Gravid oppdatering – uke 24

På vei: 23 + 6 ♥ – går inn i uke 25 i morgen (da er jeg 6 måneder på vei!) 

Trimester: 2. trimester

Termin: 19 januar ♥

Neste kontroll: Jordmor tidlig i oktober

Kjønn: Gutt ♥

Navn: Er bestemt

Utålmodig: Ja. Gleder meg til å innta normal kroppsfasong igjen, for nå begynner magen å være litt i veien! 

Innkjøp: Vi har kjøpt oss en ny emmaljunga vogn og ellers litt klær. Utenom det har jeg fått stellebord, vognpose, saueskinn, en hel pose med kluter, tåteflasker, kopper og diverse som lillebroren min på tre år har brukt. Ellers har jeg også fått litt gaver fra venninner og familiemedlemmer.

Mammaklær? Sist uke var jeg på h&m og fikk kjøpt meg to helt like bukser i mykt stoff, en tights og to topper. Har vært stoorfornøyd med buksene, og tror nesten jeg må tilbake om ikke så alt for lenge for å sikre meg noen flere i andre farger.

Søvn: Jeg sover virkelig ikke godt for tiden… Hver dag våkner jeg med vonde smerter i ryggen som varer gjennom hele dagen. Har nå bestilt meg en sovepute som jeg så desperat venter på i posten. Håper den kommer snart!!

Strekkmerker: Nei

Hevelser og vann i kroppen: Bittelitt i føttene kanskje. Fingrene mine kan også på enkelte dager bestemme seg for å innta pølseform, men det varierer veldig. 

Har magen begynt å vise? Ja, har fått en liten og søt kul på magen ♥

Aktivitet: Ja! Han er ganske så aktiv gjennom hele dagen nå ♥

♥ Giftering/forlovelsesring av eller på? Har bestemt meg for å bare ha den på. Enkelte dager når fingrene mine er skikkelig opphovnet har jeg ikke sjanse til å få den av, men til vanlig sitter den helt fint på.

Babyrom: Nå er babyrommet for det meste en lager-plass for tingene vi enda ikke har pakket ut, men vi haster det ikke. Han skal jo være på soverommet vårt i begynnelsen uansett ♥

Sulten: Matlysten er tilbake, men noen dager har jeg det så travelt at jeg kan glemme litt av å spise. 

Mat craving? Spiser “chocokuler” med melk hver eneste morgen. Utenom det; everything chocolate ♥ ♥

Noe som gjør deg kvalm eller dårlig? Har slim i halsen hele tiden, og det kan fort gjøre meg kvalm. Noen dager kan jeg faktisk begynne å kaste opp fordi jeg brekker meg så mye av slimet. 

Hodet ned: Nei

Ser frem til? Neste ultralyd ♥

Melk i brystene: Det har definitivt begynt å skje ting, men har ikke merket at jeg har fått melk i brystene enda nei. 

Tungt: Nei

Plager: Sover dårlig, lav energi, ryggplager..

Humør: Bra

Savner du noe? Ikke som jeg kommer på akkurat nå

Sykehusbagen: Det har vi ikke begynt å tenke på enda

Høygravid: Nei

Vår nye baby-vogn!

Endelig fikk jeg tid til å ta ordentlige bilder av den nye og fantastisk flotte vogna vår! ♥ Vi har faktisk hatt den en stund nå, men på grunn av alt styret som har hendt i det siste har den i flere uker dessverre bare blitt stående inne på det kommende babyrommet. Men, nå som ting ser ut til å være tilbake til normalt fikk jeg som sagt endelig tatt litt fine bilder og ikke minst vist dere hvilken vogn vi har valgt! 

Jeg er en person som liker å gjøre “tons of research” før jeg investerer mye penger i noe, og vogn er som de fleste vet – en ganske dyr investering. En kan jo selvfølgelig kjøpe en billig og brukt vogn på diverse salgssider slik som finn, men etter å ha tenkt litt gjennom det, bestemte vi oss for at vi ville ha en ny vogn. Grunnen til det var enkelt og greit fordi vi ønsket å kunne bruke vognen til flere eventuelle barn i fremtiden, og derfor ikke ønsket å måtte kjøpe en “ny” brukt vogn hver gang.

Før jeg begynte å se på barnevogner var jeg egentlig så blank som det går an å bli. Det har ikke før nå de siste tre årene kommet en del nye tilskudd til familien, og selv da har jeg ikke vært noe spesielt interessert i hvilke vogner som har blitt brukt. Men etter at jeg hadde kommet rundt 13-14 uker på vei, kjente jeg at det var på tide å i alle fall titte litt på hvilken baby-vogn som kunne være passende for meg og K når den tiden kom.

Smått begynte jeg å studere forskjellige baby-vogner på nett, og etterhvert kunne jeg faktisk sitte i mange timer å lese på diverse blogger og forum på hva som var den ultimate barnevognen. Sammen med K fant vi etterhvert ut hva slags smak vi hadde og hvilket merke vi ønsket å gå for. Merket som virkelig “caught our eyes” var emmaljunga. Selskapet har produsert barnevogner i Sverige siden 1925 og er kjente for å ha høy kvalitet og sikkerhet samt lang levetid på produktene sine. Utenom dette falt vi også raskt for det klassiske og enkle designet – som vi rett og slett bare syns er super vakkert! Etter at vi hadde fått øynene opp for emmaljunga, var det virkelig no turning back ♥

Så var problemet bare hvilken modell vi skulle gå for. Hovedkonkurrentene før vi reiste inn til babyshop for å prøve dem ut var City cross og Modial-duo. Etter at vi hadde fått “prøvekjørt” dem begge, fant vi ut at city cross modellen ville være den som var best egnet for våre behov. 

City cross er en super lett modell som er enkel å få med seg rundt forbi. Vi bor i en sokkelleilighet hvor vi må gå ned en trapp fra hvor vi parkerer bilen til vi kommer oss til inngangspartiet, og ønsket derfor ikke å dra med oss en tung vogn opp og ned den hver gang vi skulle ut på noe. Modial duo ble derfor raskt utelukket da vi kjente forskjell på hvor mye tyngre den var enn “city-cross-modellen”. City cross selges uten bag-delen, så den komplimenterte vi med utenom. Bag-delen valgte i vi fargen “white leatherette”.  Sportsdelen tok jeg dessverre ikke bilder av, men den er i grått stoff og har hvite lær-detaljer som matcher bagdelen og er også suuper fin ♥

Når det kom til understellet endte vi opp med å gå for luftfrie dekk slik at vi ikke behøver å tenke på punktering av hjul osv. Grunnen til at jeg ikke valgte svingbare hjul som jeg ser at mange går for for tiden, var fordi jeg leste et sted at det kunne være en utfordring i snø-føre. Ettersom jeg og K liker å gå turer ute, og skal ha bebis nå i januar som er en måned hvor det fort kan komme masse snø, ble det derfor en faktor til at det ble “vanlige” hjul på oss. 


Jeg er superfornøyd med valget mitt og gleder meg skikkelig til å få tatt vognen i bruk! Kjenner at jeg gleder meg mer og mer for hver dag nå til å få møte den lille prinsen min♥  

Throwback

I det siste har jeg holdt på å gå gjennom den gamle bloggen min for å slette de fleste innleggene og bildene mine derfra. Da jeg startet opp den gamle bloggen i 2012 slet jeg veldig med depresjon, og for å være helt ærlig så får jeg egentlig bare vondt inni meg når jeg ser tilbake på den tiden nå. Jeg husker godt hvor vondt jeg hadde det, og selv om det var hjelpsomt å få ut tankene og følelsene et sted da, føler jeg nå at jeg har gått videre og er ferdig med den perioden i livet mitt. Jeg har lagret en del av bildene på photobucket, for selv om det var en mørk periode i livet mitt så er det fortsatt en del av meg – men innleggene og tankene som jeg har jobbet meg gjennom, kjenner jeg at jeg er klar til å gi slipp på nå. 

Let`s take a quick trip down memory lane shall we..

2012

På denne tiden hadde jeg sluttet på skolen for å prøve å fokusere på å bli bedre. Jeg hadde også begynt på medisiner og lagt på meg over 20 kilo. 

Dette er en av de maange gamle headerne fra bloggen. Syns selv at jeg har forandret meg ganske masse siden den tid! 

Her hadde jeg begynt å tatt styringen av livet mitt tilbake. Jeg fikk hjelp til å legge om kostholdet mitt for å gå ned i vekt og klarte over en langvarig periode og sunn måte gå ned de 20 kiloene jeg hadde lagt på meg. 

2013

Moren til K hadde nettopp staret opp sin egen butikk hvor jeg ble ansatt, og jeg fikk kommet meg ut i den virkelige verdenen igjen. Slet enda med depresjon, men det hadde begynt å bli mye bedre. 

Var dum å bleikte håret TO ganger RETT etter hverandre hjemme. Alt håret ble av tyggiskonsistens, og jeg endte opp med å klippe av nesten hele lengden med en kjøkkensaks… (Ta meg som eksempel og aldri gjør noe lignende selv! haha). 

Savnet det lange håret mitt, og brukte av desperasjon alt for mange penger på extensions. Klippen var helt forferdelig så jeg gikk kun med håret i hestehale utenom når jeg brukte extensions. Det er faktisk først nå at jeg har begynt å gå med det løst igjen. 

På denne tiden begynte jeg sammen med K på vg1 studiespesialiserende. Vi endte begge opp med å slutte ettersom den skolegangen der ikke var helt det vi hadde sett for oss likevel. 

2014

Etter at jeg sluttet på skolen igjen jobbet jeg mye i butikken til svigermor. Den la etterhvert ned og jeg begynte da å jobbe på H&M, deretter thebodyshop. Jeg mistrivdes begge plassene og endte derfor opp med å slutte i dem begge. 

Rett før jeg og K flyttet ut og begynte å leie leilighet skaffet jeg meg ørkenrotter. Jeg fant etterhvert utav at det ikke var helt min greie og endte opp med å selge de til noen som jeg visste kunne ta bedre vare på dem enn meg. 

2015

Ettersom jeg ikke hadde noen jobb som holdt meg tilbake og var ganske lei av vanlig butikkjobb, bestemte jeg meg ganske så spontant for å søke på frisørskole. Jeg kom inn relativt kjapt og startet opp nesten med en gang som var i januar i år. Jeg gikk der i 5 mnd før jeg så fullførte, og er nå lærling på frisørsalong.

Den 13. mars ble jeg forlovet med verdens aller beste <3 Innså nå at jeg ikke har noen bilder av ringen (for lat til å ta på neglelakk…) Sluttet rundt denne tiden også på medisiner, og vil mene at det var rundt her at jeg var helt ferdig med å være deprimert. 

Så ble jeg gravid et par måneder etterpå, og venter sammen med forloveden min en liten gutt i januar neste år! ♥

De siste årene i livet mitt har vært ganske tøffe på mange ulike måter. Det har skjedd mye – mye mer enn det som nevnes i dette innlegget nå. Men livet mitt den dag i dag er faktisk bedre enn det har vært på veldig lenge. Selv om det har skjedd vanskelige ting dette året også, merker jeg at jeg klarer å takle dem på en helt annen og mer positiv måte. Fremtiden ser absolutt lys ut og jeg gleder meg til å se hva den vil bringe 🙂 

Tanker rundt graviditeten


Det er så rart å tenke på at jeg går å bærer på et lite liv inni magen. Selv om jeg kjenner sparking innenfra flere ganger om dagen nå, klarer jeg enda ikke helt begripe at jeg skal få min egen lille baby om kun fire måneder. Tenk at om bare fire måneder så blir jeg en mamma! – det er rett og slett helt utrolig å tenke på. Jeg føler meg så heldig som har mulighet til å bære frem et lite barn og som skal få en baby med en jeg vil tilbringe resten av livet mitt sammen med. Selvsagt som førstegangsgravid får jeg stadig tanker som hvordan jeg vil bli som mamma og hvordan vi vil bli som familie – men det er noe som tiden etterhvert vil vise. Det som jeg vet uansett, er at skal gjøre mitt aller, aller beste, og være den beste moren jeg kan være for barnet vårt. ♥

Vi gleder oss sånn til å møte deg lille gutten vår ♥

Konkurranse – Vinn gavekort til 200kr!

Ettersom konkurranse vilkårene kanskje var litt tungvindte i sist innlegg, har jeg nå fått forenklet dem litt slik at det er mye enklere å delta! 

Nå har du mulighet til å vinne et gavekort hos pledd.net på 200kr!

Det du må gjøre for å delta er:

1. Like facebooksiden til bloggen min HER 

2. Kommentere at du deltar ved å skrive “JA” i kommentarfeltet på facebook (HER), eller under dette innlegget! 

En av mine favoritter fra www.pledd.net

Strikket babypledd i 100% organisk bomull HER

 Lykke til! 

Om frisørskole

For dere som har følgt meg fra min gamle blogg så husker dere kanskje at jeg gikk på frisørskole tidligere dette året. Flere av dere har lenge spurt meg om jeg kunne fortelle litt om hvordan det var, så det tenkte jeg at jeg kunne gjøre nå 🙂 

//bilde fra et skoleprosjekt der oppsettet og bildet er tatt av meg. 

Hvilken skole gikk du på? – Jeg gikk på frisør og hudpleie instituttet i Sandnes som er en privat frisørskole.

Hvor lenge varer studiet? – Studiet har en varighet på 5 måneder som også gir rett til fradrag i læretiden.

Når kan man begynne på skolen? – Det er oppstart to ganger i året. Vårsemesteret uke 2 og høstsemesteret uke 32.

Trenger man ha noe skole fra før? – Nei, man trenger ikke ha noe videregående skole fra før. Men har man gått andre linjer enn frisør på vgs kan man få fratrekk i læretiden. Hvis man ikke har gått noe skole fra før av er læretiden 4 år. Om man ikke har noen fag fra før av slik som f.eks. matte, naturfag etc. må man ta disse i læretiden. 

Har man noen eksamener i slutten av semesteret? – Ja,  3 skriftlige og 1 praktisk eksamen.  

Hvor lang læretid har du? – Jeg får 5 måneder fratrekk fra frisørskolen, og 3 måneder fra å ha fullført vg1 studiespesialiserende. Derfor blir læretiden min 3 år og 4 måneder. (Blir enda mer forlenget ettersom jeg skal i mammapermisjon i slutten av desember/begynnelsen av januar). 

Hvor mye koster det å gå på Frisør og hudpleieinstituttet? – Går man frisørstudie er studieavgiften på 72.000kr inkludert skolemateriell og eksamensavgift. Et registreringsgebyr på 3000kr kommer også utenom. Totalt blir det da 75.000kr. 

Kan man få støtte fra lånekassen til studiet?- Ja, jeg fikk full støtte fra lånekassen. Noe får man i stipend og noe sitter man igjen med som lån. Om man består alle eksamenene kan man også få omgjort en del av lånet til stipend. 

Var lærerne gode? – Ja, lærerne var definitivt dyktige og flinke til å lære fra seg. 

Trivdes du? – “Tja” blir nok svaret mitt på det spørsmålet. Dette først og fremst på grunn av at det var et par jenter i klassen som drev på med fjortissdrama og trodde de var bedre enn alle andre. Er man vitne til slike selvgode mennesker hver dag blir man til slutt ganske “fed up” kan man si. For det andre fordi det var en person som trakasserte meg i slutten og prøvde skikkelig hardt virket det som, å få meg til å droppe ut. Her syns jeg at lærerne ikke taklet situasjonen på best mulig måte og at medelevene kunne brutt inn og fortalt denne eleven at det hun hold på med faktisk ikke var akseptabelt. Står man og er vitne til mobbing trodde jeg at de fleste visste at man skal si i fra, men slik var det tydeligvis ikke her. Tross alt – fullførte jeg semesteret med et slående godt vitnemål og gode eksamenskarakterer, så om å få meg til å droppe ut av skolen var hensikten til denne personen så mislyktes hun kraftig 🙂 Hadde jeg derimot ikke hatt erfaring med slike mennesker og hvordan jeg skulle ha taklet en sånn situasjon, samt ikke minst støtte fra familien – så hadde jeg vært ganske ødelagt etterpå. Disse overnevnte faktorene bidro til å ødelegge den totale opplevelsen for meg. 

Er du lærling nå?- Ja, jeg er lærlig på en salong kalt Senze frisør, og trives veldig godt der!

Høst idyll

Jeg virkelig bare elsker høsten, og kjenner at jeg faktisk skulle ønske at det var mer høst-vær ute enn det det er nå. Her hvor jeg bor er det mer sensommer-vær nå egentlig, og jeg kjenner for å være helt ærlig at jeg er over sommeren nå. Jeg vil ha høst og vintervær! – etter min mening er de de mest koselige årstidene i året ♥

Selv om været ikke er helt som jeg skulle ønsket, klarer jeg fortsatt å skape litt høst-stemning i stuen. På salongbordet mitt har jeg nå to oransje kubbelys stående som jeg har spart fra i fjor, samt mitt absolutte favoritt duftlys fra Woodwick. Er ganske dårlig på å beskrive dufter, men når jeg søkte på beskrivelsen av lyset på nett, (haha, vært så nerd) – så stod det at det hadde en duft av silkemyk appelsin sorbèt og et hint av vanilje. Hmm… jeg hadde aldri gjettet at den duftet av appelsin, men så har jeg jo også lagt merke til i det siste på salongen, at jeg har litt andre oppfatninger av fargetoner enn de andre. Så det kan jo hende at jeg er både er litt fargeblind og har en ødelagt luktesans! Haha.. neida. Men jeg har faktisk fått mye skrøyt av besøk jeg har hatt når jeg har brent lyset, og Kai som i utgangspunktet ikke en gang liker duftlys lar meg brenne det hjemme – så vi satser på at det ikke er tilfelle! 

Nå var klokken plutselig blitt mye, og jeg skal derfor begynne å sette kursen mot sengen! Om dere forresten har noen forslag eller ønsker til hva jeg kan blogge om så er det bare å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet 🙂 

Good night and sweet dreams til dere alle 

Never give up!

Nok en dag har flydd forbi. I dag stod jeg opp halv 9 før jeg så spiste frokost og gjorde meg klar til jobb. Begynte deretter på jobb klokken 10.30, var der til 19.00, kom hjem, lagte middag og nå var plutselig klokken over 22.00. Jeg forstår virkelig ikke hvor tiden blir av.. 

Sist uke var som jeg tidligere har nevnt en skikkelig hard uke. Det ble så seriøst at jeg og K til slutt måtte få hjelp fra familien vår for å komme oss gjennom det. (Det hadde ingenting med babyen eller forholdet vårt å gjøre bare sånn det er nevnt). Det har nå roet seg litt, men alt er fortsatt ikke helt i orden.. Er veldig dumt at jeg har måttet gått gjennom alt dette stresset som jeg har den siste halvannen uke. Det har ikke vært bra for meg og kan heller ikke ha vært særlig bra for babyen.. Jeg prøver å ikke dvele så mye mer med det, for jeg har gjort det beste jeg kan gitt situasjonen jeg har vært i, og prøvd å takle alt på best mulig måte.

De siste dagene har jeg uansett prøvd å ta det mer med ro. Jeg har prøvd å slappe av på kveldene og ikke stresse like mye gjennom dagene. I dette øyeblikk ligger jeg med begge bena godt plantet opp i sofaen, har gossip girl på tv-skjermen og en melkerull i handa – noe jeg kjenner absolutt ikke var feil! 🙂 

Det jeg prøver å si til meg selv, og som jeg kan si til dere alle nå er at hver gang en går gjennom noe vanskelig – så ordner det seg til slutt, en må bare aldri gi opp! En er som regel ikke alene om å gå gjennom en viss situasjon selv om en enkelt kan føle det sånn. Alle går gjennom vanskelige tider i løpet av livet, og det som er viktig da er at en en ikke er alene om det. Har du noe du sliter med, fortell det til familien eller vennene dine, de kan gi deg en styrke du selv ikke ante at du hadde. Slik har det i alle fall vært i mitt tilfelle. 

Nå skal jeg slutte å skrive mer om denne saken ettersom det sikkert kan være litt frustrerende for dere at jeg ikke går inn i detaljer, men slik har det nå bare blitt ettersom det er det som har surret rundt i tankene mine den siste tiden. Håper dere alle får en fin kveld/natt så blogges vi senere <3

Det fins for mange drittfolk i denne verden

Denne uken har det skjedd utrolig masse… Alt er nok litt for personlig å dele på bloggen, men jeg kan si dere èn ting, og det er at det fins for mange drittfolk i denne verden.

Jeg blir gang på gang sjokkert over hvordan noen mennesker velger å oppføre seg og hvordan de en forventet minst skulle oppføre seg verst. Jeg har vært borti så mange drittsekker i løpet av mitt 20-årige liv at det nesten ikke skulle vært lov. Det blir gang på gang vanskeligere for meg å stole på andre, og jeg merker at jeg med årene har blitt mye mer kritisk til nye mennesker. Dette er jo selvfølgelig veldig synd, for som alle vet så trenger en jo mennesker i form av familie og venner i livet sitt for å ha det bra.

Det virker som om folk stadig tenker mer på seg selv og mindre på andre. Enten så holder vi på og gå i totalt feil retning, eller så er det jeg som har blitt voksen og klarer å se det tydeligere nå. Kanskje jeg til og med bare har vært uheldig? Isåfall så håper jeg på den siste teorien. 

Jeg går nok ikke mer innpå hva som har skjedd, men kan uansett avslutte med å si at dette har vært en veldig hard uke. Jeg må også si at jeg selvfølgelig ikke mener å legge alle under èn kam med dette innlegget. Jeg har et fantastisk støttesystem; en vidunderlig familie, en forlovede og gode venner som stiller opp for meg uansett hva og som jeg virkelig ikke aner hva jeg skulle gjort uten – men fy søren altså, snille og ærlige folk gror virkelig ikke på trær lengre.