Gravidoppdatering – uke 28

På vei: 27 + 5 (68,6%) 

Termin: 19 januar ♥

Trimester: Siste uke i 2. trimester!

(27+1 på bildet) 

Igjen til termin: 89 dager

Neste kontroll: Var faktisk på jordmorkontroll i dag, og den neste er i midten av november. 

Kjønn: Gutt ♥

Navn: Nå har vi bestemt oss tror jeg, men det kan godt hende at vi plutselig endrer mening igjen. Er jo enda 3 måneder igjen til termin, så vi kommer nok til å holde det hemmelig frem til da uansett 🙂

Utålmodig: Ja. Er ganske lei av alle plagene nå og gleder meg veldig til å være ferdig!

Innkjøp: En søt liten smikke og en spilledåse ♥

Mammaklær? Ikke noe nytt, men går kun i mammabukser eller joggebukser nå.

Søvn: Sover ikke bra.

Strekkmerker: Nei

Hevelser og vann i kroppen: Har nok hatt litt vann/hevelse i føttene den siste uken.

Har magen begynt å vise? Sist uke sa det bare pang! Så var den plutselig mye større, hehe.

Vektøkning: 3 kg

Aktivitet: Han er veldig aktiv ja, det er nesten på grensen til å være ubehagelig noen ganger nå, haha.

Giftering/forlovelsesring av eller på? Den har jeg hatt på en stund, noe som har funket greit ettersom hendene mine ikke har vært spesielt hovne i det siste.

Babyrom: Tenker nok mer på hvordan det skal være på vårt eget soverom tror jeg. Vi mangler fortsatt sprinkelseng, men det er jo fortsatt enda en stund til han kommer da.

Sulten: Har normal matlyst, men spiser nok litt mye søtt 🙂

Mat craving? Sjokolade ♥ ♥

Noe som gjør deg kvalm eller dårlig? Ekle lukter; ikke så veldig fantastisk når det føles som om jeg har hatt luktesansen til en sporhund helt siden jeg ble gravid.

Hodet ned: Nei

Ser frem til? Neste ultralyd! Tror jeg faktisk er satt opp på en til på sykehuset i november, men om ikke så må jeg nok bestille en privat en igjen.

Tungt: Tja. Er ikke like enkelt å løpe osv som før og ryggen er klart belastet, men føler ikke det er noe spesielt “tungt” når jeg går liksom. 

Plager: Sover dårlig, lav energi, vondt i bekkenet og ryggen. Kan også få vondt i magen (leddbåndene) om jeg går i et for raskt tempo, så om du ser meg ute så er det derfor jeg går i bestemor-fart eller derfor det ser ut som om jeg har skikkelig god tid.. haha.

Humør: Helt greit, liker selvfølgelig ikke å være dårlig i formen, men prøver å akseptere det så godt jeg kan. 

Beste øyeblikk denne uken: Da vi fikk montert opp lekegrinden, nå skal jeg bare hente leketeppet som jeg har bestilt på posten, ser at det har kommet i dag!

Savner du noe? Å være fin i formen og slippe sprøytene.

Sykehusbagen: Har ikke begynt å gjøre den klar enda.

Høygravid: Nei


Sist uke da jeg var i uke 27 var en litt små-dramatisk uke. Jeg var hos legen og ble målt rundt leggene igjen for å sjekke om hevelsen som jeg hadde hatt sist uke hadde gått bort. Det hadde den ikke, og jeg ble sendt rett til sykehuset for å ta ultralyd på hele høyrefoten for å se etter blodpropp. De fant heldigvis ingenting, men jeg fikk beskjed om å ta kontakt om jeg fikk vondt igjen eller om jeg ble tungpustet. I helgen da jeg satt helt vanlig i sofaen kjente jeg plutselig at det var litt vanskeligere en vanlig å puste samt at jeg fikk et lite trykk i brystet. Jeg ble såklart bekymret, og endte etter en liten stund opp med å ringe til sykehuset for å høre hva det kunne være og hva jeg eventuelt kunne gjøre. Fikk beskjed om at det kunne være babyen som vokste og trengte mer plass, som gjorde at alle innvollene måtte flytte på seg som kunne være en eventuell årsak til hvordan jeg følte meg, om det ble verre skulle jeg ta kontakt igjen.

 Da jeg var hos jordmor i dag sa hun at det også kunne ha kommet av at jeg hadde sittet i en viss stilling og fått ekstra mye press på hovedpulsåren. Det kan faktisk godt stemme ettersom det kan hjelpe litt å endre sittestilling. Jeg kjenner nemlig dette “trykket” i brystet nå i det jeg skriver, så det har liksom ikke gått bort, men det har hvertfall ikke blitt verre. Når jeg har denne økte risikoen for blodpropp så kan det til tider være ganske slitsomt, for en må på en måte være litt ekstra varsom og gi beskjed hver gang noe kjennes unormalt. Jeg snakket med jordmor i dag om at jeg føler det alltid er noe, men hun sa at det er bedre å ringe eller gi beskjed en gang for mye enn en gang for lite, og det er jo faktisk veldig sant. 

1 kommentar

Siste innlegg