JEG STAKK SPRØYTE I MAGEN HVER ENESTE DAG

Jeg føler at jeg har hatt noen skikkelig dramatiske overskrifter i det siste som sikkert med første øyekast kan se ut som clickbait, men “morsomt” nok så er det jo ikke det. Jeg har en mor som er adoptert, folk sa jeg hadde tatt abort, ++ og sånn er det liksom. Livet mitt har egentlig vært ganske dramatisk. Jeg syns selv at clickbait er utrolig irriterende og orker ikke å lese bloggere som holder på sånn – så når jeg skriver slike overskrifter så skal jeg love dere at dere faktisk får lese om det overskriften antyder til og at det er en klar sammenheng når dere trykker inn på innlegget.

Over til dette innlegget. Ja, det var faktisk et tidspunkt i livet mitt hvor jeg måtte stikke meg selv med sprøyte hver eneste dag. Les: måtte. Det var da jeg var gravid med Liam og jeg kommer til å måtte gjøre det neste gang jeg blir gravid også. Jeg har nemlig noe som kalles for APC resistens og det er enkelt forklart en “sykdom” som gjør at jeg er mer utsatt for å få blodpropp. 

Jeg har faktisk hatt blodpropp, to ganger. De ble forårsaket av p-piller, så derfor kan jeg ikke bruke prevensjonsmidler i den duren. Blodproppene var ikke farlige, de var bare i det såkalte “ytre vev”, men fytti h**** de var vonde. Hele foten min stivna og jeg klarte ikke å bøye den. Det var et konstant verk, akkurat som om foten min satt i klem 24 timer i døgnet. 

Når en er gravid er risikoen for blodpropp 4 ganger høyere enn hos en ikke-gravid kvinne. Jeg som har APC resistens har jo høyere risiko fra før av, og hadde jeg ikke begynt på blodfortynnende kunne jeg sett både meg selv og babyen i fare. Jeg kunne fått blodpropp og jeg kunne risikert spontanabort. Ettersom jeg visste alt dette, ringte jeg da jeg var allerede 5 uker på vei og fikk legetime hvor jeg skulle få mer informasjon om hva som måtte gjøres for å være på den sikre siden i svangerskapet. Men jeg hadde aaaldri i verden trodd at jeg skulle ende opp med å stikke sprøyter i magen hver eneste dag i over 300 dager. Jeg måtte nemlig gjøre det helt opp til 6 uker etter fødsel også.

Sprøyteskrekk som jeg hadde var dette en utrolig vanskelig nyhet å få – sprøyter var en av mine største frykter. Det tok meg 2 timer med masse redsel og tårer før jeg lot K stikke sprøyta på meg den kvelden. Etter en liten stund klarte jeg å gjøre det selv, men sprøyta ble jeg aldri helt vandt til. Den svei når stoffet spredde seg rundt i kroppen, og når magen vokste seg større og strammere ble det bare vanskeligere og vanskeligere å stikke på meg selv. Da jeg satt den siste sprøyta var jeg overlykkelig, og utrolig glad for at det ikke var noe jeg kom til å måtte gjøre resten av livet. Bare hver gang jeg er gravid. 

Instagram her // Facebook her 

#mammablogg #mamma #hverdag #mammalivet #instagram #familie #familieogbarn #bloggmagasin

3 kommentarer
    1. Wæ, det må jeg gjøre i alle fremtidige svangerskap også da jeg fikk blodpropp i forrige svangerskap (den satte seg i starten av september men ble ikke oppdaget før 1.januar, og da kunne det gått skikkelig ille! I bekkenvenen med mulig spredning til lungene).
      Men jeg bare lurte på, du skriver større sjanse for spontanabort? Er det pga akkurat den resistenten du har, eller er det sånn at man har større risiko for sa så lenge man har ekstra risiko for blodpropp?

Siste innlegg