Det antikke teateret i Side

I løpet av oppholdet vårs i Tyrkia bestemte jeg og søsteren min oss for å gjøre litt sight-seeing. For meg blir ikke oppholdet komplett uten at jeg opplever litt av kulturen eller historien til det stedet jeg reiser til. Vi søkte litt på nett og fant ut at “Det antikke teateret” i gamlebyen var et av stedene vi burde oppsøke. Vi bodde ikke lengre enn 10 minutt med taxi fra gamlebyen så en dag bestemte vi oss for å ta turen bort for å se. Det koset 15 tyrkiske lire å komme inn, som vil si 45 norske kroner, men det var kun for å komme inn på teateret, ikke resten av ruinene som omringet bygget. Vi bestemte oss kun for å se på teateret, ettersom vi også skulle oppsøke “Apollo tempelet”, som lå på andre siden av gamlebyen.

På innsiden av amfi teateret blir man nesten litt målløs. Det er så stort og vakkert, at man kan stå og stirre i lang tid uten å bli lei. Vi stod begge flere ganger å bare glante på den flotte konstruksjonen uten å egentlig snakke, jeg syns det er så sykt at folk har klart å bygge noe så flott for så lenge siden uten de moderne maskinene vi har i dag. Det var rett og slett et sted man bare burde oppleve! Så, reiser du noen gang til Tyrkia, bør du virkelig vurdere å besøke teateret! 🙂 

2 kommentarer
    1. Var der i forrige uke. Enig i alt du sier. Oldtidsbyen Side er mer enn bading og restauranter. Teateret var overveldende. Når du ser ruinene over et stirt område, temple of Apollo som reiser seg ved innfart fra sjøsiden, alle restene etter salgsbodene, langs vei og torg, enorme søyler og rekker av søyler. Dette var en stor havne- og handelsby i den asiatiske delen av Tyrkia. Det er vel verdt å oppsøke dette ved ferie i Tyrkia.

Siste innlegg