Derfor er det så mange store profiler som mister følgere på instagram

Instagram er ikke lengre hvordan det en gang pleide å være. Før i tiden kunne jeg få over 2000 følgere i uken bare av å poste bilder av livet mitt, livsstilen min og Liam. Nå hender det ofte at jeg mister følgere faktisk, og for å være helt ærlig så hadde jeg heller sett for meg at følger-tallet mitt skulle vokse nå som jeg er gravid da man plutselig blir aktuell for et helt nytt publikum – altså andre som også er gravide. 

Først endret Instagram på måten bildene vi poster blir vist i feeden. Før ble alt delt i noe som kalles for en kronologisk rekkefølge, det vil si ” i den rekkefølge det skjedde”. Jeg husker at jeg alltid pleide å poste i rundt 19-tiden på kvelden, da var mange “på” og jeg pleide å få mer respons på bildene mine. Nå har instagram ikke bare gjort om på den kronologiske rekkefølgen men også algoritmen. Algoritmen til instagram i 2018 ser ut til å gjøre det vanskeligere enn noen sinne å bli sett blant følgerne sine, og det er utrolig mange, inkludert meg selv som syns dette er ufattelig irriterende.

Det er antatt at man når ut til ca bare 10% av følgerne sine, og det er etter min mening veldig trist. De fleste som har trykket følg på noen sin konto, følger jo for at de vil se bildene til den kontoen de følger! Ikke bare fordi de vil se bildene til den personen av og til. Altså, hele greia er bare så sinnsykt idiotisk i mitt hode, og det gjør at man mister en del motivasjon ikke bare til å ta bilder men også til å være aktiv i det hele tatt inne på appen. 

Man mister alltid litt følgere på instagram uansett, sånn er det bare, men før så fikk man gjerne 200 nye følgere for de 10 man tapte. Nå når man kanskje bare ut til 1% av kontoer som ikke følger en fra før, og tallet med folk som unfollower vil da kanskje bli høyere enn antall nye folk som velger å begynne å følge deg. It’s simple math really…

Det finnes mange “hemmeligheter” eller “tips” til hvordan man kan få opp engasjementet sitt, både på youtube og om man søker på google. Jeg ikke vet om noen av tipsene faktisk funker ettersom jeg ikke ordentlig har testet dem ut, men jeg har både hørt og lest at det skal hjelpe å dele mer videoer på både instastories og i feeden, pluss være mer aktiv med følgerne sine. Altså, svare på kommentarer (gjerne den første timen) og svare på DM’s etc.

De fleste av dere har kanskje begynt å følge noen av årets paradise deltakerene og har kanskje også lagt merke til at engasjementet deres er veldig høyt. Dette er nok mest fordi de er på tv flere kvelder i uka og har fått masse følgere på kort tid. Da vil instagram sin algoritme prioritere dems poster, ergo, de vil få enda mer eksponering og vokse enda fortere. Dette kan jo også selvfølgelig komme til å si stopp til slutt. 

Alt er ikke like enkelt å keep up, og jeg syns bare at måten instagram har gjort ting på er skikkelig dra til. De har fått sååå mye backlash og misfornøyde tilbakemeldiger angående hele dette her nye opplegget men likevel så fortsetter de å gunne på som aldri før med det som de selv mener er best. 

Det som er litt skummelt med det hele er jo at noe man har brukt så lang tid og energi på bare kan tas fra deg på et øyeblunk. Alt er jo opp til instagram – vi har jo tydeligvis ingenting vi skulle ha sagt. Samme er det med youtube, de har vell også gjort noen forandringer i år. Folk har jo både instagram og youtube som karrierer, men likevel så har vi lite kontroll over hvordan ting faktisk fungerer. 

I en perfekt fremtid hadde instagram endret tilbake til slik som det var før både med den kronologiske rekkefølgen og algoritmen, men det tror jeg er veldig lite sannsynlig at kommer til å skje.. Så, man har vell egentlig ikke noen andre valg enn å bare lære seg å spille etter de nye reglene, selv om det kan være skikkelig dritt for oss som har jobbet så hardt for å komme oss dit vi er.  

For min del så har jeg sluttet å bry meg så mye om å få følger-tallet mitt til å vokse, selv om det selvfølgelig alltid er gøy når det skjer. Men, jeg er utrolig fornøyd med å ha over 70 tusen følgere og så mange fine mennesker som skriver til meg, følger livet mitt og hverdagen vår. <3 Så… får resten bare bli som det blir rett og slett. 

0 kommentarer

Siste innlegg