I dag sa jeg opp jobben min


 

I dag er jeg litt nedfor… Bortsett fra at jeg nå har fått halsbetennelse, takk Kai…. Så var jeg nettopp og leverte oppsigelse til lærlingstedet mitt, og det var ganske kjipt. Før jeg ble gravid gikk jeg på skole for å bli frisør, og fikk jobbet knappe to måneder på lærestedet mitt før jeg gikk ut med sykemelding og deretter permisjonen med Liam. Jeg har atopisk eksem og tenkte aldri over at det kom til å bli noe problem, (dumme meg), men frisøryrket var noe som fristet, endelig, etter at jeg hadde vært isolert fra omverdenen og deprimert i omtrent 3 år. Så jeg prøvde.

Jeg startet med å reagere litt på hendene allerede på frisørskolen, men ignorerte det. Rett før jeg ble sykemeldt som lærling pga plager i svangerskapet hadde jeg også begynt å klø noe ekstremt og måtte bruke hansker ved nesten alt jeg gjorde, – men så ble jeg sykemeldt og plagene forsvant. Selvom jeg hadde problemet litt i bakhodet, la jeg det nok en gang litt til side for å fokusere på og nyte permisjonstiden min med Liam. 

Etter å ha vært på jobb litt i sommer så tok det helt av. Begge hendene mine var hovne, røde og fulle i brannsår. Jeg klarte ikke å stoppe og klø. De var så hovne at jeg ikke klarte å bøye fingrene, men jeg holdt ut. Jeg skulle jo bare være der i to uker, og jeg begynte ikke å reagere noe spesielt før i slutten av den andre uken. Da jeg va ferdig og gikk ut i permisjon igjen fortsatte den ekstreme kløen helt ut i september. Jeg tålte ikke sjampo, håndssåpe eller å ta i for eksempel rått kjøtt for da klødde bare jeg enda mer. Det var helt jævlig. 

Jeg bestemte meg derfor å gå til legen og ble så henvist til sykehus, hvor jeg var i slutten av januar for å ta allergitest. Den slo jeg faktisk ikke ut på, men legen konkluderte med at jeg mest sannsynlig reagerte på grunn av den atopiske eksemen. Eksemen er det ingen ting annet å gjøre med enn å leve med, og sånn som jeg egentlig hadde reagert på å jobbe i frisøryrket hele tiden, vil og kunne jeg ikke ha det. Så nå, er jeg offisielt ikke frisørlærling mer.

Det er vanskelig å ikke tenke at jeg har kastet bort masse tid, penger og energi på noe som ikke skulle fungere, men jeg må prøve å tenke positivt. Jeg har jo lært masse og beviste for meg selv at jeg klarte å fullføre frisørskolen og gå ut i arbeid til tross for at jeg har slitt mye med det tidligere. Grunnen til at jeg depper litt nå er vell fordi jeg ikke aner hva jeg skal gjøre next… Skole? Jobb? Det er så vanskelig… 

Instagram her // Facebook her 

#mammablogg #mamma #hverdag #mammalivet #instagram #familie #familieogbarn #bloggmagasin

9 kommentarer

Vi benytter nå Facebook som kommentarfelt, men du vil fortsatt kunne se tidligere kommentarer.

Siste innlegg