Før og etter 26 kg – Ser ut som en annen person

Wow. Jeg kjenner meg selv nesten ikke igjen på dette bildet. 2012 VS 2017 – det er en stor forandring det.

2012 var det vanskeligste året jeg har opplevd i løpet av mine 22 korte år her på jorden. Jeg var dypt deprimert og tenkte på å ta mitt eget liv hver eneste dag. Alt var sort, og det eneste som gav meg “glede” var mat. Jeg trøstespiste da jeg kjedet meg, da jeg var sint, da jeg var frustrert og da jeg var lei meg, (spesielt da jeg var lei meg). 

Jeg kunne spise en chipspose og en 200grams sjokolade til dagen helt selv, og skylte det selvfølgelig ned med en 1.5 liters coca cola. Junkfood stod på menyen annenhver dag. 

Jeg har aldri vært mer ulykkelig – og maten som jeg fant trøst i, gav meg bare en slags midlertidig falsk glede som forsvant igjen så snart det var tomt i chipsskålen og metthetsfølelsen hadde forsvunnet. Jeg hatet meg selv. 

Men så, èn dag etter at vi hadde kommet hjem fra en sydentur sa jeg stopp. Jeg kom i kontakt med en som studerte til å bli kostholdsekspert som ville lage en kostholdsplan/diett med oppfølging til meg. 

Den fulgte jeg slavisk – uten å vike i omtrent 3 måneder, før depresjonen slo hardt til igjen. Denne gangen trøstespiste jeg ikke, men hadde ikke matlyst og gikk ned et par kilo til.

Så gikk årene og jeg lå på en stabil vekt. Jeg var fortsatt ikke helt fornøyd men det var ikke noe jeg stresset med selv om det plaget meg litt. Psyken hadde kommet seg mye. Jeg hadde gått til psykolog i mange år og gått på anti-depressiva. Til slutt var jeg ikke deprimert lengre. Så ble jeg gravid. 

Da jeg var gravid gikk jeg ikke opp mer enn 6kg, så i teorien gikk jeg ned i vekt da jeg var gravid. Jeg var så kvalm og klarte nesten ikke å spise noen ting på mange måneder. Et par dager etter at sønnen min ble født var jeg 3 kilo lettere enn før jeg ble gravid.

De første levemånedene til sønnen min tenkte jeg absolutt ingenting på kroppen min. Jeg koste meg som nybakt mamma, og var greit fornøyd helt til Liam ble mer selvstendig og jeg fikk tid til andre ting enn å bare ligge på sofaen som ei melkeku. 

Så bestemte jeg meg for å ta opp en av mine gamle “passions”, nemlig dansing. I samme slengen ble jeg kontaktet at en personlig trener om enda et kosthold/treningsprogram, som jeg for øyeblikket går på for å nå nye mål.

Alt handler om innstilling. Det er du selv som kontrollerer hva du putter i munnen. Selv om jeg fortsatt har en lang vei å gå, så er jeg så mye mer fornøyd med kroppen min nå enn hvordan den var før. 

Før:

Nå:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jenta på før-bildet var deprimert, overvektig, trist, selvskadene og ulykkelig. Jenta på etterbildet er glad, sunn, normalvektig, og LYKKELIG! 

If I could do it, so can you. <3

Instagram her // Facebook her 

#mammablogg #mamma #hverdag #mammalivet #instagram #familie #familieogbarn #bloggmagasin

24 kommentarer

Vi benytter nå Facebook som kommentarfelt, men du vil fortsatt kunne se tidligere kommentarer.

Siste innlegg