Leo Noel 2 uker gammel

I dag er Leo blitt hele to og en halv uke gammel. Sykt hvor fort tiden har gått altså, det er helt enormt! Jeg tenkte å komme med en liten oppdatering på hvordan de siste ukene har vært, og hvordan ting har gått i forhold til vekstkurven hans samt med ammingen. 🙂

Den første uken etter at vi hadde kommet hjem fra sykehuset gikk mest til å få besøk av familie og venner, pluss at meg og Kai ryddet og fikk på plass ting i det nye huset vårt. Vi dro også og tok nyfødt-screening da Leo var to dager gammel på vårt lokale legekontor ettersom jeg dro hjem så kjapt fra sykehuset at de ikke fikk tatt den der.

Da Leo var fem dager gammel hadde vi hjemmebesøk av jordmor for samtale og for veiing/sjekk av vekstkurve. Leo hadde prestert med å allerede ta forbi fødselsvekta si som var 4020 gram, og veide hele 4100 gram! Da vi var på sjekk igjen uken etterpå (som var nå på mandag), veide han hele 4600 gram! Så med andre ord spiser han godt og legger rikelig på seg, og med andre ord igjen, så går ammingen utrolig fint. Jeg har så og si hatt null sårhet på brystvortene og Leo tok pupp med en gang han kom ut av magen. 

Den første shoppingturen vi reiste ut på sammen var også da Leo var fem dager gammel, altså fredag den 14. september. Vi reiste til kjøpesenteret M44, ettersom jeg trengte litt greier til fotograferingen vi skulle på dagen etter. Det ble litt stress, og jeg måtte ta to ammepauser mens vi var der da Leo ble urolig og vi kun hadde ham i bilstolen og ikke vogn. Tipper han hadde sovet lengre og vært mer fornøyd hadde vi tatt med oss vogna. Men, vi ble ferdige da, selv om det ikke akkurat var en spesielt avslappende tur. 

På lørdagen da Leo var seks dager gammel dro vi på nyfødt-fotografering som varte i over fire timer (!!). Slo rekorden til storebroren sin der gitt… Leo ville verken sove, spise eller være noe særlig samarbeidsvillig, som selvfølgelig er noe man ikke kan kontrollere, men når jeg tenker tilbake på det så kan det hende at han var så urolig fordi jeg hadde så sykt vondt i visdomstanna mi, som muligens kan ha påvirket melken? Jeg vet ikke, men han pleier i alle fall aldri å være så misfornøyd. Til vanlig sover han mye og har veldig lite vondt i magen. Uansett, vi fikk noen fine bilder til slutt da. Skal vise dere snart! 

Processed with VSCO with a5 preset

Ellers har jeg blødd mye. Det er noe jeg føler få snakker så veldig mye om men blarh altså! Nå er jeg lei. Må skifte bind flere ganger til dagen, blør ut trusene mine og ja – kan ikke huske at jeg blødde så lenge sist gang. Jeg kan kun gå med “granny pants” som jeg kaller dem. Egentlig liker jeg best å gå med stringtruse slik at man slipper å se trusekanten gjennom buksene og favoritten min – tights. Så, man kan trygt si at jeg gleder meg til å bli ferdig med alt dette her nå og få tilbake min normale kropp igjen.

Utenom deeet, så har Leo vært en del tett i nesen og nå de siste dagene fått et slags rødt og nuppete utslett i ansiktet (som jeg har lest at er helt normalt, Liam hadde også det da han var nyfødt). Jeg har holdt meg mye inne av den grunn, – jeg har enda til gode å for eksempel ta den første trilleturen ute. Men da jeg var hos jordmor tidligere i uken fikk jeg beskjed om at jeg kunne fortsette som normalt, og at jeg ikke trengte å holde ham inne med mindre han hadde feber eller nedsatt allmenntilstand. (Om nyfødte får feber skal man forresten kontakte lege). Han er helt fin i formen så vi har vært litt mer ute på ting de siste dagene, blant annet Leo’s lekeland sammen med Elin Bergius og barna nå denne helgen som var. 

Det er forresten flere som har spurt når fødselsvloggen kommer, og den tenkte jeg at jeg kanskje skulle begynne å redigere nå til helgen. Jeg har rett og slett ikke vært helt klar for å gå gjennom film-materialet før nå, så det er derfor det har tatt litt tid å komme i gang med videoen. Det er også noen som har lurt på hvordan Liam har taklet storebror-rollen, som jeg tenkte jeg kunne lage et eget innlegg om senere. 

0 kommentarer

Siste innlegg