Hvorfor jeg valgte å offentligjøre graviditeten før uke 12

Det er veldig forskjellig fra par til par når det kommer til når en skal annonsere at en venter barn. I følge en poll tatt på mammanett.no, viste det seg at de fleste offentligjorde graviditeten før uke 12, og faktisk over halvparten før svangerskapsuke 9. Grunnen til at mange venter til uke 12 er fordi risikoen for spontanabort etter denne uken avtar, men det betyr likevell ikke at det fortsatt ikke kan skje noe senere i svangerskapet. Jeg for min del, har sett ganske mange som har valgt å gå ut med graviditeten sin tidlig. Mammatilmichelle.blogg.no for eksempel, som er en av Norges største bloggere, bekreftet at hun var gravid til hele Norge da hun va 7 uker på vei med hennes siste barn. (Innlegget hvor hun annonserte det kan dere se HER)

Jeg valgte å offentligjøre graviditeten når jeg selv følte at tiden var rett. Jeg var 7 uker på vei om jeg ikke husker helt feil, da jeg fortalte det til min nærmeste familie og venner og i starten av 11 uke da jeg offentligjorde det på sosiale medier. Jeg har som nevnt tidligere vært mye dårlig, og er en sinnsykt dårlig løgner. Jeg har derfor syntes at det har vært en stor utfordring å holde graviditeten min skjult. Jeg gikk 2 mnd gravid på skolen uten å fortelle det til en eneste klassekamerat. Jeg husker at jeg hadde så dårlig matlyst på det tidspunktet at jeg flere ganger følte at jeg skulle besvime da jeg stod og holdt på med modellene mine. Heldigvis hadde jeg kun familie som modeller i slutten, og de var derfor klar over hvorfor jeg var litt slakk i formen. Rett før skolen var ferdig, arrangerte klassen en avslutningsfest der hvor det var alkohol var involvert. Jeg endte opp med å lyve om at jeg allerede hadde planer, for å unngå å vekke noen misstanke. Hadde jeg reist på festen med intensjon om å late som ingenting, er jeg sikker på at jeg hadde røpt meg. Dette fordi jeg er en såpass dårlig løgner, og syns det rett og slett er ubehagelig å gå rundt med en så stor nyhet og ikke kunne være ærlig om det. (Sorry classmates!) Og slik er MITT synspunkt.

Alle er forskjellige, og når en offentligjør sin graviditet er opp til hver enkelt. Jeg syns det blir unødvendig å komme med kommentarer om at jeg annonserte det tidlig, og dra opp at mye kan hende før uke 12. Dette er jeg fullt klar over, og det vil jeg tro at de fleste gravide også er. Jeg skal si dere dette, at jeg har lest meg gal. Jeg har lest meg redd ettersom det i følge statistikken er mye dumt som kan skje egentlig under hele svangerskapet. Til slutt fikk jeg beskjed fra tanten min, som også er gravid nå og har temin i desember med sitt tredje barn at jeg måtte slutte å lese på alle disse forumene.. Om noe skulle komme til å skje så var det ment sånn! Det var ikke noen vits i å gå og grue seg hele svangerskapet. Svangerskapet skal en prøve å nye så godt en kan, og skjer det noe, så skjer det! Det kan like godt hende sent i graviditeten som tidlig, selv om det er større risiko 1. trimester.

Så slik har jeg tenkt siden. Jeg vil ikke gå rundt å være redd hele under hele graviditeten, og ingen skal fortelle meg når jeg burde og ikke burde ha fortalt det til andre 🙂 Om noe hadde skjedd, så hadde jeg vært åpen om det til alle uansett – og kunne kanskje ha hjulpet noen andre med mine erfaringer. Jeg og forloveden har også vært på ultralyd, hørt hjertet banke og sett det lille nurket bevege seg inni magen min <3 Sjansen for at noe skjer minsker for hver uke, og om under to uker er jeg faktisk in the “safe zone”, som de sier. Om en annonserer det på facebook eller sier det til flere bekjente før uke 12, kan gi akkurat samme resultat. Rykter og slike nyheter som det sprer seg som ild i tørt gress, og jeg og forloveden min fikk i allefall gleden av å fortelle det selv:-)


0 kommentarer

Siste innlegg