Gravidoppdatering: uke 14 (13+5)

Tiden flyr! Nå er jeg snart i uke 15, tenk det! Denne uken var vi på ultralyd og fikk se at alt var i orden med vår lille skatt, og vi fant også ut som de fleste av dere vet, kjønnet på bebisen.  Formen har vært helt ok. Jeg har vært ganske slapp, hatt litt vondt i hodet og litt i korsryggen de siste dagene. Ellers sover jeg helt greit, samt at matlysten har tatt seg en smule opp. 🙂 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Fra Preglife appen: 

Barnet: er nå ca 6,5 cm langt fra hode til stump, og det er inni en kraftig voksefase. De indre organene modnes. Barnet beveger seg veldig rykkete og kan nå bøye og vri på alle ledd. Øyebryn begynner å dukke opp, og det begynner å komme hår på hodet. Med et ultralydsinstrument på magen kan man nå høre barnets hjerte. For å forberede seg til livet utenfor livmoren trener nå barnet på å puste inn og ut, slik at lungene fylles med fostervann. I denne vannverdenen bruker imidlertid ikke barnet lungene til å puste med, men får surstoff direkte i blodet via navlestrengen og morkaken. Det får all sin næring fra morkaken. Morkaken produserer i tillegg hormoner som er viktige for graviditeten.

Mamma: 

Fra og med omtrent denne uken er det vanlig at graviditeten synes når du er naken eller går med tettsittende klær. Alle graviditeter er imidlertid ulike, så for noen tar det litt lenger tid før gravidmagen dukker opp, mens for andre skjer det tidligere. Hvis du har født tidligere, vil magen gjerne være større nå enn på samme tidspunkt i tidligere graviditeter, noe som er helt normalt. En del kvinner kan også få uventede spisevaner i denne perioden. Kanskje blir man ekstra fysen på en spesiell type mat, eller kanskje man for eksempel mister helt lysten på kaffe, selv om man ellers er en ivrig kaffedrikker.

Fra Babydrøm:

Barnet beveger seg inne i livmoren, men du merker det sannsynligvis ikke enda – det er mer som en vektløs astronaut. Barnet vokser fort og er nå 8,5cm. (Aner ikke hvorfor det står så forskjellig rundt forbi, men jeg tar bare med begge deler, haha.) 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

…thoughts

Jeg sier sikkert dette i hvert eneste innlegg, men jeg føler helt seriøst at det her ikke er ekte! Jeg har jo en liten en fra før av, og det er helt rart å tenke på at jeg snart har to. Liam er liksom mitt alt, det virker helt fjernt å få en til – sånn egentlig. Hvem kommer bebi til å ligne på, hvordan kommer den til å se ut? Også er det jo navn da… Det er nesten umulig. Jeg finner liksom ingen jeg faller skikkelig for.

Jeg vet at det er tidlig å bestemme seg for navn og at flere ikke gjør det før etter fødselen, men jeg er en planleggingsfreak når det kommer til sånt. Jeg sier ikke at jeg trenger å bestemme meg nå, men det hadde vært litt mer beroligende hadde jeg i det minste hatt noen navn jeg kjente en litt god følelse over. Så jeg har nok brukt x-antall timer helt siden jeg fant ut kjønnet bare på å lete etter navn forrå si det sånn. Well.. Det blir spennende å se hva vi ender opp med. 🙂

0 kommentarer

Siste innlegg