Sykehusbagen

Det fins mange sjekk-lister på hva man burde og hva som er lurt å ha med til oppholdet på sykehuset. Jeg har lest en del på nett, forhørt meg med andre jeg kjenner som har født før og også brukt sjekklisten på gravid-appen jeg har på telefonen. For en liten stund siden spurte jeg også følgerne mine på instagram om tips, og fikk veldig mange gode og hjelpsomme tilbakemeldinger.


Nå tror jeg faktisk ikke jeg kan bli mer forberedt enn det jeg er, men i tilfelle jeg har glemt noe (som jeg sikkert har), fins det jo butikker der inne også. Dette er i alle fall det jeg skal ha med meg i sykehusbaggen: 

♥ Toalettsaker – Av toalettsaker har jeg valgt å pakke med meg; tannkrem og tannbørste, deodorant, lipsyl (ettersom mange sier luften der inne kan være ganske tørr), sjampo og balsam, dusjsåpe, bodybutter, hårbørste, hårstrikker, bind til kraftige blødninger etter fødsel og et mykt dopapir ettersom mange sier de på sykehusene er så stive og vonde å bruke etter fødselen. På fødselforberendene kurset vi var på, tipset de også om å ha med en hårføner – ettersom det kan være lindrene med varm luft nedentil etter fødselen.


Mange av toalettsakene bruker jeg jo til hverdags, derfor blir jeg å pakke sminken, hårføneren o.l rett før vi skal reise inn til sykehuset. 

♥ Klær, undertøy og kosetøy – Jeg har pakket med meg to par med nye behagelige kosebukser fra bikbok, et par nye tøfler, en hettegenser, et par ammebh-er, undertøy og sokker. Jeg fikk også tips om å ta med litt vanlige klær ettersom en fort kan føle seg litt ufresh inne på sykehuset og det kan hjelpe på velværefølelsen. 

♥ Amme – Når det kommer til amming har jeg valgt å ta med meg ammeinnlegg, ammesalve og ammebh-er. Jeg fikk en del ammeinnlegg til jul, både engangs og i ull, og har derfor valgt å pakke med litt av alt. Ammesalve fra lykkelig som liten som jeg har hørt veldig mye bra om, er også med i sykehusbaggen. Noe jeg definitivt ikke ser fram til med amming er å få såre og tørre brystknopper, men jeg har hørt at denne skal hjelpe bra mot dette 🙂 

♥ Til babyen – Her har jeg vært litt usikker på hva jeg skal ha med faktisk, for de sier jo at en får det en trenger på sykehuset. Men, jeg har allikevel valgt å ta med meg et par ting. 

Dette settet over her fikk jeg nettopp av kommende svigermor/farmor, og det er bare såå fint! Dette blir nok noe av det jeg skal ta bebis hjem i fra sykehuset. Utenom det har jeg også valgt å ta med en behagelig body, et par varme sokker og en søt bukse. Tror kanskje jeg pakker med en ull-body også ettersom det er så kaldt ute nå, pluss et par vanter, en lue og en tykk, myk kosedress med hette. 


♥ Ting som skal pakkes rett før vi reiser inn til sykehuset er: sminke, hårføner, kamera, minnebrikke, mobil og alt av ladere, vannflaske og helsekort med all informasjon. Snacks og energidrikk blir også med i sykehusbaggen, både til og etter fødselen. Kai har også pakket en egen bag ettersom han skal overnatte sammen med oss på barselhotellet. 

Tror det var alt! – har dere noen flere tips så nevn dem gjerne i kommentarfeltet 🙂 

0 kommentarer

Siste innlegg