I dag sa jeg opp jobben min


 

I dag er jeg litt nedfor… Bortsett fra at jeg nå har fått halsbetennelse, takk Kai…. Så var jeg nettopp og leverte oppsigelse til lærlingstedet mitt, og det var ganske kjipt. Før jeg ble gravid gikk jeg på skole for å bli frisør, og fikk jobbet knappe to måneder på lærestedet mitt før jeg gikk ut med sykemelding og deretter permisjonen med Liam. Jeg har atopisk eksem og tenkte aldri over at det kom til å bli noe problem, (dumme meg), men frisøryrket var noe som fristet, endelig, etter at jeg hadde vært isolert fra omverdenen og deprimert i omtrent 3 år. Så jeg prøvde.

Jeg startet med å reagere litt på hendene allerede på frisørskolen, men ignorerte det. Rett før jeg ble sykemeldt som lærling pga plager i svangerskapet hadde jeg også begynt å klø noe ekstremt og måtte bruke hansker ved nesten alt jeg gjorde, – men så ble jeg sykemeldt og plagene forsvant. Selvom jeg hadde problemet litt i bakhodet, la jeg det nok en gang litt til side for å fokusere på og nyte permisjonstiden min med Liam. 

Etter å ha vært på jobb litt i sommer så tok det helt av. Begge hendene mine var hovne, røde og fulle i brannsår. Jeg klarte ikke å stoppe og klø. De var så hovne at jeg ikke klarte å bøye fingrene, men jeg holdt ut. Jeg skulle jo bare være der i to uker, og jeg begynte ikke å reagere noe spesielt før i slutten av den andre uken. Da jeg va ferdig og gikk ut i permisjon igjen fortsatte den ekstreme kløen helt ut i september. Jeg tålte ikke sjampo, håndssåpe eller å ta i for eksempel rått kjøtt for da klødde bare jeg enda mer. Det var helt jævlig. 

Jeg bestemte meg derfor å gå til legen og ble så henvist til sykehus, hvor jeg var i slutten av januar for å ta allergitest. Den slo jeg faktisk ikke ut på, men legen konkluderte med at jeg mest sannsynlig reagerte på grunn av den atopiske eksemen. Eksemen er det ingen ting annet å gjøre med enn å leve med, og sånn som jeg egentlig hadde reagert på å jobbe i frisøryrket hele tiden, vil og kunne jeg ikke ha det. Så nå, er jeg offisielt ikke frisørlærling mer.

Det er vanskelig å ikke tenke at jeg har kastet bort masse tid, penger og energi på noe som ikke skulle fungere, men jeg må prøve å tenke positivt. Jeg har jo lært masse og beviste for meg selv at jeg klarte å fullføre frisørskolen og gå ut i arbeid til tross for at jeg har slitt mye med det tidligere. Grunnen til at jeg depper litt nå er vell fordi jeg ikke aner hva jeg skal gjøre next… Skole? Jobb? Det er så vanskelig… 

Instagram her // Facebook her 

#mammablogg #mamma #hverdag #mammalivet #instagram #familie #familieogbarn #bloggmagasin

9 kommentarer
  1. Så synn!
   Men det har da ikke vært forgjeves. Du har jo fått en unik erfaring, som er svært nyttig videre i livet!
   Ønsker deg alt godt, og lykke til med å finne ut hva du ønsker videre!

  2. Jeg opplevde akkurat det samme pga atopisk eksem og allergi, bare i et annet yrke. Vi måtte heve lærlingekontrakten min, og det er forferdelig kjipt å tenke på at skolegangen var “bortkastet”.. Jeg tar programfagene innen helse og oppvekstfag som privatist nå, mens jeg jobber som vikar på et sykehjem. Siden jeg har alle fellesfagene på yrkesfag fra tidligere skolegang trenger jeg kun å ta programfagene, og det passer veldig godt med en ettåring i hus. Jeg tror neppe jeg hadde hatt råd, motivasjon eller tid til å begynne på skole igjen!
   Ønsker deg lykke til, håper du finner noe annet du vil jobbe med! 🙂

  3. Så synd… unner ingen å ha det akkurat, men så bra du er positiv uansett! Da var det nok ikke meningen, og noe annet flott vil nok dukke opp istede! Ha en fin kveld videre<3

  4. Er kjedelig og måte si opp en jobb man virkelig vil ha. Men er selv i samme båt, jobb eller skole. Men ser at skole lønner seg, men er så klar for og jobb siden jeg har vært uten for arbeidslivet et stun. Så jeg har rett og slett fått hjelp til og prøve meg ut i diverse yrker. Funnet ut at Salg, service og sikkerhet er noe for meg. Eller innen det. Men tok meg lang tid og fine ut av.
   Men du kan jo spørre en skole rådgiver om hjelp, eller nav om de kan hjelpe deg med utprøving av yrker. Det har hjulpet meg med dette. Og ja flaut å gå på nav, men dette opplegget har hjulpet meg veldig med og fine noe jeg vil trives i.
   Men lykke til! Håper du finner noe!
   http://www.josefine.blogg.no

  5. Jeg veit akkurat hvordan du har det for jeg er faktisk akkurat i samme båt selv. Jeg å har atopisk eksem å jobba som frisør lærling før men måtte slutte etter ca 7 måneder. Å jeg reagerte heller ikke på testene jeg tok på sykehuset i ettertid. Men jeg reagerer på sjampo,farge og tilåmed å vaske hendene mine ofte osv… Jeg er også mamma å veit heller ikke hva jeg skal gjøre videre når jeg blir ferdig med permisjonen jeg har nå. Man for jo bruk for yrket litt ved att man kan klippe familie og venner åsånn men jeg har et lån pga jeg gikk på privat frisør skole å det er kjipt å må slite med det itillegg til at man må ta ny utdannelse å kanskje få enda større lån oppå dær igjen itillegg. Skulle ønske man fikk dekt lånet når sånne ting skjer. Lykke til iallefall, Jeg håper du finner deg noe annet å jobbe med som du liker like godt.
   Hilsen en nybakt mamma

  6. Guuuuuurl!! Hallo! Eg e 30år gammal fra Stavanger har ishe utdannelse pga har vert syk i mange år. Let me tell you. Du har alle muligheter foran deg. Og du har ikke kastet bort tid.
   Then what about me? Should I just give up?
   Neida. Its all good gurl. Heier på deg ting ordner seg :-)))
   PS: Du har overhode ikke mistet muligheter eller kastet bort tid. Se hvor ung du er ennå.
   Klem klem 🙂

Siste innlegg