hits
17.10.2015, 13:53

DETTE ER IKKE MEG!

For noen dager siden fikk jeg en snap av søsteren min som førte til at jeg fant ut at noen har tatt MINE bilder, og LATET som om de er MEG på facebook! Her er et skjermbilde av den falske profilen:

Jepp, det er meg - men det er ikke mitt navn og heller ikke jeg som har opprettet profilen. Personen hadde hele 122 "venner" på facebook og skrev åpenbart aktivt med dem der inne. Da jeg søkte på det falske navnet med min egen facebook-profil fikk jeg bare opp en beskjed om at innholdet ikke kunne vises. Jeg prøvde derfor å søke med Kai sin facebook og fikk til slutt se den falske profilen. Personen som står bak dette har gått så langt som å blokkere meg fra den falske facebook-profilen sin slik at jeg ikke skal klare å "komme over" den ved ren tilfeldighet. Det som er uheldig for h*n, er jo at andre som kjenner meg plutselig kan komme over den, og svindelen til slutt nesten alltid vil bli avslørt.

Det er dessverre ikke første gang noe sånt som dette har hendt meg. Sist gang var for noen måneder siden, og det var da en datingprofil jeg kom over. Den ble slettet til slutt, men det er ikke noe spesielt gøy å vite at noen "der ute" bruker mine bilder og utgir seg for å være meg. Tenk om noen av de h*n snakker med plutselig ser meg på gata og tror de kjenner meg? Det er faktisk sinnsykt ubehagelig å tenke på, samt at det sikkert ikke er noe gøy for de som blir lurte heller.

Her kan dere se hvordan h*n svarer på kommentarene på bildene som er lagt ut:

Tenk at til og med hunden min har blitt catfished! haha, huff... Slike hendelser som dette får en jo til å tenke litt over hva en faktisk legger ut på nett, men det er jo bare helt ordinære bilder og kunne virkelig skjedd hvem som helst. Jeg må innrømme at jeg begynner å lure litt når dette faktisk er andre gangen det skjer meg, om det er samme person som står bak eller hva det er - og ikke minst om det fins flere falske profiler der ute som jeg ikke vet om.

Snappen jeg fikk av søsteren min

Den falske profilen har blitt slettet nå, men det finnes fortsatt ingen garantier for at h*n som står bak dette ikke bare setter i gang og lager en ny.

Om du har relevant informasjon eller har hatt noen som helst kontakt med personen bak den falske profilen - send meg gjerne en melding på facebook. 

LIK og DEL gjerne dette innlegget, så kan det hende at det vi forebygger en eventuell neste gang og kanskje forhindrer noen andre i å gjøre noe lignende dette i fremtiden. 

#falskprofil #identitetstyveri #catfish #catfished 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar