selv nettopp hadde blitt gravid og jeg kunne relatere meg veldig til det, hehe. 

Selv om det var en veldig hardt avslutning på skolesemesteret, fullførte jeg med gode karakterer og fikk et vitnemål som gjorde at jeg endelig kunne søke som lærlig i salong etter sommeren. Den 22. juni annonserte jeg og K til kjente, bekjente og på sosiale medier at vi ventet barn til nyåret. Sydentur til meg og søsteren min ble bestilt og jeg reddet også en liten kattunge fra gata som jeg senere fikk omplassert.


03. juli satte jeg og søsteren min kursen ned mot Tyrkia på det som skulle bli vår aller første sydentur alene sammen. Kroppen min var utrolig utslitt både fysisk og psykisk etter et par harde måneder, så det var deilig å få slappet av og få litt ro i kroppen igjen. Den samme uken kom jeg over uke 12 i svangerskapet – (som er den uken hvor risikoen for spontanabort avtar kraftig). Dette var stort og ikke minst veldig betryggende, og jeg og søsteren min koste oss nede i varmen. Senere i løpet av måneden var jeg og K på vår 2. ultralyd, og fikk vite av jordmor at hun så en antydning at det lå en liten guttebaby inni magen min <3 Jeg og Kai reiste i slutten av måneden på cruise til Kiel og nøt en deilig kjærestetur sammen. 


I starten av måneden begynte jeg som frisørlærling på en salong her hvor jeg bor. Det var en stor forandring etter nesten èn og en halv måned ferie, men jeg stortrivdes både i salongen og sammen med mine nye kollegaer! Jeg begynte også å kjenne liv i magen 


Jeg og Kai hadde bestemt oss for å flytte til en større leilighet, ettersom den vi bodde i på det tidspunktet var alt for liten og upraktisk til når vi skulle få babyen. Det som egentlig skulle bli en enkel utflytning ble til et rent helvette, og det gikk ganske hardt inn på meg både fysisk og psykisk. 


Jeg var utslitt, samtidig som jeg begynte å slite mye med gravidplager som kvalme og bekkenløsning. Jeg ble sykemeldt fra jobb og dagene hjemme ble utrolig lange. I slutten av måneden ble ting litt bedre da jeg reiste med noen av kollegaene mine på kurs til Oslo. Var utrolig utslitt når jeg kom hjem samtidig som hele kroppen verket, men turen var absolutt verdt det. 


Jeg var enda sykemeldt og dagene gikk sakte. Jeg begynte smått med å handle inn julegaver, og ble i slutten av måneden overrasket av verdens beste venninner med en super babyshower! 


De forrige månedene hadde gått i snigglefart. Jeg hadde vært sykemeldt siden oktober men endelig begynte ting å bli litt mer travelt. Kai fylte året i starten av måneden, etterfulgt av ste-lillebroren min og lillesøsteren min kun et par dager etterpå. Vi tok opp juletreet, handlet inn julepynt og handlet inn de siste julegavene. Plutselig var jeg høygravid, så var det jul, og så var det nyttår. Desember måneden fløy rett og slett avgårde!  


2015 har definitivt vært et tøft år, men det er nok en mening med alt som de sier. Jeg har vokst mye som person dette året og er i alle fall over 100 erfaringer rikere. Jeg er sikker på at 2016 kommer til å bli annerledes, nytt og spennende på mange måter, og gleder meg noe så enormt til å endelig innta mammarollen for aller første gang. 2016, du blir et bra år. Jeg er klar for deg!

Sykehusbagen

Det fins mange sjekk-lister på hva man burde og hva som er lurt å ha med til oppholdet på sykehuset. Jeg har lest en del på nett, forhørt meg med andre jeg kjenner som har født før og også brukt sjekklisten på gravid-appen jeg har på telefonen. For en liten stund siden spurte jeg også følgerne mine på instagram om tips, og fikk veldig mange gode og hjelpsomme tilbakemeldinger.


Nå tror jeg faktisk ikke jeg kan bli mer forberedt enn det jeg er, men i tilfelle jeg har glemt noe (som jeg sikkert har), fins det jo butikker der inne også. Dette er i alle fall det jeg skal ha med meg i sykehusbaggen: 

♥ Toalettsaker – Av toalettsaker har jeg valgt å pakke med meg; tannkrem og tannbørste, deodorant, lipsyl (ettersom mange sier luften der inne kan være ganske tørr), sjampo og balsam, dusjsåpe, bodybutter, hårbørste, hårstrikker, bind til kraftige blødninger etter fødsel og et mykt dopapir ettersom mange sier de på sykehusene er så stive og vonde å bruke etter fødselen. På fødselforberendene kurset vi var på, tipset de også om å ha med en hårføner – ettersom det kan være lindrene med varm luft nedentil etter fødselen.


Mange av toalettsakene bruker jeg jo til hverdags, derfor blir jeg å pakke sminken, hårføneren o.l rett før vi skal reise inn til sykehuset. 

♥ Klær, undertøy og kosetøy – Jeg har pakket med meg to par med nye behagelige kosebukser fra bikbok, et par nye tøfler, en hettegenser, et par ammebh-er, undertøy og sokker. Jeg fikk også tips om å ta med litt vanlige klær ettersom en fort kan føle seg litt ufresh inne på sykehuset og det kan hjelpe på velværefølelsen. 

♥ Amme – Når det kommer til amming har jeg valgt å ta med meg ammeinnlegg, ammesalve og ammebh-er. Jeg fikk en del ammeinnlegg til jul, både engangs og i ull, og har derfor valgt å pakke med litt av alt. Ammesalve fra lykkelig som liten som jeg har hørt veldig mye bra om, er også med i sykehusbaggen. Noe jeg definitivt ikke ser fram til med amming er å få såre og tørre brystknopper, men jeg har hørt at denne skal hjelpe bra mot dette 🙂 

♥ Til babyen – Her har jeg vært litt usikker på hva jeg skal ha med faktisk, for de sier jo at en får det en trenger på sykehuset. Men, jeg har allikevel valgt å ta med meg et par ting. 

Dette settet over her fikk jeg nettopp av kommende svigermor/farmor, og det er bare såå fint! Dette blir nok noe av det jeg skal ta bebis hjem i fra sykehuset. Utenom det har jeg også valgt å ta med en behagelig body, et par varme sokker og en søt bukse. Tror kanskje jeg pakker med en ull-body også ettersom det er så kaldt ute nå, pluss et par vanter, en lue og en tykk, myk kosedress med hette. 


♥ Ting som skal pakkes rett før vi reiser inn til sykehuset er: sminke, hårføner, kamera, minnebrikke, mobil og alt av ladere, vannflaske og helsekort med all informasjon. Snacks og energidrikk blir også med i sykehusbaggen, både til og etter fødselen. Kai har også pakket en egen bag ettersom han skal overnatte sammen med oss på barselhotellet. 

Tror det var alt! – har dere noen flere tips så nevn dem gjerne i kommentarfeltet 🙂 

Gravidoppdatering – uke 38

På vei: 37 + 5 (på bildene). Er egentlig 38 + 0 i dag, men skriver innlegget ut ifra hvor langt jeg var på vei da bildene ble tatt ettersom det bare er to dager siden. 

Termin: 19. januar ♥

Trimester: Tredje og siste trimester

Igjen til termin: 19 dager

Neste kontroll: Jordmor på mandag

Kjønn: Gutt ♥

Navn: Nå har vi endelig bestemt oss! Men det er hemmelig fram til fødsel.

Utålmodig: Ja. Nå kjenner jeg at kroppen er skikkelig utslitt, så han kunne godt kommet nå for for min del! 

Innkjøp: En super søt pysjamas.

Mammaklær? Ingenting nytt.

Søvn: Helt ok. Våkner som regel veldig tidlig for at blæra kjennes ut som om den er på nippet til å sprenge, også blir jeg skikkelig trøtt igjen senere på dagen og må nesten ta meg en daglig hvil. 

Strekkmerker: Nei, ikke et eneste. Jeg har mine teorier hvorfor, og kan gjerne dele dem på bloggen om det er av interesse?

Hevelser og vann i kroppen: Ikke noe spesielt før på nyttårsaften faktisk. 

Har magen begynt å vise? Lenge siden! Føler meg sprekkeferdig nå, haha!

Vektøkning: Varierer fra 5 – 5,7 kg. Har gått litt opp og ned i det siste. 

Aktivitet: Masse! Er en aktiv liten krabat der inne!

Giftering/forlovelsesring av eller på? På.

Babyrom: Han skal sove på soverommet vårt i begynnelsen.

Sulten: Har helt normal matlyst, men enten så har jeg lyst på noe søtt eller så har jeg lyst på noe veldig sunt som for eksempel salat eller frukt og grønt, osv. 

Mat craving? Sjokolade, god morgen yoghurt og pære!

Noe som gjør deg kvalm eller dårlig? I det siste har jeg blitt veldig kvalm om det er for varmt et sted. Kai liker å ha på full varme i bilen noe som vi ikke alltid er like enige om. haha

Hodet ned: Ja 

Ser frem til? Å endelig få holde ham i armene mine. 

Tungt: Tja, jeg tror det?

Plager: Vondt i ryggen, har blitt verre med bekkenet nå. Lav energi, og trøtt og sliten i hele kroppen.

♥ Humør: Helt greit

Beste øyeblikk denne uken: At det er mindre enn 20 dager igjen til termin!

Savner du noe? Savner at kroppen kjennes normal ut.

Sykehusbagen: Den er så og si ferdig! Mangler kun et par småting, utenom det er det bare stuff som blir slengt oppi rett før vi reiser til sykehuset.

Høygravid: Ja

Husk at dere kan følge meg på instagram: @annelinsta ♥

#gravid #mammablogg 

Happy new year

Godt nyttår alle sammen!! I går tok vi kvelden relativt rolig med først å spise pinnekjøtt hos faren til K, før vi så fikk besøk av en kompis her hjemme. Vi så først litt på “American Music Awards”, før vi spilte brettspillet kortskalle og deretter avsluttet kvelden med å se komedien “spy”. Det var skikkelig deilig å ikke stresse så fælt med dagen ettersom jeg blir så fort trøtt og sliten. Men selvom vi tok det ganske så rolig tror jeg vi alle var enige om at det var en veldig kjekk og koselig nyttårsaften fordi om 🙂

Når klokken nærmet seg tolv, gikk vi tradisjons tro til kirken for å se på fyrverkeriet derfra. Kirken ligger på en måte så “høyt oppe” her, at en har god utsikt over nesten hele tettstedet her hvor jeg bor. En har da mulighet til å få med seg masse flott og forskjellig fyrverkeri på en gang, og jeg syns det definitivt er et av de beste stedene å være på nyttår for å se på fyrverkeriet hver år.  


Dette året har jeg ikke bestemt meg for noen spesielle nyttårsforsetter, jeg tenker å ta 2016 litt som det kommer. Hverdagen kommer snart til å bli veldig forandret og jeg vil ikke sette meg noen spesielle mål for så og ende opp med å skuffe meg selv. Jeg vil heller overraske meg selv og ikke planlegge så fælt som jeg normalt sett pleier å gjøre. Kanskje det er et lite nyttårsforsett allikevel? Haha..

2016 vil definitivt bli et bra år, det vet jeg. Jeg gleder meg!