hits
06.10.2015, 14:17

Blodpropp i svangerskapet

Noe jeg ikke har nevnt på bloggen før er at må gå på blodfortynnende medisin nå i svangerskapet.

For cirka fire år siden fikk jeg en blodpropp i leggen som viste seg å ha blitt fremkalt av p-piller. Dette avslørte at jeg har en arvelig sykdom som innebærer at jeg har økt sjanse for blodpropp.Til hverdags må jeg ikke gå på blodfortynnende medisiner, men jeg kan ikke gå på vanlige p-piller og jeg må også ta blodfortynnende i sprøyte-form før lange flyturer. En annen ting er at som gravid så har man økt sjanse for å få blodpropp, så derfor må jeg også gå på sprøytene i nå svangerskapet. 

Det var ikke en veldig kjekk nyhet å få ettersom jeg hadde sprøyteskrekk fra før av. Jeg må nemlig stikke en sprøyte i magen hver eneste kveld for å unngå risiko for meg og barnet. Nå har jeg gjort det så og si helt siden jeg fant ut at jeg var gravid og har jo blitt sånn halvveis vandt til det. Eneste er at magen begynner å bli veldig stram nå, så det kan enkelte ganger være vanskelig å få tak i nok skinn å stikke i. Sånn sett så har jeg i alle fall blitt kurert for sprøyte-skrekken min da, men jeg gleder meg uansett v-e-l-d-i-g til å slippe å stikke sprøyter på meg selv hver eneste dag!

Jeg har fått beskjed om at jeg ikke skal ta medisinen etter at jeg har fått rier, men må begynne igjen etter fødsel og fortsette i seks uker til. Nå har jeg stukket over 150 sprøyter på meg selv, (som høres helt sykt ut!) - men så er det jo faktisk andre som har det langt verre enn meg, og det er noe jeg prøver å huske på de gangene jeg kan finne på å syns litt synd på meg selv. 

På legekontoret informerte legen meg om at de faktisk ikke kunne tvinge meg til å gå på blodfortynnende nå i svangerskapet - men det var aldri et spørsmål for min del en gang. Aldri i verden om jeg ville utsatt babyen min for noe bare fordi jeg hadde sprøyteskrekk? - Så egoistisk hadde jeg aldri kunnet vært. Trist nok hører jeg gang på gang om folk som både drikker, røyker og snuser i svangerskapet.. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan det går ann å være så egoistisk. Det er snakk om å sette barnet sitt foran seg selv!  - noe en må komme til gjøre resten av livet sitt etter at en har blitt forelder. Blir rett og slett forbanna hver gang jeg hører om sånt. Noen folk altså... 


 For et par dager siden våknet jeg med en sterk smerte i leggen. Jeg ble jo såklart veldig bekymret, for selv om det er mange år siden jeg hadde hatt blodpropp kjentes smerten nogenlunde lik ut. Da smerten ikke gikk bort og jeg ikke helt klarte å se om leggen var hoven, ringte jeg til legen og fikk etter en liten stund komme ned for en skjekk. Jeg ble målt rundt leggene og var litt større i den jeg hadde vondt i. Jeg tok også en blodprøve, men ettersom jeg allerede går på blodfortynnende var det ikke så veldig mye mer de kunne gjøre. Jeg fikk beskjed om at jeg skulle ta kontakt om jeg ble tungpustet eller om smerten ble verre, og ettersom jeg har vært ganske dårlig og hatt vondt i bekkenet og ryggen i det siste så ble også sykemeldt fra jobb i to uker.

Nå tilbringer jeg mesteparten av dagene på sofaen eller i senga. Satser og håper på at jeg blir bedre, men jeg har en tendens til å presse meg selv litt for langt - så fra nå av skal jeg slappe godt av og prøve å ta mest mulig hensyn til helsa:-)

7 kommentarer

missmommy.blogg.no

06.10.2015 kl.14:22

Ta godt vare på det selv!! Dette går bra:) god bedring:)

Annelin

06.10.2015 kl.14:35

missmommy.blogg.no: Det skal jeg :-) Tusentakk! :-)

Mona

06.10.2015 kl.15:17

God bedring<3

Turid Strømfors

06.10.2015 kl.15:19

Det hørtes helt forferdelig ut.. :( Håper svangerskapet går som det skal:) Ha en fin dag videre!

Vilde

06.10.2015 kl.15:37

hold on, be strong❤️ heie på deg, bestie! Loveu!❤️❤️

Silje

07.10.2015 kl.10:54

Stakkars deg. Har selv hatt blodpropp pga p-piller og vet at det er veldig vondt. Man vet jo at det er bivirkninger med p-pillene, men tenker jo at det aldri vil skje noe med en selv. Legen min har no anbefalt meg prevensjonsmidler uten hormoner. http://www.hormonfritt.no Det ble en stor overgang, og litt mer styr. Men fungerer veldig godt og no slipper jeg heldigvis alle bivirkningene. Lykke videre med graviditeten. Du ser veldig flott ut. :)

Annelin

07.10.2015 kl.18:36

Silje: Stemmer det.. Jeg byttet og gikk på mini-piller frem til jeg ble gravid, men aner ikke om det har vært hormoner eller ikke i dem. Skal skjekke ut linken som du la ved :-) Tusen hjertelig takk, veldig hyggelig sagt! :-)

Skriv en ny kommentar