Tjener jeg nok til å leve av instagram?

Nå har det seg sånn at jeg har klart å bygge meg opp til hele 80 tusen følgere på instagram. 80 tusen!!! Det er ganske mange det. Et spørsmål jeg får ganske ofte er om klarer jeg å tjene nok til å leve av dette? Jeg vet egentlig ikke helt hva slags svar dere forventer, men svaret er i alle fall nei. Langt i fra faktisk.

Man skulle kanskje trodd det? Når man når ut til så mange folk hver eneste dag liksom. Med instagramkontoen min så har jeg hatt 1,3 millioner eksponeringer bare den siste uken, men jeg tjener såvidt penger på det. Litt rart? Jeg syns i alle fall det… Jeg skulle selvsagt ønsket det. Ikke har jeg vært den beste til å forhandle med firmaer angående pris sikkert, ikke har jeg et management – poenget mitt er i alle fall at flere firmaer der ute kun gir ut gratis produkter og svarer nesten frekt når man ønsker å ta betalt. Det er ikke bare en gang jeg har følt meg dum og lite verdt i forhandlinger med selskaper som egentlig bare er ute etter å utnytte influencere.  

Nå har det seg sånn at jeg har lagt ned så sinnsykt mye energi i min “merkevare” at jeg virkelig skulle ønske at det gav meg noe mer enn bare klær og ting, selv om det selvfølgelig er gøy det også og jeg er veldig takknemlig for det. Men man skal jo kunne leve. Så hvis jeg ikke snart begynner å tjene penger på dette så må jeg kanskje vurdere å gjøre noe annet etter permisjonen min er ferdig, for det er det som er den harde sannheten. 

Jeg elsker å inspirere, ta bilder, nå ut til folk, gjøre inntrykk, hjelpe ved å dele min historie og hverdag med dere. Så om det hadde vært mulig for meg å gjøre dette som mer enn bare enn hobby, så hadde det selvsagt vært helt fantastisk. Det er jo dette som jeg elsker å gjøre. Jeg har ingen utdannelse ettersom jeg slet med alvorlig depresjon i tenårene og endte opp med å droppe ut av skolen, så utenom instagram og youtube/blogg, så har jeg faktisk ingenting å falle tilbake på. Det er derfor dette er så seriøst og viktig for meg og sikkert også derfor jeg har jobbet så hardt med å vokse på instagram slik jeg har gjort. 

Jeg sliter ofte med at jeg har liten tro på meg selv, og tenker fort at folk ikke bryr seg om det jeg legger ut, eller at jeg ikke er verdt de pengene på instagram. Jeg føler meg ikke spesiell på noen måte, og blir for eksempel gang på gang overrasket når folk gjenkjenner meg ute på gata. Det er selvfølgelig drit-koselig men jeg blir like sjokkert hver gang. Hva er det som er så spesielt med meg liksom. 

Men jeg ser jo at dere skriver til meg, liker og kommenterer bildene mine. Hver gang jeg trenger hjelp til noe får jeg titalls med meldinger på instagram, hvor dere sender meg råd og støtte, og det er jeg så hilma takknemlig for. Det er dette jeg må minne meg selv på. Dere gjør dagen min lysere, og jeg vet ikke helt hva jeg skulle gjort uten dere. Uten dere hadde jeg i alle fall vært rådvill og kanskje følt meg mer ensom. For jeg har nemlig ikke så mange venner, men jeg føler fortsatt at jeg har noen som er der for meg, og det er dere. Så tusen takk <3

Poenget mitt med dette innlegget er i alle fall bare å få det “out there” at nå har jeg bestemt meg. Jeg har utsatt veldig lenge nå med å starte opp bloggen og youtube igjen ettersom det liksom aldri har vært rett tid. Plutselig skulle vi flytte, så måtte ting på plass i det nye huset, så kom babyen, så måtte vi komme oss til rette i den nye hverdagen, så ble jeg syk (som jeg enda er btw), så den rette tiden kommer liksom aldri. Men sånn tror jeg det er med mange ting. Som å få barn for eksempel. Man kan egentlig på alle områder alltid ha ting litt mer på stell, bedre økonomi (i alle fall de fleste av oss), men da kan man jo også ende opp med å utsette ting til det uendelige.

Uansett, jeg har bestemt meg. Jeg skal jobbe hardere med å poste blogginnlegg og videoer på youtube, være tøffere i forhandlinger med firmaer også krysser vi fingrene for at det går rette veien. Jeg vet at jeg ikke er den beste til å skrive, men det er bare så herlig å ha et sted hvor jeg kan få være litt mer personlig og få lettet litt på ting som jeg bærer på innvendig. På instagram er det fort gjort at det blir litt overfladisk. Så ja, hvis du har lyst til å støtte meg på veien og følge meg videre blir jeg super glad og setter veldig stor pris på om du gir postene mine et likerklikk eller deler om du liker dem.

Stor klem. ♡

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg