2015 – tilbakeblikk

2015 er nå historie, og selvom det har vært et utrolig tøft år på mange måter, har det også vært et av de mest spesielle i hele mitt liv. Her er mitt tilbakeblikk på året 2015:  

I januar startet jeg på en privat frisørskole. Her skulle jeg gå i 5 måneder for å få grunnutdanning til å senere kunne starte som frisørlærling. 


(skjekk rotet på gulvet da, haha!) 

Denne måneden gikk hverdagen mest ut på å konsentrere seg og jobbe hardt med skolen. Samtidig var jeg og Kai også veldig opptatte av trening, og drev for det meste med dette på fritiden.


13. mars 2015 ble jeg fridd til av verdens beste kjæreste og samboer, og sa selvsagt ja! 


I følge terminkalkulator ble jeg gravid rundt den 25. april denne måneden. Livet skulle snart få en helt ny mening. 


I mai begynte eksamensperioden og kroppen min begynte å oppføre seg annerledes. Jeg var utrolig nervøs for eksamen og husker at jeg ikke fikk til å sove på natta før den aller første. Dopet ned på redbull og energitabeletter (som virkelig er fy-fy når en er gravid! – men visste jo ikke at jeg var det da), fullførte jeg min første skriftlige frisøreksamen med bebis i magen, som på det tidspunktet ikke var større enn et lite frø! Jeg begynte få mistanke om at jeg var gravid etter både uteblitt mens og såre bryster, men fikk negativt resultat på den første graviditetstesten jeg tok. 9 dager, (tror jeg det var), etter uteblitt mens tok jeg en ny test som da viste seg å være positiv. For en lykke!


Denne måneden skjedde det mye. Jeg tok de tre siste eksamenen på frisørskolen samtidig som jeg ble trakassert av ei jente med some serious issues i klassen. Jeg begynte også å slite veldig med kvalme og trøtthet, og fikk nesten ikke i meg noen ting – (ble kvalm av absolutt alt). Jeg holdt nyheten om at jeg var gravid hemmelig for alle i klassen rett og slett fordi jeg ikke følte meg nære nok noen av dem, selvom hun ene lærerinnen fikk vite det helt i slutten ettersom hun selv nettopp hadde blitt gravid og jeg kunne relatere meg veldig til det, hehe. 

Selv om det var en veldig hardt avslutning på skolesemesteret, fullførte jeg med gode karakterer og fikk et vitnemål som gjorde at jeg endelig kunne søke som lærlig i salong etter sommeren. Den 22. juni annonserte jeg og K til kjente, bekjente og på sosiale medier at vi ventet barn til nyåret. Sydentur til meg og søsteren min ble bestilt og jeg reddet også en liten kattunge fra gata som jeg senere fikk omplassert.


03. juli satte jeg og søsteren min kursen ned mot Tyrkia på det som skulle bli vår aller første sydentur alene sammen. Kroppen min var utrolig utslitt både fysisk og psykisk etter et par harde måneder, så det var deilig å få slappet av og få litt ro i kroppen igjen. Den samme uken kom jeg over uke 12 i svangerskapet – (som er den uken hvor risikoen for spontanabort avtar kraftig). Dette var stort og ikke minst veldig betryggende, og jeg og søsteren min koste oss nede i varmen. Senere i løpet av måneden var jeg og K på vår 2. ultralyd, og fikk vite av jordmor at hun så en antydning at det lå en liten guttebaby inni magen min <3 Jeg og Kai reiste i slutten av måneden på cruise til Kiel og nøt en deilig kjærestetur sammen. 


I starten av måneden begynte jeg som frisørlærling på en salong her hvor jeg bor. Det var en stor forandring etter nesten èn og en halv måned ferie, men jeg stortrivdes både i salongen og sammen med mine nye kollegaer! Jeg begynte også å kjenne liv i magen 


Jeg og Kai hadde bestemt oss for å flytte til en større leilighet, ettersom den vi bodde i på det tidspunktet var alt for liten og upraktisk til når vi skulle få babyen. Det som egentlig skulle bli en enkel utflytning ble til et rent helvette, og det gikk ganske hardt inn på meg både fysisk og psykisk. 


Jeg var utslitt, samtidig som jeg begynte å slite mye med gravidplager som kvalme og bekkenløsning. Jeg ble sykemeldt fra jobb og dagene hjemme ble utrolig lange. I slutten av måneden ble ting litt bedre da jeg reiste med noen av kollegaene mine på kurs til Oslo. Var utrolig utslitt når jeg kom hjem samtidig som hele kroppen verket, men turen var absolutt verdt det. 


Jeg var enda sykemeldt og dagene gikk sakte. Jeg begynte smått med å handle inn julegaver, og ble i slutten av måneden overrasket av verdens beste venninner med en super babyshower! 


De forrige månedene hadde gått i snigglefart. Jeg hadde vært sykemeldt siden oktober men endelig begynte ting å bli litt mer travelt. Kai fylte året i starten av måneden, etterfulgt av ste-lillebroren min og lillesøsteren min kun et par dager etterpå. Vi tok opp juletreet, handlet inn julepynt og handlet inn de siste julegavene. Plutselig var jeg høygravid, så var det jul, og så var det nyttår. Desember måneden fløy rett og slett avgårde!  


2015 har definitivt vært et tøft år, men det er nok en mening med alt som de sier. Jeg har vokst mye som person dette året og er i alle fall over 100 erfaringer rikere. Jeg er sikker på at 2016 kommer til å bli annerledes, nytt og spennende på mange måter, og gleder meg noe så enormt til å endelig innta mammarollen for aller første gang. 2016, du blir et bra år. Jeg er klar for deg!

1 kommentar

Siste innlegg