Endring i fødselsplanene

Da jeg sist var på vekstkontroll på sykehuset, fikk jeg i slutten av timen beskjed om at jeg ikke skulle føde der hvor jeg opprinnelig trodde. Eller – jeg trodde jeg skulle føde på fødeloftet som det kalles på SUS (stavanger universitetssykehus), hvor friske kvinner med normale svangerskap og forventet normal fødsel skal i utgangspunktet føde, men nei, jeg fikk beskjed av jordmor i slutten av timen at jeg skal føde på fødeavdelingen denne gangen. Dette grunnet at jeg har høyere sjanse for blodpropp og må gå på blodfortynnende medisiner. Sist gang da jeg var gravid med Liam startet jeg på fødeloftet men endte opp på fødeavdelingen ettersom jeg bestemte meg for å få epidural, men denne gangen så skal jeg altså rett på fødeavdelingen.

Egentlig er det helt greit for min del da jeg er ganske sikker på at jeg skal ha epidural denne gangen også, og da ville jeg nok endt opp der til slutt – men det på en måte litt rart å tenke på at jeg skal starte der pga ekstra oppfølging grunnet det her med blodpropp. Jeg føler meg liksom helt frisk, og urintestene mine, glukosebelastningstesten, blodtrykket mitt, ja alt rundt svangerskapene mine har vært helt fine hele tiden. Så det er litt rart å tenke på, for jeg kommer liksom ikke alltid på det. På SUS sine sider står det: “Kvinner med kroniske sykdommer som har betydning for svangerskap og fødsel og kvinner med komplikasjoner i svangerskapet skal føde på fødeavdelingen i første etasje. Vi legger vekt på at de som har behov for ekstra overvåkning og tiltak under fødselen skal få en god og trygg opplevelse. Det er viktig for oss at kvinnens egne krefter til å føde blir ivaretatt også der hvor medisinteknisk overvåkning er nødvendig.” Det høres liksom, ja.. litt alvorlig ut? Jeg er bare ikke vandt til å kjenne på den følelsen liksom, haha. 

Men når det skal sies jeg er veldig glad for å få ekstra oppfølging og at det å føde blir tatt så seriøst her i landet. Nå vet jeg ikke hvordan det er i andre land altså, men så langt har jeg vært veldig fornøyd med all oppfølging rundt både svangerskap og fødsel at det gjør meg litt stolt over å bo i Norge med et så bra system når det kommer til akkurat det området. Det å føde er det mest magiske, – men også smertefulle man kan oppleve, og alle fortjener å bli best mulig ivaretatt under den spesielle opplevelsen. 

#gravid #mamma #familie

0 kommentarer

Siste innlegg