Gravidoppdatering – uke 39

♥ På vei: 38 + 5 (95,8%)

♥ Termin: 19. januar ♥

♥ Trimester: Tredje og siste trimester!

♥ Igjen til termin: 12 dager

♥ Neste kontroll: Jordmor førstkommende mandag

♥ Kjønn: Gutt ♥ 

♥ Navn: Nå har vi endelig bestemt oss, men det er hemmelig fram til fødsel 🙂 Har gitt et lite hint på instagram da. 

♥ Utålmodig: Både ja og nei. De dagene kroppen kjennes helt forj***** ut, kunne jeg godt ønsket at det hele snart var over. Mens de dagene hvor jeg føler meg helt fin – (som det har vært mange i forhold til før av i det siste), så går det faktisk relativt greit. Mange jeg kjenner og vet hvem er som skulle få i januar og ei til og med i februar har fått sine nå, og det er jo selvfølgelig litt kjipt når det føles ut som om jeg er “den eneste” igjen på en måte. Men, men… Jeg har begynt å grue meg en del til fødsel, og selv om jeg gleder meg masse til å endelig få holde den lille babyen min, så er det akkurat som om jeg klarer å nyte de siste dagene litt bedre på grunn av det. Føles ut som om dagene flyr nå, og jeg ikke får gjort alt jeg egentlig skulle fått gjort til før han kommer. Så egentlig, så er jeg nok litt delt på det spørsmålet, hehe. 

♥ Innkjøp: Ingenting denne uken.

♥ Mammaklær? Nope.

♥ Søvn: Helt greit faktisk. Føler han ligger så langt nede nå at magen nesten har blitt mindre (?). Jeg får i alle fall til å bøye meg og sove bedre, så det er jo ikke feil det.

♥ Strekkmerker: Tror ikke det. Noen dager ser det ut som om jeg har noen veldig svake rett over lårene, men magen er så i veien nå at det rett og slett ikke er godt å vite. 

♥ Hevelser og vann i kroppen: Hadde en del på nyttårsaften som sikkert kom av at jeg hadde spist en del pinnekjøtt, haha! 

♥ Har magen begynt å vise? Lenge siden

♥ Vektøkning: Varierer fra 5 – 5,7 kg. Har gått litt opp og ned i det siste.

♥ Aktivitet: De tre siste dagene har han roet noe helt enormt. I går ble jeg faktisk så bekymret at jeg først ringte til jordmor og deretter fødeavdelingen. Jeg fikk beskjed om å ta noe de kaller for en 30-minutters test, hvor en først spiser noe (gjerne søtt), drikker noe kaldt og deretter slapper av i 30 minutt for å kjenne om babyen kvikner til eller ikke. Lillemann rørte ikke like mye på seg som det han pleier selv etter jeg hadde tatt testen, så da bestemte jeg meg til slutt for å slå av alt av lyd, legge meg i senga og scrolle nedover instagram mens jeg kjente godt etter. Etter en liten stund kviknet han litt til og gav fra seg de velkjente sparkene som han alltid pleier. Ellers har han vært ganske rolig i dag, men jeg tror det nok kan komme litt av at han har mye mindre plass der inne nå enn før og jeg har vært mye mer aktiv i dag enn det jeg ellers pleier. Når jeg er i gang så er det akkurat som om babyen “vugges” i søvn, og det er heller ikke like enkelt å kjenne etter på bevegelser når jeg flyr rundt i leiligheten og ikke slapper av. Jeg blir å følge med de neste dagene, men er ganske sikker på at alt er helt fint.

♥ Giftering/forlovelsesring av eller på?

♥ Babyrom: Han skal sove på soverommet vårt i begynnelsen, og nå er vuggen endelig klar!

♥ Sulten: Har helt normal matlyst, men enten så har jeg lyst på noe søtt eller så har jeg lyst på noe veldig sunt som for eksempel; salat eller frukt og grønt, osv.

♥ Mat craving? Sjokolade, god morgen yoghurt og pære

♥ Noe som gjør deg kvalm eller dårlig? I det siste har jeg blitt veldig kvalm om det er for varmt et sted. Kai liker å ha på full varme i bilen noe som vi ikke alltid er like enige om. haha

♥ Hodet ned: Ja, og han er i følge jordmor også godt festet

♥ Ser frem til? Å endelig få holde ham i armene mine, lukte på ham og kose med ham 

♥ Tungt: Nei, har faktisk ikke merket så mye til det denne uken.

♥ Plager: Kjenner ofte en slags vond stikking nedentil, som visstnok skal være babyen som jobber seg nedover, også har jeg også hatt en del vondt i bekkenet, men på en annen måte nå enn før. Det kjennes nesten ut som menssmerter liksom, også sitter det på en måte i ryggen lenge. Et par falske rier og kraftige kynnere har jeg også fått oppleve. Var så vondt den ene morgenen at jeg faktisk måtte puste meg gjennom det.

♥ Humør: Opp og ned. Er nok litt mer irritabel enn det jeg pleier å være.

♥ Beste øyeblikk denne uken: Har ikke skjedd så mye spesielt annet enn at jeg og K har vært sammen i 5 år! Og det syns jeg er litt stort

♥ Savner du noe? Savner at kroppen kjennes normal ut. Men på en annen side så kjenner jeg at jeg kommer til å savne den fine magen min (trodde aaaldri jeg kom til å si det). Så på en måte så både gleder og gruer jeg meg litt til den forsvinner.

♥ Sykehusbagen: Den er ferdig! Har også gjort klar K sin bag, så nå er vi “ready to go” hvis noe skjer 🙂 

♥ Høygravid: Ja 

Husk at dere kan følge meg på instagram: @annelinsta

#gravid #mammablogg

4 kommentarer

Siste innlegg