Gravidoppdatering: uke 13 (12+0)

Argh…. Nå er jeg litt forbanna her. Rett før jeg skulle til å publisere dette innlegget slo maccen min seg av og jeg måtte skrive hele innlegget på nytt! Baaah…. Jaja, må vell kanskje lære meg å lagre til oftere. But still, sånn er så syykt irriterende… Well, well… Over til innlegget som ellers har en veldig munter tone, hehe. 

Iiiik! Da hadde vi endelig kommet oss til uke 13! For de som ikke vet så reduseres faren for spontanabort med ca. 65% denne uken, (har visst skrevet feil tidligere, whops), og jeg kjenner nå at jeg kan slappe litt mer av. Det er deilig 🙂 Jeg kjenner også på at jeg er veldig nysgjerrig på om det gjemmer seg en liten lillebror eller lillesøster inne i magehuset mitt, og har veldig lyst til å snart bestille en privat UL for å finne det ut. Sist gang med Liam fant vi det allerede ut i uke 15, og jeg har ei venninne som fant det ut i uke 14 – og det har stemt begge gangene. Det er jo selvfølgelig ikke 100% sikkert når man får vite det så tidlig, men det er det egentlig aldri før ungen faktisk er ute og man kan se det selv med sine sine egne øyne. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Fra Preglife appen: 

Barnet: Barnet er nå ca 5,5 cm langt fra hode til stump. Nakken er nå sterk nok til at barnet kan bevege på hodet. Det finnes forskning som tyder på at barnet begynner å oppfatte lyd denne uken. Ørene er riktignok ferdigutviklet først i uke 24, men forskerne tror at barnet hører ved hjelp av reseptorer i huden som tar opp vibrasjoner. Når barnet er født, vil det kjenne igjen mors og fars stemme. 

Mamma: Livmoren er nå omtrent like stor som en knyttneve og du kan kanskje kjenne den øverste delen av livmoren (fundus), rett over skambeinet. Noen er plaget av kvalme gjennom hele graviditeten, men for de aller fleste er dette nå helt over. Livmoren vokser nå i en jevn og merkbar fart. Faren for spontanabort er nå redusert med 65% nå som du har nådd uke 13, og mange par trekker et lettelsens sukk.

Fra Babydrøm:

Nå kan barnet både drikke og tisse – og selv om det nå har svettekjertler, kommer det ikke til å svette så lenge det er i livmoren. Det begynner å få små hår på hodet og er opp til 7 cm langt.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ Trimester: 1 trimester

♥ Neste kontroll: Kommer nok til å bestille time til en tidlig UL i løpet av de neste ukene!

♥ Kjønn: We don’t know yet 

♥ Navn: Haha, vi hadde egentlig både jente og guttenavn klare, men nå er jeg usikker.

♥ Utålmodig: Mest på å få vite om det er en liten lillebror eller lillesøster.

♥ Innkjøp: Bittelitt! Men det vil jeg heller vise dere i en video. 🙂 

♥ Søvn: Sover verken bra eller dårlig

♥ Strekkmerker: Ikke enda, fra dette svangerskapet i alle fall.

♥ Hevelser og vann i kroppen: Ingenting

♥ Har magen begynt å vise? Ja! Men jeg føler meg fortsatt bare litt småblaut, hehe.

♥ Vektøkning: Gått ned omtrent 2 kilo

♥ Aktivitet: Kjenner av og til litt kramper i magen, men det kommer nok ikke av babyen

♥ Babyrom: Babyen skal sove med oss i begynnelsen. 🙂 

♥ Sulten: Dårlig matlyst. Har nesten ikke lyst på noen ting

♥ Mat craving? Not really….

♥ Noe som gjør deg kvalm eller dårlig? Kjøtt! 

♥ Hodet ned: Nei

♥ Tungt: Nei

♥ Plager: Sliten, trøtt og veldig kvalm akkurat i dag!

♥ Humør: Lettere irritert 😂

♥ Beste øyeblikk denne uken: Definitivt at vi har kommet til uke 13 i dag! 

♥ Savner du noe? Savner å ikke kunne spise et skikkelig godt måltid. Det er bare ingenting som er så godt lenger.. 🙁 

♥ Sykehusbagen: Den har vi ikke begynt å tenke på enda. 

♥ Høygravid: Nei

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Lik og del gjerne om du vil at jeg skal fortsette å lage slike innlegg som dette. Du kan også følge facebookgruppen min HER for flere oppdateringer og for å være først ute når jeg poster nye innlegg ♥ much love xx

0 kommentarer

Siste innlegg