Gravidoppdatering – uke 29

♥ På vei: 28 + 5 (71%)

♥ Termin: 19 januar ♥

♥ Trimester: Første uke i tredje trimester

♥ Igjen til termin: 82 dager

♥ Neste kontroll: Jordmor i midten av november

♥ Kjønn: Gutt ♥

♥ Navn: Tror vi har bestemt oss nå, men vi vil nok holde det hemmelig frem til fødselen 🙂 

♥ Utålmodig: Ja, men prøver å ikke tenke så mye på det nå. Er enda en stund igjen og det går ikke akkurat fortere om jeg går å tenker på det hele tiden.

♥ Innkjøp: Ingenting denne uken

♥ Mammaklær? Ikke noe nytt, men går kun i mammabukser eller joggebukser nå.

♥ Søvn: Sover ikke bra.

♥ Strekkmerker: Nei, ikke utenom et lite et som jeg har på låret fra før.

♥ Hevelser og vann i kroppen: Har litt vann og hevelse i føttene/leggene

♥ Har magen begynt å vise? Ja. Har tatt Kai flere ganger i å bare stå og stirre på den faktisk! haha.. 

♥ Vektøkning: 3,8kg

♥ Aktivitet: Det er akkurat som om han har roet seg litt nå. Han er fortsatt veldig aktiv men det er ikke like ekstremt som før. 

♥ Giftering/forlovelsesring av eller på? Den har jeg hatt på en stund, noe som har funket greit ettersom hendene mine ikke har vært spesielt hovne i det siste.

♥ Babyrom: Ikke begynt på det enda ettersom han skal sove på vårt soverom i begynnelsen 🙂

♥ Sulten: Har normal matlyst, men er kanskje litt for godtesyk!

♥ Mat craving? Sjokolade ♥ ♥

♥ Noe som gjør deg kvalm eller dårlig? Ekle lukter; ikke så veldig fantastisk når det føles som om jeg har hatt luktesansen til en sporhund helt siden jeg ble gravid.

♥ Hodet ned: Nei

♥ Ser frem til? Neste ultralyd! Tror jeg faktisk er satt opp på en til på sykehuset i november, men om ikke så må jeg nok bestille en privat en igjen.

♥ Tungt: Nei, det syns jeg ikke, men får veldig fort vondt i ryggen.

♥ Plager: De samme plagene som jeg hadde sist uke egentlig. Sover dårlig, lav energi, vondt i bekkenet og ryggen, vondt i leddbåndene om jeg går i et for raskt tempo.

♥ Humør: Merker at jeg har blitt mye mer følsom i det siste. Satt i sofaen her om dagen med Kai ved siden av meg og leste en artikkel fra babyverden, da jeg plutselig brast ut i gråt uten å egentlig skjønne hvorfor. Det har vært et par slike episoder den siste uken, men heldigvis så går det som regel for over, haha. 

♥ Beste øyeblikk denne uken: Har ikke skjedd så mye denne uken egentlig. Dagene går i det samme ettersom jeg er sykemeldt og bare er hjemme. 

♥ Savner du noe? Savner å ikke ha så vondt i ryggen og også å ha noe å gjøre om dagene

♥ Sykehusbagen: Har ikke begynt å gjøre den klar enda.

♥ Høygravid: Nei 


Tenkte forresten å spørre dere om dere syns jeg burde bytte tilbake til det gamle designet eller beholde det jeg har nå? Jeg blir (som jeg tidligere har nevnt) utrolig fort lei av designene jeg har på bloggen og derfor å høre med dere om dere kanskje hadde noen formening om det? Utenom det så må dere gjerne komme med ønsker til hva jeg skal blogge om, er ikke alltid like enkelt å vite hva dere syns er interessant å lese om eller ikke 🙂 

Håper dere får en fin kveld så blogges vi senere ♥

 

 

Follow my blog with Bloglovin

annelinsta på facebook

Tenkte bare å nevne for dere som enda ikke vet det at jeg har en facebook-side til bloggen hvor jeg poster alle nye innlegg og oppdateringer 🙂 Trykk deg gjerne inn og lik siden så kommer det automatisk opp i feeden din når jeg har publisert et nytt innlegg. 

Trykk HER eller på bildet for å komme direkte til facebooksiden ♥

2 måneder i forskjell

Fikk tatt dette bilde av meg og en venninne i helgen. Hun har termin om tre uker og det er nesten nøyaktig 2 måneder i forskjell på termindatoene våre! Hun har den 21. november og jeg den 19. januar. Hun venter en liten jente og jeg gleder meg kjempe masse til alle de fremtidige trilleturene og besøkene vi kommer til ha mellom oss ettersom vi skal få barn så nært hverandre ♥ Det blir spennende å se når jenta hennes bestemmer seg for å komme, jeg er såå spent på deres vegne 🙂 

Nå skal jeg spille sims 3 og spise masse godis resten av dagen! Er rart jeg ikke har lagt på meg mer slik som godtesuget mitt har vært i det siste! Det må være lov av og til, hehe 🙂 Ha en fin dag alle sammen ♥

#gravid #mammablogg

Ønskeliste til baby – del 2

Hei dere, håper dere alle har hatt en fin helg! 🙂 Nå har jeg omsider blitt ferdig med del to av ønskelisten vår til babyen, så får vi nesten bare se hva jeg ender opp med å kjøpe selv for nå har jeg begynt å kjenne litt på trangen til det som de kaller for redebygging! 

 

 

1. Babyalbum – 2. Panda bilsete – 3. Ergobaby 360 startpack – 4. Vognpose fra Petite Chèrie – 5. Burts bees baby bee getting started kit – 6. Burts bees belly butter – 7. Vippestol fra babybjorn – 8. Skip hop babygym – 9. Disney babyklær – 10. Stokke tripp trapp newborn set – 11. Lykkelig som liten ammesalve – 12. Emmaljunga stelleveske


I går gikk jeg inn i tredje og siste trimester og var med det 7 måneder på vei! Om babyen skulle blitt født nå er det over 90% sjanse for at han skulle ha overlevd, noe som jeg må innrømme er litt beroligende å tenke på. Det begynner å nærme seg, men i første omgang er det jul, og det er også noe jeg ser veldig frem til:-) 

Håper dere alle får en fin kveld så snakkes vi senere ♥ 

#gravid #ønskeliste 

Fall interior details

Jeg elsker høsten og syns alltid det er koselig å ha litt pynt i hjemmet! I år bestemte jeg meg for å kjøpe inn litt nytt, men ikke for mye og heller ikke til en for høy pris. Det har faktisk vært overraskende lett å pynte med et høst tema, for en kan finne mye fint ute i naturen samt at flere billig-butikker har vist seg å ha et veldig godt utvalg av høst-dekòr i år.


//Kurven, konglene, bladene, gresskarene og kubbelysene er alle kjøpt på Nille.

Nå gleder jeg meg bare til å begynne å pynte til julen! Hos oss pleier alltid juletreet være ferdig pyntet til 1. desember, og vi kommer nok til å begynne å se jule-filmer allerede nesten måned. Noen som elsker julen sa du? Tihi..

Håper ellers dere får en fin dag ♥

Follow my blog with Bloglovin

Gravidoppdatering – uke 28

På vei: 27 + 5 (68,6%) 

Termin: 19 januar ♥

Trimester: Siste uke i 2. trimester!

(27+1 på bildet) 

Igjen til termin: 89 dager

Neste kontroll: Var faktisk på jordmorkontroll i dag, og den neste er i midten av november. 

Kjønn: Gutt ♥

Navn: Nå har vi bestemt oss tror jeg, men det kan godt hende at vi plutselig endrer mening igjen. Er jo enda 3 måneder igjen til termin, så vi kommer nok til å holde det hemmelig frem til da uansett 🙂

Utålmodig: Ja. Er ganske lei av alle plagene nå og gleder meg veldig til å være ferdig!

Innkjøp: En søt liten smikke og en spilledåse ♥

Mammaklær? Ikke noe nytt, men går kun i mammabukser eller joggebukser nå.

Søvn: Sover ikke bra.

Strekkmerker: Nei

Hevelser og vann i kroppen: Har nok hatt litt vann/hevelse i føttene den siste uken.

Har magen begynt å vise? Sist uke sa det bare pang! Så var den plutselig mye større, hehe.

Vektøkning: 3 kg

Aktivitet: Han er veldig aktiv ja, det er nesten på grensen til å være ubehagelig noen ganger nå, haha.

Giftering/forlovelsesring av eller på? Den har jeg hatt på en stund, noe som har funket greit ettersom hendene mine ikke har vært spesielt hovne i det siste.

Babyrom: Tenker nok mer på hvordan det skal være på vårt eget soverom tror jeg. Vi mangler fortsatt sprinkelseng, men det er jo fortsatt enda en stund til han kommer da.

Sulten: Har normal matlyst, men spiser nok litt mye søtt 🙂

Mat craving? Sjokolade ♥ ♥

Noe som gjør deg kvalm eller dårlig? Ekle lukter; ikke så veldig fantastisk når det føles som om jeg har hatt luktesansen til en sporhund helt siden jeg ble gravid.

Hodet ned: Nei

Ser frem til? Neste ultralyd! Tror jeg faktisk er satt opp på en til på sykehuset i november, men om ikke så må jeg nok bestille en privat en igjen.

Tungt: Tja. Er ikke like enkelt å løpe osv som før og ryggen er klart belastet, men føler ikke det er noe spesielt “tungt” når jeg går liksom. 

Plager: Sover dårlig, lav energi, vondt i bekkenet og ryggen. Kan også få vondt i magen (leddbåndene) om jeg går i et for raskt tempo, så om du ser meg ute så er det derfor jeg går i bestemor-fart eller derfor det ser ut som om jeg har skikkelig god tid.. haha.

Humør: Helt greit, liker selvfølgelig ikke å være dårlig i formen, men prøver å akseptere det så godt jeg kan. 

Beste øyeblikk denne uken: Da vi fikk montert opp lekegrinden, nå skal jeg bare hente leketeppet som jeg har bestilt på posten, ser at det har kommet i dag!

Savner du noe? Å være fin i formen og slippe sprøytene.

Sykehusbagen: Har ikke begynt å gjøre den klar enda.

Høygravid: Nei


Sist uke da jeg var i uke 27 var en litt små-dramatisk uke. Jeg var hos legen og ble målt rundt leggene igjen for å sjekke om hevelsen som jeg hadde hatt sist uke hadde gått bort. Det hadde den ikke, og jeg ble sendt rett til sykehuset for å ta ultralyd på hele høyrefoten for å se etter blodpropp. De fant heldigvis ingenting, men jeg fikk beskjed om å ta kontakt om jeg fikk vondt igjen eller om jeg ble tungpustet. I helgen da jeg satt helt vanlig i sofaen kjente jeg plutselig at det var litt vanskeligere en vanlig å puste samt at jeg fikk et lite trykk i brystet. Jeg ble såklart bekymret, og endte etter en liten stund opp med å ringe til sykehuset for å høre hva det kunne være og hva jeg eventuelt kunne gjøre. Fikk beskjed om at det kunne være babyen som vokste og trengte mer plass, som gjorde at alle innvollene måtte flytte på seg som kunne være en eventuell årsak til hvordan jeg følte meg, om det ble verre skulle jeg ta kontakt igjen.

 Da jeg var hos jordmor i dag sa hun at det også kunne ha kommet av at jeg hadde sittet i en viss stilling og fått ekstra mye press på hovedpulsåren. Det kan faktisk godt stemme ettersom det kan hjelpe litt å endre sittestilling. Jeg kjenner nemlig dette “trykket” i brystet nå i det jeg skriver, så det har liksom ikke gått bort, men det har hvertfall ikke blitt verre. Når jeg har denne økte risikoen for blodpropp så kan det til tider være ganske slitsomt, for en må på en måte være litt ekstra varsom og gi beskjed hver gang noe kjennes unormalt. Jeg snakket med jordmor i dag om at jeg føler det alltid er noe, men hun sa at det er bedre å ringe eller gi beskjed en gang for mye enn en gang for lite, og det er jo faktisk veldig sant. 

10 ting jeg savner med å være ikke-gravid

1. Spise upastorisert ost og spekemat – Jeg gruer meg veldig til det blir jul og alle kan sitte å spise fenalår unntatt meg! Det er liksom noe av julekosen som jeg pleier å glede meg til hvert år. Jeg savner også å spise favoritt osten min “Castello white” med speltkjeks ♥ Mmm…. Noe av de beste jeg vet! 

2. Ligge på magen – Ok… Jeg har forsåvidt vært heldig å ikke fått noe spesielt med mage før jeg var over fem måneder på vei, men nå er den jaggu meg her og om jeg prøver å ligge på den nå provoserer jeg kun et surt oppstøt som kan føre til at jeg må spy – så det er noe jeg som regel ikke prøver på lengre.

3. Ikke ha vondt i ryggen og bekkenet – Føler jeg serriøst har ryggen til en 80-åring for tiden, og går jeg i et for raskt tempo får kan jeg også fort få vondt i leddbåndene rundt magen. Så om du ser meg ute og det ser ut som om jeg har all tid i verden, så er det nok fordi jeg verker i leddbåndene og rett og slett ikke klarer å gå noe raskere! haha…

 4. Energi – Heh, hva er det? Jeg savner å ikke måtte sette av dagen til å kun gjøre èn ting. Skal jeg vaske og henge opp klær må jeg droppe å for eksempel rydde badet. Skal jeg ut for å gå en liten tur orker jeg som regel ikke å lage middag. Slik har det vært et par uker nå. 

5. Sove –  Åå.. Hvor langt jeg ville gått for en god natts søvn… Føler ikke jeg har fått sovet skikkelig på flere uker nå, og det blir egentlig bare verre etterhvert som magen vokser. Kjennes nesten ut som om jeg har vært i slåsskamp når jeg “våkner” fordi jeg har så vondt i ryggen, pluss at jeg så og si er trøtt døgnet rundt. 

6. Bleke tennene – Hadde faktisk tenkt å bestille meg et Smilelab-sett ettersom jeg følte det var på tide med en liten oppfriskner når det kom til tennene, føler de har blitt litt gule i det siste. Rett før jeg skulle til å klikke det hjem på nett kom jeg på at jeg kanskje, “bare i tilfelle” skulle skjekke om det var noe som gravide ikke kunne gjøre. Magefølelsen hadde visstnok rett, og jeg må nok bare leve med gule tenner til etter fødselen. 

7. Kunne gjøre spontane ting uten å måtte tenke meg om to ganger – Jeg elsker å finne på spontane ting. Det kan være alt fra å gå på tivoli til å finne ut at jeg vil reise til et klatre-anlegg eller for eksempel kjøre go-kart, men som gravid er det ganske mye en ikke kan gjøre ettersom man kan risikere å skade seg og det kan være uheldig for barnet. Med andre ord, hvis man er adrenalin-glad som meg, så kan det til tider være litt kjedelig å være gravid. 

8. Sportslige aktiviteter – Det er ikke anbefalt å drive med ball-sport mens man er gravid ettersom man kan skade seg risikere å få ballen i magen, derfor bør man også holde seg unna dette. 

9. Ri – For rundt om et år siden bestemte jeg meg spontant for å ta et nybegynner-kurs i ridning og fant fort ut at jeg likte det ganske godt. Hadde ikke råd til å fortsette mens jeg gikk på skolen og ble jo gravid rett før semesteret var over, så har derfor ikke fått ridd på en stund nå, og det er noe jeg savner. 

10. Normal luktesans – Jeg syns serriøst synd på dyr som har bedre luktesans enn oss mennesker, for nå som gravid er det ikke uvanlig at man kanskje kjenner lukter litt sterkere. I mitt tilfelle føler jeg jeg har fått en luktesans fra h******. Om matavfallet står for lenge eller om noen slipper en fis, må jeg nesten forlate rommet fordi lukten bokstavelig talt kan få meg til å spy. Melk og rømme lukter også helt annerledes. De lukter surt uansett de, derfor er jeg alltid usikker på om de er holdbare og trygge og spise.  For ikke å glemme den aller verste stanken av dem alle som er når Kai han hjem fra jobb og slenger de stinkede tåfis-luktende føttene sine opp på salongbordet. La oss bare si at han har blitt vandt til å bytte sokker etter at han er kommet hjem fra jobb nå 😉 haha

New in for the baby

Dette er de nyeste innkjøpene jeg har gjort til babyen Har vært litt forsiktig med å ikke kjøpe inn for mye ettersom jeg vet at vi får mye til jul, men disse klarte jeg rett og slett ikke å holde meg unna! Smikken er kjøpt på babyshop og karusellen på kremmerhuset. Sengesettet i bakgrunnen har jeg kjøpt på Kid – ikke så bra bilde men tenker heller å vise dere bedre når jeg har fått pakket det opp og tatt det på en dyne eller noe sånt. Karusellen spiller også forresten av en koselig vuggesang noe som jeg syns var en kjekk overraskelse. 


Nå har K nettopp kommet hjem fra jobb, så nå skal vi bare slappe av foran tv-en. Har vært hos moren min i dag og sett film og spist middag, blir så fort ensom når jeg er sykemeldt og bare er hjemme. Vi så “pitch perfect 2” men jeg syns egentlig ikke den var så bra, den var faktisk skuffende i forhold til den første filmen. Uansett, nå blir det nok “mitt drømmehjem” på tv-skjermen resten av kvelden. Oppussingsprogrammer er alltid kjekke:-)  Håper dere får en fortsatt fin kveld ♥

siden sist @annelinsta

I natt har jeg fortsatt ikke fått sovet noe spesielt godt, men har i alle fall fått sovet et par timer, så det er jo fremgang fra i går da! 🙂 For øyeblikket ligger jeg bare og slapper av i sofaen med Bentley ved siden av meg, mens jeg hører regnet plaske forsiktig ned utenfor. Har følt meg ganske uinspirert for tiden, når det kommer til blogg, instagram og alt egentlig. Tenkte derfor å bruke dagen til å lese litt forskjellige blogger eller kanskje finne en god bok, så kan det hende det hjelper på. Er faktisk en stund siden jeg har klart å følge skikkelig med på en spesiell blogg, men nå er det jo så mange fine og bra blogger der ute at jeg er dømt til å finne noe bra!

En ting jeg har blitt bedre på da – føler jeg i alle fall selv, er instagram. Jeg bruker mye mer tid på bildene mine og prøver så godt jeg kan å være aktiv med å svare på kommentarer eller kommentere selv der inne. Her er en liten oversikt over de siste bildene jeg har lagt ut på profilen min:


Senere tenkte jeg å komme ut med et innlegg om de siste innkjøpene jeg har gjort til babyen, så følg gjerne med og ha en deilig dag enn så lenge ♥

10 random fakta

1. Jeg er en super organisator-freak. Jeg kan for eksempel heller finne på og rydde i skuffer og skap før jeg går i gang og rydder det synlige rotet. 

2. Når jeg skulle finne navn til hunden min måtte jeg godkjenne det med faren min først ettersom det var der jeg bodde på det tidspunktet. Han ville nemlig ikke måtte rope noe for sukkersøtt etter hunden om han skulle passe på ham. Jeg kom med mange gode forslag – syns i alle fall jeg.. hehe… Men navnet som til slutt ble godkjent var da Bentley – ettersom faren min er en bil-fanatiker og “Bentley” er et eksklusivt bilmerke. 

3. Jeg tar så og si aldri telefonen om det ringer et ukjent nummer. Kjenner pulsen stiger hver gang det skjer og må alltid søke opp nummeret etterpå for å se hvem det var som ringte.

4. Jeg er en veldig kreativ sjel, men også en sinnssyk perfeksjonist. Dette gjør at jeg alltid kritiserer meg selv når jeg er ferdig med noe og nesten aldri blir fornøyd med det jeg gjør. Men med andre er det helt motsatt. 

5. Hver gang jeg skal ut å handle har jeg alltid en slags “plan” på hva og hvor jeg skal kjøpe ting for å få dem mest rimelig. Om jeg kommer over noen gode tilbud eller skal kjøpe noe spesielt sjekker jeg alltid nettet først for å se om jeg kan få det billigere et annet sted.

6. Jeg liker å samle på ting. Jeg har blant annet en “liten” samling av disney, pokemon, my little pony og monter high hjemme #nevergonnagrowup <3 

7. Når jeg skal spise sjokolade MÅ den være iskald. Sjokolade som er varm eller rom-temperert er ikke like godt. Derfor legger jeg alltid sjokoladen i frysen før jeg skal spise den, og hvis jeg har hatt den fremme en stund slik at den har blitt “varm” kan jeg lett finne på og legge den tilbake i frysen igjen før jeg skal spise mer.

8. Jeg liker meg ikke så godt på kjøkkenet. Jeg syns gamle matrester er så ekkelt at jeg nesten aldri tømmer matavfallet – det er det K som gjør, haha. Men vi har funnet ut at jeg er flinkere til å vaske klær og vaske badet, så vi har på en måte hvert vårt område nå her i hus og det funker overraskende bra! 

9. Før drakk jeg mest Coca-Cola, men etter at jeg gikk ned i vekt har jeg blitt en skikkelig pepsimax-oholic. 

10. Jeg er veldig glad i sjømat slik som reker, hummer, krabbe o.l. Men etter at jeg ble gravid har jeg blitt skuffet hver gang jeg har hatt det – det smaker liksom ikke like godt som før… 🙁