10 ting jeg savner med å være ikke-gravid

1. Spise upastorisert ost og spekemat – Jeg gruer meg veldig til det blir jul og alle kan sitte å spise fenalår unntatt meg! Det er liksom noe av julekosen som jeg pleier å glede meg til hvert år. Jeg savner også å spise favoritt osten min “Castello white” med speltkjeks ♥ Mmm…. Noe av de beste jeg vet! 

2. Ligge på magen – Ok… Jeg har forsåvidt vært heldig å ikke fått noe spesielt med mage før jeg var over fem måneder på vei, men nå er den jaggu meg her og om jeg prøver å ligge på den nå provoserer jeg kun et surt oppstøt som kan føre til at jeg må spy – så det er noe jeg som regel ikke prøver på lengre.

3. Ikke ha vondt i ryggen og bekkenet – Føler jeg serriøst har ryggen til en 80-åring for tiden, og går jeg i et for raskt tempo får kan jeg også fort få vondt i leddbåndene rundt magen. Så om du ser meg ute og det ser ut som om jeg har all tid i verden, så er det nok fordi jeg verker i leddbåndene og rett og slett ikke klarer å gå noe raskere! haha…

 4. Energi – Heh, hva er det? Jeg savner å ikke måtte sette av dagen til å kun gjøre èn ting. Skal jeg vaske og henge opp klær må jeg droppe å for eksempel rydde badet. Skal jeg ut for å gå en liten tur orker jeg som regel ikke å lage middag. Slik har det vært et par uker nå. 

5. Sove –  Åå.. Hvor langt jeg ville gått for en god natts søvn… Føler ikke jeg har fått sovet skikkelig på flere uker nå, og det blir egentlig bare verre etterhvert som magen vokser. Kjennes nesten ut som om jeg har vært i slåsskamp når jeg “våkner” fordi jeg har så vondt i ryggen, pluss at jeg så og si er trøtt døgnet rundt. 

6. Bleke tennene – Hadde faktisk tenkt å bestille meg et Smilelab-sett ettersom jeg følte det var på tide med en liten oppfriskner når det kom til tennene, føler de har blitt litt gule i det siste. Rett før jeg skulle til å klikke det hjem på nett kom jeg på at jeg kanskje, “bare i tilfelle” skulle skjekke om det var noe som gravide ikke kunne gjøre. Magefølelsen hadde visstnok rett, og jeg må nok bare leve med gule tenner til etter fødselen. 

7. Kunne gjøre spontane ting uten å måtte tenke meg om to ganger – Jeg elsker å finne på spontane ting. Det kan være alt fra å gå på tivoli til å finne ut at jeg vil reise til et klatre-anlegg eller for eksempel kjøre go-kart, men som gravid er det ganske mye en ikke kan gjøre ettersom man kan risikere å skade seg og det kan være uheldig for barnet. Med andre ord, hvis man er adrenalin-glad som meg, så kan det til tider være litt kjedelig å være gravid. 

8. Sportslige aktiviteter – Det er ikke anbefalt å drive med ball-sport mens man er gravid ettersom man kan skade seg risikere å få ballen i magen, derfor bør man også holde seg unna dette. 

9. Ri – For rundt om et år siden bestemte jeg meg spontant for å ta et nybegynner-kurs i ridning og fant fort ut at jeg likte det ganske godt. Hadde ikke råd til å fortsette mens jeg gikk på skolen og ble jo gravid rett før semesteret var over, så har derfor ikke fått ridd på en stund nå, og det er noe jeg savner. 

10. Normal luktesans – Jeg syns serriøst synd på dyr som har bedre luktesans enn oss mennesker, for nå som gravid er det ikke uvanlig at man kanskje kjenner lukter litt sterkere. I mitt tilfelle føler jeg jeg har fått en luktesans fra h******. Om matavfallet står for lenge eller om noen slipper en fis, må jeg nesten forlate rommet fordi lukten bokstavelig talt kan få meg til å spy. Melk og rømme lukter også helt annerledes. De lukter surt uansett de, derfor er jeg alltid usikker på om de er holdbare og trygge og spise.  For ikke å glemme den aller verste stanken av dem alle som er når Kai han hjem fra jobb og slenger de stinkede tåfis-luktende føttene sine opp på salongbordet. La oss bare si at han har blitt vandt til å bytte sokker etter at han er kommet hjem fra jobb nå 😉 haha

2 kommentarer
  1. Fy det med julematen har jeg aldri tenkt på, kan du spise ribbe eller pinnekjøtt da?
   Jeg hadde nok krevet et “julemåltid” etter fødselen jeg om du ikke kan kose deg med den maten i julen! Det er jo det beste <333
   Bra blogging i det siste, mange bra innlegg 🙂
   Fortsett med det og stå på !

  2. Anonym: Ja, heldigvis! En kan spise det meste som har blitt kokt eller stekt, noe som ribbe og pinnekjøtt har 🙂 Må nok uansett kjøpe meg et fenalår som jeg kan spare til etter fødselen ja! Men om jeg kan spise det når jeg ammer er en annen ting… Har ikke turt å sjekke opp i det ettersom jeg ikke er helt klar for å miste håpet enda! Hehe..

   Tusentakk! Så gøy å høre at du liker innleggene! Det hjelper selvfølgelig på med så mange kjekke kommentarer <3

Siste innlegg