Laserbehandling – Spørsmål og svar

Hva heter behandlingen og hva går den ut på? 

Behandlingen kalles for Co2 fraksjonert laser og den går ut på å provosere huden til å kompensere for  skadenen tilfører når en får Co2 fraksjonert laserbehandling. Huden vil starte og jobbe med å fornye cellene i det “skadde” området og dermed gi mer elastisitet. Dette vil i neste omgang minske rynker og arr. 

Hvor tok du behandlingen?

Jeg tok behandlingen på Rogaland laserklinikk som ligger et par minutter fra Stavanger sentrum. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvor mye kostet det? 

Det varierer alt etter hvor stort område av huden man skal ta, og hvilken klinikk man tar det på. Der hvor jeg tok det koster det 6000kr for begge kinn og 4000kr for haken.

Hva syns du om plassen?

Lokalet var rent og fint og hun som gjorde behandlingen på meg var både hyggelig og profesjonell. Om jeg skal gjøre noe en annen gang kommer jeg nok til å gå dit igjen. 🙂 

Hvor lang tid tok det? 

Jeg fikk først et tykt lag med bedøvelseskrem som skulle sitte på i 1 time før selve laserbehandlingen. Laserbehandlingen tok ikke mer enn ca. 15-20 minutter. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fikk til og med tid til å klemme inn en ammepause mens jeg satt med bedøvelseskremen! Deretter passet mormoren til Liam på ham mens jeg tok behandlingen. 🙂 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lille luringen lurte fælt på hva det hvite mammaen hans hadde i ansiktet var, hihi 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Var det vondt? 

Ja, jeg syns det. Men det kommer nok også mye ann på hvor lav smerteterskel en har. Jeg har hørt om flere som sier de ikke syns at det er noe vondt i det hele tatt, og en får jo bedøvelseskrem som skal sitte på i èn time i forveien. Heldigvis så tar ikke selve behandlingen mer enn 15-20 minutter (alt etter hvor stort område man skal ta av huden selvfølgelig), før man er ferdig. Så overkommelig er det jo, og man glemmer fort hvor vondt det var etter at man er ferdig. 

(Etter behandling får man to isposer som man skal ligge med et par minutter for å kjøle ned det skadde området. Dette husker jeg at var såå herlig!) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gjør det vondt etterpå? 

Nja.. Langt i fra like vondt som det en skulle trodd etter hvor fælt det ser ut. Det svir litt rett etterpå, men er ikke noe spesielt vondt i dagene etter. Det ser MYE verre ut enn det det egentlig er. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvordan føles huden ut etterpå? 

Jeg syns at huden føltes veldig stiv, og den er helt hard enkelte steder hvor laseren har brent av mest på en måte. Det som også var så rart var at det ikke så så aller verst ut med en gang rett etter behandlingen, men dagen etterpå. Da begynte det å se litt verre ut, haha. 

1 dag etter behandling:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her følte jeg meg sååå feit! Haha.. Men er jo bare skikkelig hoven. Hovenheten gikk ikke helt bort før det hadde gått ca èn uke hos meg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når kan man se tydelige resultater? 

På meg selv merket jeg forskjell allerede etter en uke. Sminken satt mye jevnere på og hudkvaliteten virket generelt bedre. Det endelige resultatet kan det ta flere måneder før en ser ettersom huden i lang tid etter vil kompensere for behandlingen. 

Dere kan lese dag for dag oppdateringer etter at jeg hadde tatt laserbehandlingen i kategorien HER 

Trenger man flere behandlinger? 

Jeg har lest meg litt rundt nå og det står faktisk flere steder at det er flere som har tatt fra 3-5 behandlinger. Selv så tror jeg at jeg skal vente et par måneder til for å se hvordan det ser ut da, og eventuelt vurdere på ny om jeg skal ta en behandling til. For jeg har jo fortsatt noen arr igjen enda, det er ikke å legge skjul på, men så går det jo ikke ann å trylle heller liksom. 

Er du fornøyd? 

Jeg er fornøyd så langt holdt jeg på å si! Jeg føler at jeg har tatt det første steget, og er utrolig glad for at jeg valgte å gjøre det. Jeg føler jo at huden min ser bedre ut enn den gjorde, og jeg vet ikke om noe annet jeg kunne gjort for å få så bra resultater som dette her. Jeg skal nok tilbake om et par måneder for en “checkup”, så får vi se hva som skjer da. 🙂

Dere kan som sagt lese mer i kategorien jeg har opprettet som dreier seg spesifikt om dette temaet ved å klikke HER 🙂 

Håper dere fikk svar på det dere lurte på! Ha en fortsatt fin kveld dere <3

0 kommentarer

Siste innlegg